نگارش از یورونیوز فارسی با استفاده از  با استفاده از AP

به گفته فلسطینی‌های کرانه باختری، گروه‌های محلی دفاع از حقوق بشر و نیز اسرائیلی‌های تحریم‌شده‌ای که حاضر شدند با آسوشیتدپرس صحبت کنند، تحریم‌های غرب نه تنها کمترین تأثیر را داشته است، بلکه بر شدت حملات به فلسطینی‌ها و غصب زمین آنان توسط شهرک‌نشینان اسرائیلی افزوده است.

آگهی

هفته‌ها پس از آغاز تحریم‌های ایالات متحده علیه برخی شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانه باختری می‌گذرد. یِنون لِوی، که در مزرعه‌ای در بالای تپه‌ای در کرانه باختری زندگی می‌کند، برای پرداخت قبوض خود به تقلا افتاده بود. اما مشکلات شهرک‌نشنیانی نظیر وی دوام پیدا نمی‌کنند.

پس از اینکه بانک‌ها حساب او را مسدود کردند، مردم هزاران دلار برای او جمع‌آوری کردند و یک مقام اسرائیلی نیز قول داد که در این باره به نفع شهرک‌نشینان مداخله کند. تنها دو ماه پس از آغاز تحریم‌ها، لوی دوباره به سرمایه خود دسترسی پیدا کرد.

این جوان ۳۱ ساله که مزرعه‌ اشغالی‌اش حتی از نگاه دولت اسرائیل غیرقانونی است به آسوشیتدپرس می‌گوید: «آمریکا فکر می‌کرد ما را ضعیف می‌کند اما در نهایت آنها ما را قوی‌تر کردند.»

لوی یکی از ۱۳ شهرک‌نشین تندرو اسرائیلی است که به همراه دو مزرعه و چهار نهاد به دلیل اتهامات مربوط به حمله و آزار فلسطینیان در کرانه باختری مورد هدف تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته‌اند.

هدف از این اقدامات بازدارندگی است چرا که افراد مورد نظر را با مسدود شدن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر و ویزا مواجه می‌کند.

به گفته فلسطینی‌های کرانه باختری، گروه‌های محلی دفاع از حقوق بشر و اسرائیلی‌های تحریم‌شده‌ای که حاضر شدند با آسوشیتدپرس صحبت کنند، این اقدامات نه تنها کمترین تأثیر را داشته است، بلکه بر شدت حملات شهرک‌نشینان افزوده است. تحریم‌ها، مؤسسات مالی و ساکنان کشور صادرکننده را از ارائه وجوه به شخص یا نهاد منع می‌کنند. حتی در برخی موارد اموال آنها توقیف می‌شود.

حتی اگر بانک‌های اسرائیلی موظف به مسدود کردن حساب‌ها نیستند، بسیاری از آنها این کار را برای حفظ روابط با بانک‌ها – به‌ویژه در مورد تحریم‌های ایالات متحده – و اجتناب از ریسک انجام می‌دهند.

اما برای شهرک‌نشینان تحریم شده، پیامدهای آن زیاد دوام نیاورد، چرا که گروه‌های حمایتی ده‌ها هزار دلار برای آنها کمک مالی جمع‌آوری کردند.

نوام فدرمن، پدر زن لوی، می‌گوید که وزیر دارایی اسرائیل، که از جناح راست افراطی و خود شهرک‌نشین است، قول داده است به موضوع تحریم‌ها رسیدگی کند.

اسرائیل کرانه باختری، بیت‌المقدس و نوار غزه را در جنگ ۱۹۶۷ تصرف کرد. اکنون حدود ۵۰۰ هزار شهرک‌نشین در کرانه باختری مستقر شده‌اند و جامعه بین‌الملل حضور آنها را غیرقانونی می‌داند.

توسعه شهرک‌نشینی و غصب زمین‌های فلسطینیان از زمان به روی کار آمدن دولت بنیامین نتانیاهو که راستگراترین دولت تاریخ اسرائیل است، شدت یافته است. فلسطینی‌ها می‌گویند که گسترش پایگاه‌های اسرائیلی دسترسی آنها به زمین‌های خود را دشوار کرده و حتی کاهش داده است. از سوی دیگر، آنها از زمان حمله ۷ اکتبر با خشونت فزاینده شهرک‌نشینان مواجهند.

به گفته گروه «کِرِم ناوُت» که ناظر شهرک‌سازی‌هاست، میزان زمین‌های تصرف شده از طریق ایجاد پاسگاه‌های غیرقانونی از ۷ اکتبر تاکنون بیش از دو برابر شده است. فلسطینی‌های ساکن در دهکده‌های کوچک محصور توسط این پاسگاه‌ها معتقدند به زودی از دهکده‌های خود به زور اخراج خواهند شد.

مقامات ایالات متحده بارها در مورد افزایش خشونت شهرک‌نشینان ابراز نگرانی کرده‌اند. اسرائیل در پاسخ می‌گوید که از شهرک‌نشینان خواسته است عقب‌نشینی کنند تا موارد اتهام به خشونت را بررسی کند. اما گروه‌های حقوق بشری، دولت و ارتش را به همدستی با شهرک‌نشینان متهم می کنند. در ماه مارس، حتی ارتش اسرائیل از میزان مداخله دولت به نمایندگی از شهر‌ک‌نشینان شکایت کرد.

نیویورک تایمز سندی داخلی از دولت اسرائیل را منتشر کرد که در آن آمده است که ارتش به طور معمول اجازه تخریب ساختمان‌های غیرقانونی شهرک‌نشینان را به دست نمی‌آورد، اما به سادگی مجوز عملیات و تخریب خانه‌های فلسطینی‌ها را دریافت می‌کند.

سه تن از شهرک‌نشینان تحریم شده، لوی، فدرمن و اِلیشا یِرید می‌گویند تحریم‌ها فقط آزار دهنده هستند.

لوی مزرعه «مِِیتاریم» را در سال ۲۰۲۱ بر روی تپه‌ای تاسیس کرد. دامنه‌های تپه، چراگاه دام کشاورزان و بادیه‌نشینان فلسطینی است.

لوی می‌گوید که می‌خواهد از این منطقه در برابر فلسطینیان محافظت کند. او توضیح می‌دهد: «کم کم وقتی در جاده‌ها رانندگی می‌کنید، احساس می‌کنید که همه به شما نزدیک شده‌اند. آنها در همه جا، هر کجا که بخواهند ساخت و ساز دارند. بنابراین می‌خواهم در مقابل اقدامی کنم.»

فعالان صلح می‌گویند که از سال تاسیس این مزرعه، تاکنون بیش از ۳۰۰ فلسطینی از چهار دهکده مجاور رانده شده‌اند. اما لوی می‌گوید که زمین متعلق به وی است و هرگونه اعمال خشونت علیه ساکنان فلسطینی را انکار می‌کند. این در حالی است که ایالات متحده در ماه فوریه او را به دلیل اتهاماتی مبنی بر هدایت شهرک‌نشینان برای حمله به فلسطینیان، تهدید آنها، سوزاندن مزارع و خانه‌هایشان و تخریب دارایی‌های آنها، تحریم کرده است.

آگهی

لوی می‌گوید بانک اسرائیلی‌اش در ابتدا حساب‌های او را مسدود کرد و او دیگر قادر نبود وام مسکن یا هزینه‌ مدرسه کودکان خود را پرداخت کند. پس از آن دوستان و اقوام او تا دو ماه به او کمک مالی کردند، تا اینکه بانک دوباره اجازه دسترسی محدود به حساب خود را به وی داد. او اکنون برای هر تراکنش باید مجوز درخواست کند و هدف از تراکنش را توضیح دهد.

پس از آن، شورای منطقه‌‌ای شهرک‌نشینان با جمع‌آوری پول آنلاین توانست ۱۴۰ هزار دلار کمک مالی از سوی ۳ هزار اهداکننده در سراسر جهان جمع‌آوری کند. ایالات متحده نیز این صندوق این شورا را تحریم کرد.

لوی توضیح می‌دهد که از زمانی که مجددا اجازه دسترسی به حساب خود را پیدا کرده است، هرگز با رد درخواست پرداخت و برداشت خود مواجه نشده است. او می‌تواند ماهیانه ۸ هزار دلار برداشت کند اما می‌گوید در عمل محدودیتی ندارد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در نامه‌ شفاف‌سازی فرآیند تحریم‌ها که در ماه مارس به بانک‌های اسرائیلی فرستاد توضیح داد که بانک‌ها می‌توانند تراکنش‌های افراد تحت تحریم را برای فراهم سازی نیازهای اساسی مانند غذا و مراقبت‌های بهداشتی پردازش کنند، مشروط بر اینکه این تراکنش‌ها مربوط به سیستم مالی ایالات متحده یا ساکنان آن کشور نباشد. اما لوی می‌گوید که هیچ محدودیتی برای خرید و تهیه هر آنچه که می‌خواهد ندارد و خریدهایش به «غذا و پوشاک» محدود نمی‌شود.

سخنگوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده به درخواست های ایمیل خبرگزاری آسوشیتدپرس برای اظهار نظر در مورد ادعاهای این شهرک‌نشین، محدودیت‌های عملی برای شهرک‌نشینان تحریم‌شده و مکانیسم‌های نظارتی در این زمینه پاسخی نداد. سخنگوی بانک لیومی که بانک لوی و یک بانک شناخته‌‌شده‌ای در اسرائیل نیز به تماس‌ها و پیام‌های این خبرگزاری در رابطه با حساب‌ها و تراکنش‌های شهرک‌نشینان، پاسخی نداد.

آگهی

فلسطینیان در کرانه باختری می‌گویند تحریم‌ها عمدتاً بیهوده است. هشت تن از اهالی دو دهکده فلسطینی در تپه‌های الخلیل جنوبی می‌گویند که همچنان از سرزمین خود رانده می‌شوند و چندین نفر می‌گویند که لوی آنها را به رغم تحریم‌ها دوباره تهدید کرده است.

مردی تعریف می‌کند که در ماه فوریه، زمان که گوسفندانش را می‌چراند، لوی او را با اسلحه تهدید کرد و تمام مناطقی را که به زور تخلیه کرده نام برد و سپس با تهدید به او گفت اگر دوباره به این زمین برگردد او را خواهد کشت. احمد که می‌خواهد نام خانوادگیش فاش نشود ادامه می‌دهد: «او به من گفت که من مردم را از زانوته تا الظهریه بیرون کرده‌ام… من از خاندان مزرعه دیوانگانم.» اما لوی می‌گوید هرگز این اتفاق نیفتاده است.

احمد و دیگر فلسطینی‌ها می‌گویند که آنها دائما با آزار و اذیت کلامی و فیزیکی سر و کا دارند، نمی‌توانند آزادانه حرکت کنند و با ارعاب شهرک‌نشینانی که با موتور، ماشین یا اسب در اموال ‌آنها می‌چرخند و از طریق پهپاد از آنها جاسوسی می‌کنند، مواجه هستند.

معدود فلسطینی‌هایی که با وجود تهدیدها همچنان در منطقه باقی‌مانده‌اند می‌گویند از زمان تاسیس مزرعه لوی، زمین‌های کشاورزی ‌آنها تا ۹۵ درصد کوچکتر شده است و آ‌نها از نظر اقتصادی فلج شده‌اند.

دُرُر اِتکِس، محقق ضد اِشغال ، در این باره توضیح می‌دهد:‌ «شهرک‌نشینان در سال‌های اخیر تاکتیک‌های غصب زمین خود را تغییر داده‌اند: آنها به جای ایجاد شهرک‌های مسکونی، به اشغال زمین‌های کشاورزی روی آورده‌اند. آنها از مساحت‌های بیشتری برای چرای حیوانات استفاده می‌کنند و چون نمایان هستند، خشونت بیشتری ایجاد می‌کنند. »

آگهی

او می‌گوید که حمایت دولت اسرائیل از شهرک‌نشینان حاکمیت قانون را در این منطقه از بین برده است.

به گفته وی زمین‌های لوی از ۷ اکتبر تا کنون تقریباً دو برابر شده است و از حدود ۴۰۰ هکتار به ۸۰۰ هکتار رسیده است. شهرک‌نشینان می‌گویند که به گسترش کنترل خود بر زمین‌های مجاور ادامه خواهند داد.

الیشا یِرید در یک قرارگاه موقت روی یک تپه در نزدیکی شهرک ماسکیوت در شمال کرانه باختری می‌گوید که از سال ۲۰۲۱ تاکنون پنج پایگاه ایجاد کرده است. جدیدترین آنها حدود یک ماه قبل از تحریم او توسط اتحادیه اروپا در ماه آوریل بنا شده است.

او یکی از چهره‌های برجسته «جوانان تپه» است. آنها گروهی از جوانان یهودی هستند که تپه‌های کرانه باختری را اشغال می‌کنند. آنها چندین بار متهم به حمله به فلسطینی‌ها و اموال آنها شده‌ و توسط بریتانیا و اتحادیه اروپا تحریم شده‌اند.

یرید ۲۳ ساله متهم است که در قتل یک جوان ۱۹ ساله فلسطینی در سال گذشته دست داشته است. او می‌گوید مقصر خود فلسطینی‌ها بودند و او هیچ ارتباطی به این قتل ندارد. این اتهام در دستور تحریم وی توسط اتحادیه اروپا ذکر شده است. بریتانیا نیز او را به جرم نفرت مذهبی، تحریک به خشونت و آواره کردن فلسطینیان تحریم کرده است.

آگهی

یرید می‌گوید که این تحریم‌ها در ابتدا او را با مشکلاتی برای دسترسی به پول مواجه کرده بود، اما دوستان و خانوا‌ده‌اش از او حمایت کردند. او اکنون نمی‌تواند از کارت اعتباری استفاده کند، اما بانکش اجازه برداشت به او داده است.

یرید تاکید دارد که هیچ چیز او را از دستیابی به اهداف توسعه شهرک‌ها بازنخواهد داشت.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir