ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین روز یکشنبه از جو بایدن و شی جین پینگ، همتایان آمریکای و چینی خود خواست در نشست آتی صلح که قرار است به زودی در ژنو برگزار شود، حضور یابند.

آگهی

این درخواست در حالی مطرح می‌شود که اوکراین با موجی تازه از حملات بی‌امان ارتش روسیه روبرو است و کی‌یف در صدد جلب حمایت بیشتر جامعه بین‌المللی برای مقابله و متوقف کردن این تهاجم نظامی ۲۷ ماهه است.

نیروهای مسکو طی هفته‌های اخیر در میدان نبرد دست به پیشروی‌هایی زده و حملات هوایی به شهرها را افزایش داده‌اند.

کی‌یف امیدوار است که نشست ژوئن در سوئیس به افزایش فشار بین‌المللی بر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه برای متوقف کردن جنگ کمک کند.

زلنسکی در ویدئویی به زبان انگلیسی که از میان ویرانه‌های یک چاپخانه تخریب و به آتش‌کشیده شده در جریان حملات هوایی روز پنجشنبه در شهر خارکیف ضبط شده بود، با اشاره به نشست آتی صلح اوکراین در پایتخت سوئیس گفت: این نشست «نشان می دهد که چه کسی در جهان واقعاً خواهان پایان یافتن جنگ است.»

رئیس جمهوری اوکراین افزود: «از برخی رهبران جهان که هنوز به تلاش‌های جهانی در اجلاس جهانی صلح نپیوسته‌اند، از جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده و رئیس‌جمهور شی، رهبر چین درخواست حضور دارم.»

وی خطاب به رهبران ایالات متحده و چین گفت: «لطفا پیشقدم شوید و صلح واقعی را تحت هدایت و رهبری خود رقم بزنید؛ اکنون نیاز به صلح است و نه متوقف کردن موقت حملات.»

روسیه اعلام کرده در این کنفرانس که مسکو هنوز به حضور در آن دعوت نشده، شرکت نخواهد کرد.

اظهارات زلنسکی دو روز پس از آن مطرح می‌شود که منابع روسی به رویترز گفتند پوتین آماده است جنگ در اوکراین را در ازای مذاکره بر سر یک توافق آتش‌بس که در آن خطوط کنونی میدان جنگ به رسمیت شناخته شود، متوقف کند.

این بدان معنی است که کی‌یف باید تسط روسیه بر آن بخش از سرزمین‌هایی را که تاکنون به تصرف روسیه درآمده است به رسمیت بشناسد.

زلنسکی و حامیان اوکراین معتقدند که آتش‌بس تنها به روسیه کمک می کند تا نیروهای مسلح خود از نظر تسلیحاتی قوی‌تر و ارتش را برای حملات تازه، دوباره سازماندهی کند.

روسیه طی ماه‌های اخیر، در امتداد مناطقی از جبهه وسیع شرق، پیشروی‌های کند اما پیوسته‌ای داشته و پس از حمله زمینی اوایل ماه جاری، در تلاش است تا به عمق منطقه شمال شرقی خارکیف نفوذ کند.

زلنسکی هفته گذشته نیز به رویترز گفته بود که بسیار مهم است تا آنجا که ممکن است کشورهای بیشتری در مذاکرات صلح دور میز مذاکره جمع شوند.

پوتین گفته است که به اعتقاد او ممکن است مذاکرات پیش‌رو به سمتی پیش رود که خواسته‌های اوکراین برای خروج روسیه از این کشور به یک ضرب‌الاجل برای مسکو تبدیل شود.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir