آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده روز دوشنبه همزمان با سفر به خاورمیانه با هدف ارائه آخرین طرح پیشنهادی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ، حماس را در موضوع برقراری آتش بس مسئول دانست.

آگهی

بلینکن عصر دوشنبه پس از دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در قاهره، به اسرائیل سفر و با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این کشور دیدار کرد.

بنا بر اعلام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در جریان دیدار با نتانیاهو، بار دیگر بر تعهد جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر رهبران جهان در حمایت از پیشنهاد اسرائیل برای آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس در غزه تأکید کرد؛ پیشنهادی که در انتظار پاسخ حماس است.

بلینکن همچنین «بر تعهد آهنین ایالات متحده در قبال امنیت اسرائیل، از جمله اطمینان از عدم تکرار حادثه هفتم اکتبر، تاکید کرد».

جو بایدن در سخنرانی ۳۱ ماه مه، مؤلفه‌های کلیدی پیشنهاد اسرائیل را معرفی و استدلال کرد که اسرائیل توانایی‌های حماس را به حدی کاهش داده که این گروه دیگر نمی‌تواند حمله دیگری مانند آنچه در ۷ اکتبر انجام داد، تکرار کند.

آنتونی بلینکن در جریان دیدار با نتانیاهو همچنین گفت که به باور دولت آمریکا، این پیشنهاد آتش‌بس «امکان برقراری آرامش را در امتداد مرزهای شمالی اسرائیل و همکاری بیشتر این کشور با دیگر کشورهای منطقه» فراهم می‌کند و باعث جلوگیری از گسترش درگیری ها در منطقه می شود.

سفر به مصر و دیدار با سیسی

آنتونی بلینکن در جریان سفر خود به قاهره و دیدار با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر نیز اعلام کرد که حماس تنها طرفی است که هنوز با پیشنهاد جو بایدن موافقت نکرده است.

واشنگتن می‌گوید که اسرائیل حامی طرح پیشنهادی چند مرحله‌ای آتش بس است که درنهایت منجر به پایان دائمی جنگ می‌شود.

با این وجود اسرائیل تاکید کرده که تنها با «توقف موقت» جنگ تا زمانی که حماس شکست بخورد موافقت است. حماس نیز در مقابل می گوید که آتش بس را بدون «تضمین پایان جنگ» نمی پذیرد.

بلینکن همچنین در مصر به خبرنگاران گفت: «پیام من به دولت‌های سراسر منطقه و به مردم منطقه این است که اگر آتش‌بس می‌خواهید، حماس را تحت فشار قرار دهید تا “بله” بگوید.»

او افزود: «اگر می خواهید رنج وحشتناک فلسطینیان در غزه را کاهش دهید، حماس را تحت فشار بگذارید تا “بله” بگوید. اگر می‌خواهید همه گروگان‌ها را به خانه بازگردانید، حماس را تحت فشار قرار دهید تا “بله” بگوید. اگر می‌خواهید هم اسرائیلی‌ها و هم فلسطینی‌ها را در مسیر صلح و امنیت پایدار قرار دهید، حماس را برای گفتن “بله” تحت فشار قرار دهید.»

واکنش به طرح جدید آمریکا

سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس به خبرگزاری رویترز گفت که اظهارات بلینکن «نمونه‌ای از تعصب نسبت به اسرائیل و نوعی پوشش آمریکایی برای هولوکاست انجام شده توسط اشغالگران در غزه است».

نتانیاهو نیز در بیانیه‌ای که از سوی دفترش منتشر شد، اعلام کرد: «ما متعهد به پیروزی کامل هستیم» و افزود که درخواست حماس مبنی بر «تعهد به توقف جنگ بدون دستیابی به اهدافمان برای از بین بردن حماس» را رد خواهد کرد.

حماس و متحدانش در جهاد اسلامی فلسطین در بیانیه‌ای مشترک همچنین اعلام کردند: «هر توافقی باید تضمین کننده پایان دائمی تجاوز و خروج کامل از نوار غزه، بازسازی، رفع محاصره و یک معامله تبادل جدی باشد.»

اختلافات بر سر چگونگی رسیدن به توافق در حالی ادامه دارد که این جنگ اکنون وارد نهمین ماه خود شده است.

این دور از درگیری‌های خونین هنگامی آغاز شد که شبه نظامیان فلسطینی در بامداد ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی به مناطق جنوبی اسرائیل حمله کردند و بیش از ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه که تحت اداره حماس است، حمله تلافی جویانه اسرائیل به نوار غزه تا کنون بیش از ۳۷ هزار کشته برجای گذاشته و بخش اعظم این منطقه را ویران کرده است.

آخرین اخبار از درگیری‌ها در رفح نیز حاکی از آن است که تانک‌ها در ساعات اولیه صبح دوشنبه ۱۰ ژوئن در مناطق بیشتری در شمال رفح نفوذ کرده‌اند.

حدود نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری نوار غزه قبل از حمله ماه گذشته، در رفح پناه گرفته بودند و از آن زمان یک میلیون نفر بار دیگر فرار کردند و آواره شدند.

آگهی

اسرائیل همچنین از هفته گذشته حملات گسترده‌ای را در مرکز نوار غزه از جمله در اطراف شهر کوچک دیرالبلاح آغاز کرده است. ساکنان این مناطق روز دوشنبه گفتند که اگرچه اسرائیلی‌ها از برخی مناطق آنجا عقب نشینی کرده اند اما به حملات هوایی و گلوله باران ادامه می دهند.

اسرائیل در جریان یورش روز شنبه به این منطقه توانست چهار گروگان را آزاد کند.

قرار است شورای امنیت سازمان ملل اواخر روز دوشنبه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای توقف جنگ در غزه را به رای بگذارد.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir