به گزارش ایکنا، محمدجواد ظریف، رئیس شورای انتقالی دولت چهاردهم امروز، یکشنبه، 24 تیرماه در صفحه اینستاگرام خود به تشریح معیارها و روند انتخاب اعضای کابینه چهاردهم پرداخت.
متن سخنان وی به شرح ذیل است:
مشارکت مردم در انتخابات چه آنهایی که به آقای پزشکیان رأی دادند، چه آنهایی که به رقیب ایشان رأی دادند و چه آنهایی که رأی ندادند، زمینهای رافراهم کرده است تا امید و نشاط در جامعه سیاسی ایران تزریق شود و دولت آینده در نظر دارد تا با تمام تلاش و شفافیت با این امید و نشاط به پیش رود.
تمام اقشار جامعه ایرانی بانوان، اقوام، اقلیتها، کارگران، اقشار فرودست و کارفرمایان در این فرایند باید حضور داشته باشند. ما به جدیت معتقد به حضور جامعه مدنی در فرایند تشکیل دولت هستیم. معتقدیم انجمنهای علمی، دانشگاهها و انجمنهای صنفی باید دراین فرایند حضور داشته باشند به همین دلیل شورای راهبری بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات تشکیل شده است.
جلسات این شورا به صورت منظم تشکیل میشود. ابتدا سنجههای ضروری برای نامزدهای هیئت دولت از سوی این شورا تعیین شد. این سنجههای علمی برای انجمنهای علمی، صنفی، احزاب و شخصیتها ارسال شده است و جالب است اطلاع داشته باشید این احزاب شامل احزاب مخالف است و شخصیتها نیز شامل رقبای انتخاباتی دکتر پزشکیان نیز میشود.
این دولت معتقد به وفاق است. دولت وحدت ملی است و معتقد به همدلی و همبستگی برای رفتن به سوی آینده است. امید است در روند شفاف که مرتب به استحضار مردم ایران میرسد این کار را پیش ببریم.
پس از دریافت پیشنهادها، آنها در کمیتههایی بررسی میشود. ترکیب این کمیتهها به این شکل است؛ در هر کمیته دو نخبه دانشگاهی، نخبههای متخصص غیر دانشگاهی، یک نفر از جبهه اصلاحات و سایر احزاب، دو نفر از تشکلهای تخصصی، نظامهای صنفی یا سازمانهای مردمنهاد، یک نماینده از بخش خصوصی، یک نماینده از وزاری ادوار، دو نفر از ستادهای مرکزی و استانها، یک نفر لااقل از بانوان در همه کمیتهها، یک نفر از اقوام و اقلیتهای مذهبی در تک تک کمیتهها وجوددارد. کارگروهها، رؤسا و دبیرانی دارد که عموما همه از جوانان زیر 40 سال هستند. این روند را شروع کردیم و اکنون به مراحل خوبی رسیدیم.
ما بازوی مشورتی برای رئیسجمهور هستیم. اقلا 60 درصد افراد و نامزدها پایینتر از 50 و 55 سال و 60 درصد برای بار اول وارد هیئت دولت میشوند. فراخوانها ارسال شده و از امروز، یکشنبه به بررسی شرح حالها اقدام خواهیم کرد.
این سنجهها شامل اعتقاد به قانون اساسی و اسناد بالادستی، اشتهار به پاکدستی، صداقت و شجاعت که مبنای کار دکتر پزشکیان بوده است، نگرش ملی به دور از گرایشهای قومی، مذهبی، جناحی و منطقهای، همراهی و وفاداری به گفتمان و رویکرد رئیسجمهور، که در مراحل انتخاب اینها را شنیدهاید و شامل عدالتگرایی، صدای بیصدایان بودن، حقوق و مطالبات جوانان و زنان و اقوام، تعامل فرهنگی و اجتماعی، احیای کرامت و شخصیت فرهنگیان، همگرایی و وفاق و انسجام داخلی، تخصصگرایی و شایستهسالاری، مقاومت، انعطاف و تعامل خارجی است، خواهد بود.
شناخت مأموریت و توانایی حل مسئله، ارائه مدرک مهم از کارشناسی ارشد و بالاتر، تجربه مدیریت در سطح وزیر و عضو کابینه بودن (دارا بودن سابقه فعالیت قابل دفاع)، نوآور بودن و در گذشته گیر نباشند و به آینده فکر کنند، دارای نگرش و رویکرد راهبردی، دارا بودن مهارت کار جمعی، معتقد به کار کارشناسی و دارای مقبولیت در دستگاهی که میخواهد خدمت کنند از دیگر سنجهها و معیارهای بررسی سوابق نامزدهای معرفی شده است.
یکی از ضرورتهای کمیتهها این است افرادی را معرفی کنند که از دستگاه برآمده باشد، به این موضوع توجه داشته باشند اکثریت افرادی که به عنوان نامزد معرفی میکنند از داخل دستگاه مربوطه باشد. امیدوارم با این روش ما و همکاران عضو این کمیتهها، این روند بسیار شفاف انجام شود.
قریب به 400 نفر در کمیتهها همکاری میکنند تا امروز هیچ مسئولیتی در دولت آقای دکتر پزشکیان تعیین نشده است و حتی هیچ نامزدی برای هیچ مسئولیتی، نهایی نشده است و همه نامزدها از طریق این کمیتهها به آقای دکتر پزشکیان پیشنهاد خواهد شد و در نهایت این رئیسجمهور است که حق دارد افراد مورد نظر خود را انتخاب کند و به مجلس اعلام کند و آنهایی که نیاز به اعلام به مجلس ندارد حکم بزند.
از دوستان خواهش میکنم اول گمانهزنی نکنند و اگر گروهی نیز گمانهزنی میکند، توجه داشته باشند که احتمالاً اینها برای خبرسازی و ایجاد یک فضایی تلاش میکنند که صرفا گمانه است. هیچ تصمیمی گرفته نشده است و هر تصمیم گرفته شود به طریق مقتضی و شفاف به اطلاع مردم میرسد. امیدوارم این روند رضایت ملت بزرگ ایران را فراهم کند.
انتهای پیام
source