رئیسجمهور در نخستین گفتوگوی زنده تلویزیونی:
به گزارش خبرنگار ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم امشب در نخستین گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم درباره روال ارتباط با رسانهها، گفت: آمادگی داریم تا هر ماه یک بار این ارتباط با مردم و بیان و شنیدن دغدغهها را داشته باشیم. سعی میکنیم تا با مردم صادق باشیم و چیزی جز راست و حقیقت را به مردم نگوییم و هرچه از عهده ما برمیآید، برای اعتلای جمهوری اسلامی ایران انجام دهیم.
وی ادامه داد: هفته آینده قرار است نشست خبری بگذاریم. مشکل تا الان این بود که باید دولت را تشکیل میدادیم و ببینیم با چه کسانی میخواهیم کار کنیم. از رئیس مجلس برای رأی بسیار جالب به وزرای کابینه تشکر میکنم. در هیچ دولتی میانگین رأی این میزان نبوده است. از مجلس شورای اسلامی برای رأی به همه کابینه پیشنهادی قدردانی میکنیم که این حکایت از همراهی خوب مجلس با دولت داشت و وزرا براساس وفاق ملی انتخاب شدند و این افراد معتقد به اجرای سیاستهای کلان و برنامه توسعه هستند.
پزشکیان در ادامه درباره ارزیابی وضعیت موجود گفت: وضعیت موجود را مردم میبینند. مشکلات کشاورزی، ناترازی انرژی، ناترازی محیط زیست و سایر واقعیتها از سوی مردم دیده میشود. وضعیت موجود را از سوی کارشناسان این عرصهها و افراد مطلع، طی یک ماه از آغاز فعالیت رسمی دولت بررسی کردیم. الحمدلله شکاف پرداخت هزینهها به گندمکاران، مشکلات معلمان و سایر موارد حل میشود.
نهمین رئیس جمهور با اشاره به سخنی از حضرت علی(ع)، ابراز کرد: ما باید توانمندیهای خود را بشناسیم، بدانیم کجا بودهایم و میخواهیم به کجا برویم. من سعی نکردم گذشته را نقد کنم. وضع موجود مشخص است ما باید دست به دست هم دهیم و با وفاق و با نگاه به آن چشمانداز بهترین و الهامبخش بوده و برای دیگران الگو باشیم. برای رسیدن به این اهداف، شناسایی نخبگان، جلسه با کارشناسان و نخبگان و بروز توانمندیها و شکوفایی، لازم است.
پزشکیان افزود: کاری میکنیم که همانطور که برای وزرا شاخصهایی را در نظر داریم برای معاونتهای وزیران و در استانها مدیران کل و کارمندان در جایگاههای مختلف براساس شایستگی در جایگاههایشان قرار بگیرند نه اینکه وابسته به چه جناح و گروهی هستند لذا توجه به شاخص رضایت مردم مهم است.
رئیس دولت چهاردهم با اشاره به تحریم های شدید علیه ایران و مشکلات به وجود آمده، گفت: اینکه ما با مردم با مهربانی و با احترام برخورد کنیم، ارتباطی با تحریم ندارد و این موضوعی است که شاخص ارزیابی ما از نیروهای انسانی خود خواهیم بود.
پزشکیان در ادامه سخنانش بر بحث عدالت، محرومین، از بین بردن تبعیضها و مکانیسمهای پرداخت تأکید کرد و درباره بحث وفاق ملی و نگاه به آینده، گفت: آنچه براساس آموزههای دینی و اعتقادی به آن ایمان دارم این است که وحدت و انسجام مسلمانان اصلی است که رسول خدا(ص) هنگامی که مکه را فتح کردند در این باره سخن فرمودند. هنگامی ایشان مکه را فتح کردند، خونریزی رخ نداد و بر برادر بودن مسلمانان با یکدیگر تأکید کردند لذا باید مسلمانان ید واحد در برابر سایرین شوند. ما باید این روند را بپذیریم.
وی با اشاره به بخشی از وصیتنامه حضرت علی(ع)، ادامه داد: ایشان به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بر اصلاح بین مسلمانان تأکید کردند؛ این اصلی است که باید به آن توجه کنیم.
پزشکیان اظهار کرد: چشمانداز ایجاد یک نگاه مشترک برای ما ایرانیان است که من از نظر علمی به آن معتقد هستم اینکه من باید الگو باشم و به آن افتخار کنم. سیاستهای کلی برای رسیدن به آن چشمانداز است و قانون، میثاق و برنامه مشترک است برای رسیدن به اهداف.
نهمین رئیسجمهور ایران ابراز کرد: باید کاری کنیم وفاق در چارچوب قانون و سیاستها اجرا شود. ما برنامهها و مسئولیتها و رسالتهای هر وزارتخانه را استخراج کردیم و فردا در جلسه هیئت دولت به وزرا اعطا خواهد شد. سپس وزارتخانههای مربوطه باید برنامه عملیاتی برای اجرا همراه با زمانبندی ارائه دهند. وزرا با معاونان، مدیران استانی و سایرین تماماً باید براساس این برنامهها ادامه دهند.
وی در بخش دیگر از سخنان درباره کنترل تورم و گرانی، ادامه داد: بخشی از این مشکلات به داخل و بخشی دیگر به تعامل ما با سایر کشورها و دنیا باز میگردد. در بحث داخل اگر ما انسجام داخلی داشته باشیم و اختلافات داخلی را حل کنیم، دست به دست هم دهیم تا حدودی بر مشکلات فائق میآییم و بخش دیگر از این مشکلات به تعامل با همسایهها و دنیا باز میگردد.
پزشکیان اظهار کرد: همچنین بخشی به اراده ما برای اجرا و بخشی نیز به سرمایهگذاران خارج از کشور باز میگردد. ما تمام تلاشمان را خواهیم کرد اما کنترل تورم و گرانیها بسته به روند انسجام و هماهنگی داخلی و روند گفتوگوها در خارج از کشور دارد.
نهمین رئیسجمهور به برنامههای وزارت اقتصاد، صنعت و سازمان برنامه و بودجه و جلسات علی طیبنیا، مشاور عالی رئیس جمهور برای کنترل تورم و گرانیها اشاره و ابراز کرد: طی جلسات هم بر روی برنامهها و روشها کار میشود هم اینکه چگونه باید اختلافات و یا اختلاف سلیقهها را به یکدیگر نزدیک کنیم تا به اهدافی که مدنظر داریم، برسیم. طی یک ماه از آغاز فعالیت دولت چهاردهم تاکنون با رؤسای جمهوری، مجلس، وزرای خارجی و سران کشورهای بیش از 40 کشور گفتوگو کردیم و پیمانهایی را میبندیم بنابراین حل این مشکلات نیازمند بسته وسیعی از اقدامات است.
پزشکیان درباره برخورد دولت با بانکهای ناتراز، افزود: در این زمینه باید طوری عمل کنیم که مردم ضرر نکنند. اگر بخواهیم هیجانی تصمیم بگیریم و بانکی را به دلیل ناترازی تعطیل کنیم، مردم که سرمایهگذاری کردند متضرر خواهند شد پس باید روندی را در پیش بگیریم که مردم را متضرر نشوند.
رئیس دولت چهاردهم در ادامه درباره برنامه دولت برای عدم ضرر مشارکت مردم در بورس، گفت: وزیر اقتصاد در برنامه شامگاه گذشته برنامهها و دغدغهها را مطرح کردند اما باید بگویم با کارشناسان اقتصادی جلساتی خواهیم داشت تا به ثباتی که مردم در جامعه مدنظر دارند، برسیم. مراجعه به کارشناسان برای قرار دادن مجموعه افراد کارشناس و متخصص در کنار یکدیگر برای دریافت ایدهها و نظرات و انتخاب بهترین الگوها، لازم است تا بتوانیم به ثبات مورد انتظار در جامعه دست پیدا کنیم. تمام تلاش این است که راه درست را پیدا کنیم، راه درست را به افراد درست بسپاریم تا توسط این افراد به طور صحیح عملیاتی و اجرایی شود.
پزشکیان درباره برنامه دولت چهاردهم برای رشد اقتصادی با توجه به فرمایش رهبر انقلاب در نخستین دیدار هیئت دولت چهاردهم با ایشان با توجه به تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی، گفت: اکنون با ناترازی انرژی و فشار بر کارخانهها و عرصه تولید روبرو هستیم. باید تلاش کنیم که ناترازی انرژی را حل کنیم تا قدمهای بعدی را برداریم. ناترازی در انرژی و بانک وجود دارد؛ این حقیقتی است که نمیتوان بدون حل آن، برنامهریزی کرد. آنچه اقتصاددانان و کارشناسان میگویند این است که برای رشد 8 درصد در بخشی از آن نیازمند جذب سرمایهگذاری از خارج از کشور، بهبود کیفیت و افزایش بهرهوری هستیم. جذب سرمایهگذاری خارج از کشور به ارتباط با ایرانیان خارج، تعامل با همسایگان و سایر کشورها باز میگردد که وزارت خارجه باید در این رابطه تلاش کند و هم در داخل به وحدت و انسجام دست پیدا کنیم و از سوی دیگر هم تولیدکنندگان و سرمایهگذاران داخلی به ثبات قانونی ما اعتماد کنند.
وی با ابراز گلایه از خروج سرمایهها از کشور اشاره کرد و ادامه داد: اول باید به سرمایهگذاران و تولیدکنندگان اطمینان دهیم که موانع را از سر راه آنها برخواهیم داشت؛ موضوعی که به دنبال آن هستیم و قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی با دولت دارای وفاق در سطح بالا هستند که این موضوع با راهبری مقام معظم رهبری مهیا شده است لذا اگر انسجام داشته باشیم، تاجران و سرمایهگذاران اطمینان حاصل میکنند که پشت سر آنها خواهیم بود.
پزشکیان بر تهیه پیوست عدالت بر هر قانون و تصمیم و پروژهها و تأمین مالی بر آغاز پروژهها و سنجیدن نابرابریها در پروژهها تأکید و اظهار کرد: همانطور که رهبر انقلاب نیز در دیدار اخیر با هیئت دولت تصریح کردند باید پیوست عدالت جنسیتی، قومی، منطقهای درباره کارها و تصمیمها در نظر گرفته و تهیه شود. مثلاً در بحث بهداشت و درمان، پزشک خانواده مهم است که اینکه چه کسی، مسئول چه جمعیتی است و چه خدمتی را ارائه میدهد و در قبال آن خدمت، چه چیزی را بهدست میآورد، این موارد مهم است. اگر این امر انجام شود، در آن هنگام فردی که در دورافتادهترین روستاها و شهرها است، همان خدمتی را در حوزه بهداشت و درمان دریافت خواهد کرد که مردم در شمال پایتخت دریافت میکنند. اگر این امر انجام شود عدالت در بهداشت و درمان انجام میشود.
نهمین رئیسجمهور با اشاره به مشکلات بسیاری که در آموزش و پرورش است، ابراز کرد: این مشکلات قابل قبول نیست چرا ما نباید از استاندارد آموزشی برخوردار باشیم؟ چرا فرزند خانوادههایی که آشنا ندارند و پول ندارد، نمیتواند از آموزش خوب بهرهمند شود؟ اکثراً افراد راهیافته به دانشگاهها از آموزشهای ویژه و استثنایی برخوردار شدهاند. من در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره آن بحث کردم. معتقدم باید کاری کنیم فرزندان مردم به ویژه در مناطق محروم از آموزشهای استاندارد برخوردار شوند. باید از معلمان در مناطق محروم پشتیبانی صحیحی انجام شود و منابع و امکانات صحیح در اختیار معلمان مناطق محروم قرار دهیم تا به درستی به آموزش در این مناطق بپردازند.
پزشکیان افزود: کجای عدالت اینگونه است که فردی به دلیل فقدانها و محرومیتها اما با وجود استعدادها از تحصیلات عالیه باز بماند؟! آیا عدالت است فردی که داراست با فردی که دارا نیست، باهم رقابت کنند؟ باید معیارهایی را قرار دهیم تا رقابت عادلانه باشد. رقابت بین دو نفر که دارای امکانات برابر هستند، معنا دارد. ما باید کاری کنیم تا در شرایط برابر از لحاظ معلم، کلاس، خانواده و محیط و سایر موارد رقابت انجام شود.
رئیس دولت چهاردهم در بخش دیگر از سخنان خود درباره نخستین سفر خارجی خود به عراق و پس از آن به نیویورک به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره کرد و گفت: اولویت نخست در سفر عراق، زیارت حضرت علی(ع) است. به ایشان بگویم انشاءالله در این مسیر خواهیم بود و خدا کمک کند تا در این راه باشیم و سعی کنیم به توصیههای ایشان عمل کنیم، چنانکه در روایتی از امام صادق(ع) آمده است «کونُوا لَنا زَیْناً وَ لا تَکونُوا عَلَیْنا شَیْناً»؛ یعنی زینت ما باشید نه باعث ملامت و سرزنش ما. در امتداد این سفر قطعاً جلساتی در عرصه تعاملات و روابط با کشور برادر و دوست خواهیم داشت.
پزشکیان درباره سفر به نیویورک و شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، افزود: البته با هماهنگی مقام معظم رهبری در نظر داریم تا از فرصت این سفر برای جلب رضایت ایرانیان خارج از کشور برای سرمایهگذاری در کشور خودشان استفاده کنیم؛ همانطور که در دوره انتخابات شعار «ایران برای همه» را دادیم و واقعا ایران برای همه است و ما باید تمام افرادی که عشق ایران در سرشان است جذب کنیم نه اینکه به دنبال حذف آنها باشیم. ما باید براساس همان چشمانداز بستر را برای آنها باز کنیم تا بدون ترس و واهمه در ایران سرمایهگذاری کنند.
وی در بخش دیگر از نخستین گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم در مورد سفرهای استانی، ادامه داد: حتماً این سفرها را آغاز خواهم کرد اما گاهی به سفر استانی میرویم برای اینکه پروژههایی را آغاز کنیم که نیازمند بودجه است و از سوی دیگر ما به عنوان دولت، بودجه را به مجلس میدهیم و مجلس نیز بودجه را براساس قانون و برنامه و سیاست تنظیم میکند، حال من به عنوان رئیس جمهور در استانی وعده پروژهای را میدادم اما نتیجه آن چه خواهد شد؟ جز این پروژههای کلنگخورده بر زمین مانده و یا پروژههای در انتظار میلیاردها بودجه؟!
پزشکیان با تأکید بر اینکه شکی برای حضور در بین مردم نیست، افزود: اما اینکه برویم، وعده بدهیم اما پولی در کار نباشد، موافق نیستم. من از اول گفتم وعدهای نمیدهم که عمل نخواهم کرد. منابع بودجه براساس عدالت و عقبماندگیها در استانها و طرحها باید تقسیم شود. ما بگوییم چه میزان پول داریم، سهم مناطق محروم و عقبماندگیها در بحث آموزش، بهداشت و سایر موارد چگونه است. آن هنگام استانها میتوانند برنامهریزی و اولویتها را مشخص کنند.
نهمین رئیسجمهور ابراز کرد: من نمیخواهم وعدهای دهم که فردا امکان عمل نداشته باشد. ما خدمتگزار مردم و با مردم خواهیم بود. من با مردم بودم و با آنها زندگی کردم و امیدوارم با اتحاد و وحدت بتوانیم مشکل مردم را حل کنیم. با تمام وجود تلاش میکنیم تا برای مردم کار کنیم.
پزشکیان در پایان بر اذن مقام معظم رهبری بر برداشت مقداری از صندوق به منظور تسویه بدهیها اشاره کرد و افزود: قدردان رهبر انقلاب در پشتیبانی از دولت، برنامهها و مساعدتی که انجام دادند، هستم. امیدوارم در آینده بتوانیم تصمیماتی را اخذ کنیم و وعدههایی را بدهیم که بتوان اعتبارات و بودجههای آن را تأمین کنیم تا شرمنده مردم نشویم.
انتهای پیام
source