مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامهای غیر الزام آور از شورای امنیت این نهاد بینالمللی خواست به درخواست عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد رای دهد.
در این رایگیری ۱۴۳ کشور به این قطعنامه رای مثبت دادند و ۹ کشور شامل اسرائيل و ایالات متحده با آن مخالفت کردند. ضمن اینکه ۲۵ رای ممتنع هم به ثبت رسید. فلسطین از سال ۲۰۱۲ دارای وضعیت ناظر غیرعضو بوده و با وجود درخواستهای این کشور برای عضویت دائم در این نهاد بینالمللی همچنان به این مهم دست نیافته است.
با تصویب این قطعنامه فلسطین به عنوان کشوری واجد شرایط برای عضویت کامل به رسمیت شناخته شده است.
تصمیمگیری نهایی در مورد عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل قرار است در شورای امنیت این نهاد بینالمللی صورت گیرد و پیشبینی میشود آمریکا این پیشنهاد را وتو کند. ماه گذشته میلادی هم این کشور قطعنامه پیشنهادی برای پذیرش عضویت فلسطین در سازمان ملل را که از سوی الجزایر مطرح شده بود وتو کرد. قطعنامهای که ۱۲ کشور با آن موافق بودند و بریتانیا و سوئيس هم به آن رای ممتنع دادند. آمریکا برای توجیه این تصمیم خود پیشنهاد الجزایر را «نابهنگام» خوانده بود.
با وجود اینکه احتمالا آمریکا بار دیگر این پیشنهاد را در شورای امنیت وتو خواهد کرد اما رای قاطعانه کشورهای جهان در حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین و عضویت آن در این نهاد بینالمللی میتواند از نظر سیاسی و تبلیغاتی حائز اهمیت باشد.
این رای گیری در حالی انجام شد که در هفتههای اخیر گزارشهای متعددی در خصوص برنامهریزی چندین کشور اروپایی برای به رسمت شناختن کشور فلسطین منتشر شده است.
پیش از برگزاری این رایگیری گیلعاد اردان، نماینده دائم اسرائيل در سازمان ملل در سخنرانی خود در مجمع عمومی، در حالی که پوستری در دست داشت که روی آن نوشته بود: «رئيس جمهور سنوار، رئيس کشور تروریستی حماس تحت حمایت سازمان ملل» منشور سازمان ملل را پاره کرد.
قطعنامه روز جمعه سازمان ملل متحد حقوق بیشتری به فلسطین در این نهاد جهانی اعطا میکند و به فلسطین اجازه میدهد تا به طور کامل در بحث ها شرکت، موارد دستور کار را پیشنهاد و نمایندگان خود را در کمیتهها انتخاب نماید.
با این حال، هنوز هم این کشور حق رأی دادن نخواهد داشت چرا که مجمع عمومی قدرت اعطای آن را ندارد و باید توسط شورای امنیت تایید شود.
موضوع تشکیل دولت فلسطین برای دههها مطرح بوده و به دلیل مخالفتهای ایالات متحده به نتیجه نرسیده است. در سال ۱۹۸۸، سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف)، نماینده اصلی فلسطینیان، برای اولین بار تشکیل کشور فلسطین را اعلام کرد. تاکنون ۱۳۹ کشور از مجموع ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل دولت فلسطین را به رسمیت شناختهاند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
با این حال اسرائيل کشور فلسطین را به رسمیت نمیشناسد و دولت کنونی اسرائيل با ایجاد یک کشور فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه مخالف است. این کشور استدلال میکند که چنین دولتی تهدیدی برای موجودیت اسرائيل خواهد بود.
source
سئو سایت