به گزارش گروه سیاسی دفاعپرس، «علی باقریکنی» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز گذشته (پنحشنبه) به وقت محلی در گفتوگو با خبرنگاران در نیویورک اظهار داشت: در شرایط کنونی در سطح منطقه هنوز متأسفانه جنایت و نسلکشی صهیونیستها ادامه دارد و در بعضی مقاطع زمانی هم، این جنایت با شدت بیشتری خودش را نشان میدهد.
باقری کنی اضافه کرد: موضوع دیگر، بحث تهدیدی است که صهیونیستهای متجاوز و اشغالگر متوجه لبنان میکنند. هر از چند گاهی در این مقطع اخیر، تهدیدهایی را علیه لبنان و اینکه امکان و احتمال حمله و تهاجم نظامی به لبنان وجود دارد، مطرح میکنند.
وی تصریح کرد: لذا شرایط منطقه، یک شرایط بسیار ویژه و حساسی بود. در این مقطع، نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع فلسطین برگزار شد. هم به جهت اهمیت موضوع فلسطین و هم اهمیت مساله تهدید لبنان و هم به جهت اینکه جمهوری اسلامی ایران کشوری است که در سطح منطقه و تحولات و فرایندهای اساسی آن نقشآفرینی جدی و مؤثر دارد؛ لذا تصمیم بر این شد در این نشست شورای امنیت سازمان ملل، مشارکت داشته باشیم.
باقری ادامه داد: در همین چارچوب هم، مواضع و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران هم در مورد ضرورت اجبار رژیم صهیونیستی برای توقف و پایان دادن فوری و بدون قید و شرط نسلکشی و جنایت در غزه، بحثهایی مطرح شد و همینطور در مورد پیامدها و عواقبی که اشتباه و خطای راهبردی صهیونیستها در تهاجم به لبنان متوجه آنها خواهد شد، واقعیتهایی در نشست شورای امنیت تبیین شد.
سرپرست وزارت خارجه ایران افزود: در این نشست تاکید شد صهیونیستها که تقریباً بطور متوسط در هر ساعت، در حال کشتن و مجروح کردن ۲۰ فلسطینی مظلوم هستند، نباید دنیا در قبال این جنایت مستمر ساکت و منفعل باشد یا این جنایت عادی شود؛ چون صهیونیستها عملاً به گونهای برخورد میکنند که این جنایت عادی بشود همانگونه که سرشت و ماهیت آنها جنایت پیشگی است، میخواهند برای افکار عمومی دنیا این را عادی جلوه بدهند.
وی اضافه کرد: دیگر کشورهایی که در این نشست شرکت کرده بودند بر این نکته تاکید داشتند که به هر حال، ضرورت جدی برای استفاده از همه ظرفیتها و ابزارها به منظور وادارسازی رژیم صهیونیستی به توقف جنایت و نسلکشی در غزه است.
باقری گفت: در همین چارچوب نیز ملاقاتهایی با برخی مقامهای حاضر در این نشستها، در حاشیه نشستهای شورای امنیت برگزار شد که نشستهای خوبی بود و در این زمینه تبادل دیدگاه شد و نوعی همراهی و هم افزایی میان جمهوری اسلامی ایران و این کشورها برای اینکه تلاش همبستهتر و هم افزاتری در این عرصه صورت گیرد.
سرپرست وزارت خارجه ایران همچنین خاطرنشان کرد: در کنار این نشست، شورای امنیت در این مقطع زمانی، نشست دیگری با عنوان چندجانبهگرایی داشت.
باقری تصریح کرد: همانطور که میدانید امروزه آمریکاییها به هرحال، به عنوان سردمدار یکجانبهگرایی، ادعاهایی که داشتند مبنی بر اینکه یکجانبهگرایی میتواند صلح، ثبات و امنیت را در جهان به ارمغان بیاورد، با شکست مواجه شده است و عملاً رویکردهایی که آمریکا در موضوعات مختلف بین المللی از خودشان بروز و نمود دادهاند، چه در موضوعات مربوط به تحولات مذاکرات هستهای جمهوری اسلامی ایران و چه در مورد مساله فلسطین و تهاجم صهیونیستها به غزه، نشان دادند که آنها نه تنها نمیتوانند بخشی از راه حل باشند، بلکه خودشان مانع اساسی هستند.
سرپرست وزارت خارجه ایران توضیح داد: در موضوع هستهای ما، این آمریکاییها بودند که از برجام خارج شدند و مسیر را کلاً با اخلال مواجه کردند یا در موضوع غزه این آمریکاییها هستند که با ارسال سلاحها و تجهیزات پیشرفته نظامی کشنده عامل اصلی تقویت و حتی تشویق صهیونیستها به جنایت بیشتر در غزه هستند و لذا آنها نمیتوانند نقش یک میانجی، یک واسط بیطرف را در این عرصه بازی کنند.
باقری تاکید کرد: لذا یکجانبهگرایی در مسیر دستیابی به صلح و ثبات به یک بنبست رسیده است و چندجانبهگرایی در این مقطع زمانی، جلوه و بروز بیشتر و بارزتری دارد.
سرپرست وزارت خارجه ایران ادامه داد: با توجه به رسمیت یافتن عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای و مجموعه بریکس طبیعی است، ایران در شرایط کنونی در یک تراز جدیدتر و موثرتری در صحنه بین المللی حاضر میشود و با استفاده از این ظرفیتهای چندجانبه گرایی تلاش میکند تا بتواند با همکاری دیگر اعضای جامعه بین المللی برای مسائل و موضوعات و بحرانهای مهم جهانی، راه حل پیدا کند و در این مسیر در عرصه ثبات سازی اقدامات جدی را انجام دهد.
باقری گفت: یکی از بحثهای جدی که ما هم در نشست فلسطین و هم در نشست چندجانبه گرایی تعقیب کردیم این بود که مقاومت در منطقه غرب آسیا، امروزه به یک بازیگر غیرقابل انکار و یک عنصر ثبات ساز تبدیل شده است و این را در مقطع ۹ ماه اخیر که از تهاجم صهیونیستها به غزه و جنایت و نسلکشی در غزه میگذرد، بطور جدیتر و عینیتر همه حس کردهاند.
وی افزود: لذا ما تلاش جدی داشتیم که در هر دو نشست، این واقعیت را برای دیگر اعضای جامعه بین المللی تبیین کنیم که مقاومت یک عنصر اصلی و مؤثر در منطقه ست و عنصری است که نقش اساسی هم در ایجاد ثبات و هم پایداری ثبات و امنیت در منطقه دارد و این واقعیت را هم نشان داده، کاری که الان مقاومت در سطح منطقه انجام میدهد، با این رویکرد است صهیونیستها را از ادامه تهاجم و تشدید نسلکشی در منطقه بازدارد و در این عرصه، اقدامات جدی، جریانهای مقاومت در سطح منطقه انجام دادند؛ به ویژه یک ویژگی که نقشآفرینی در این مقطع زمانی داشته است، موضوع هم افزایی جریانهای مقاومت در مواجهه عنصر اصلی اخلال در امنیت منطقه است و آن صهیونیستها هستند که ریشه در واقع، عدم ثبات و تنش و بحران در منطقه، اشغال، تجاوز و جنایتی است که صهیونیستها در طول سالهای گذشته به ویژه بعد از عملیات طوفان الاقصی انجام دادند.
سرپرست وزارت خارجه ایران ادامه داد: البته در این نشستها، ما به موضوع عملیات ثبات ساز جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «وعده صادق» تاکید داشتیم و اینکه جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت هاش برای تحکیم ثبات در سطح منطقه استفاده خواهد کرد و برای این گزاره واقعی، دلیل اصلی ما این بود که ایران بدون توجه به رویکردهایی که برخی قدرتها در این زمینه داشتند صرفاً برای اینکه بتواند ثبات، امنیت و آرامش را به منطقه برگرداند، در مقابل اقدام تجاوزکارانه و جنایتکارانه در حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق از مؤلفههای قدرتش برای تحکیم ثبات منطقهای به نحو مؤثر استفاده کرد.
باقری یادآور شد: همینطور در حاشیه این دو نشست (شورای امنیت سازمان ملل) و طی مدتی که در نیویورک حضور داشتیم از ظرفیت دیپلماسی عمومی در ایالات متحده (آمریکا) به نحو مؤثری استفاده شد. مصاحبهای که با نشریه نیوز ویک و همینطور با یکی از برنامههای پربیننده سی ان ان داشتیم، دیدگاهها و رویکردهای جمهوری اسلامی ایران نسبت به موضوعات مهم بین المللی و همین طور بحثهایی که در مورد مسائل داخلی ایران در افکار عمومی آمریکا به ویژه بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در جمهوری اسلامی ایران مطرح است، این مسائل را مورد بررسی قرار دادیم و دیدگاههای طرف ایرانی برای مخاطب آمریکایی و دیگر مخاطبین در دیگر نقاط دنیا تبیین کردیم و به نظر من، فرایند دیپلماسی عمومی در این سفر، بخوبی فعال بود و نقش مؤثر و مهمی را بازی کرد.
وی گفت: همینطور با برخی از مسؤولان نهادهای بین المللی در امور صلیب سرخ و بشردوستانه دیدارهایی داشتیم که آنها درخواست جدی از جمهوری اسلامی ایران داشتند با توجه به ظرفیتهایی که در سطح منطقه دارد، آنها را در مسیر ایفای نقش خودشان برای کمکهای انساندوستانه و بشردوستانه چه در موضوع غزه، چه در عرصههای دیگر در سطح منطقه، افغانستان و یا یمن، این را در اختیارشان قرار دهد.
باقری اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران همانطور که قبلاً به صراحت اعلام کرده است از ظرفیتهای خودش برای کمکهای انسان دوستانه نهادهای بین المللی، قطعاً استفاده خواهد کرد و در این زمینه، یار و کمک کار آنها خواهد بود، چون بحثهای انساندوستانه و بشردوستانه برای ما یک هدف و رویکرد سیاسی نیست، بلکه یک منظر واقعی است و این رویکرد و توجه جمهوری اسلامی ایران برای مسؤولان این نهادها بسیار قابل توجه بود.
سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: با چند تن از وزرای خارجه حاضر در نشستهای شورای امنیت نیز دیدار شد. با رئیس دورهای اتحادیه اروپا، وزیر خارجه مجارستان بحثهای خیلی خوبی چه در مورد روابط دو جانبه با کشور مجارستان و اتحادیه اروپا و همینطور مسائل مهم مربوط به اروپا و امور بین المللی به ویژه موضوع جنگ و تهاجم صهیونیستها به غزه و همینطور تهدیدی که صهیونیستها متوجه لبنان کردهاند، در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: با وزیر خارجه کویت بحثهای خیلی خوبی داشتیم و دوستان کویتی برای اراده جدی کویت جهت تحکیم مناسباتش در عرصههای مختلف با جمهوری اسلامی ایران تاکید داشت.
باقری افزود: همینطور با وزیر خارجه لبنان یک نشست طولانی داشتیم؛ چون به هر حال مراودات و مناسبات ما با لبنان یک مراوادت هم تاریخی و هم ویژه است. در عرصههای مختلف با هم تبادل نظر کردیم و این نشست هم به نظر من، نشست خیلی خوب و مؤثری بود.
سرپرست وزارت خارجه ایران در پایان گفت: امیدوارم حضور چند روزه هیأت ایرانی در نیویورک توانسته باشد هم ظرفیتهای جدید دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را برای تأمین اهداف سیاست خارجی به ظهور رسانده باشد و هم اینکه در عرصه افکار عمومی توانسته باشیم، غبارها و یا ابهامهایی که نزد افکار عمومی به ویژه افکار عمومی آمریکا در موضوعات مختلف با ایران وجود داشته با استفاده از ابزار رسانههایی که در آمریکا در اختیارمان بود در طول این مدت، آنها را به نحو مؤثر و خوبی تبیین کرده باشیم.
انتهای پیام/ ۳۷۱
source