هم‌زمان با فتنه سال ۸۸ و در شرایطی که شاید برای اولین‌بار قدرت‌نمایی فضای مجازی را تجربه می‌کردیم، در جلسه‌ای تصریح کردم ….

به گزارش بولتن نیوز به نقل از صبح نو، هم‌زمان با فتنه سال ۸۸ و در شرایطی که شاید برای اولین‌بار قدرت‌نمایی فضای مجازی را تجربه می‌کردیم، در جلسه‌ای تصریح کردم «فضای مجازی» برخلاف اسمش، «فضای کاملا واقعی» است و نباید فريب نام آن را بخوریم!
درستی ادعای آن روز، هرچه جلوتر آمده‌‌ایم واضح‌تر شده تا جایی که دنیای جدیدی را شکل داده و برخی افراد بیش از آنکه در دنیای واقعی مرسوم زندگی کنند، در این دنیای جدید زیست می‌کنند. به دنیای جدیدی که ما را احاطه کرده است، می‌توانیم دو نوع نگاه داشته باشیم؛ نگاه فرصت‌محور یا نگاه تهدیدمحور.نگاه تهدیدمحور نمی‌تواند واقعیت را تغییر بدهد و ما را از فرصت‌های فراوان آن نیز محروم می‌سازد؛ بنابراین با این دنیای جدید و واقعی، باید فرصت‌محور مواجه شویم.آیا فرصت‌محوری به معنای یله و رها کردن این دنیاست یا همچون دنیای واقعی شناخته شده و مرسوم که قاعده‌مند است و بر اساس قوانین اداره می‌شود (حال هر کشوری با قواعد و قوانین خود) این دنیا را نیز باید قانونمند، اداره کنیم؟ قطعا پاسخ، اداره قانونمند است؛ چراکه ولنگاری در مواجهه با این دنیای جدید موجب نقض حکمرانی می‌شود و هیچ حکومتی، نقض حکمرانی خود را برنمی‌تابد، چون خلاف عقلانیت است.صیانت از حاکمیت ملی در همه عرصه‌‌ها از جمله فضای اصطلاحا مجازی، اصلی غیرقابل خدشه و غیرقابل انکار است و البته یکی از چالش‌های مراقبت از این حاکمیت، دنیای ارتباطات و مفاهیم ذیل آن مانند رسانه‌های نوين و آزادی دسترسی به اطلاعات است. مبانی پیشگیری از نقض حکمرانی یا ضرورت برخورد با عوامل نقض آن، آن‌چنان مستحکم و نهادینه شده است که هیچ حکومتی در آن تردید نمی‌کند؛ برخورد با تیک‌تاک در آمریکا و بازداشت دورف، مالک تلگرام در فرانسه از جمله نمونه‌های واضح این قاعده است. با این مقدمه، بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با دولت چهاردهم را یک‌بار دیگر مرور کنیم. 

«فضای مجازی یک دنیای جدیدی است دیگر؛ شماها بیشتر از بنده هم حتما مطلعید؛ یعنی فضای مجازی دیگر امروز مجازی نیست، امروز یک واقعیتی است در زندگی مردم که روزبه‌روز هم دارد پیش می‌رود. آنچه مهم است این است که در فضای مجازی، حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد؛ اینکه بنده گاهی گفته‌ام فضای مجازی رها و ول است، به‌خاطر این است. حکمرانی بر اساس قانون؛ اگر قانونی ندارید، قانون را به وجود بیاورید و بر اساس آن قانون، زمام کار را به دست بگیرید. همه‌ دنیا این کار را می‌کنند؛ می‌بینید دیگر، این جوان بیچاره را فرانسوی‌ها [بازداشت کردند!] یعنی این‌قدر و تا این حد سخت‌گیری انجام می‌گیرد که طرف را می‌گیرند زندان می‌کنند، تهدید می‌کنند که بیست سال محکومیت به تو خواهیم داد؛ این برای خاطر آن است که حکمرانی آنها را نقض کرده. نقض حکمرانی قابل قبول نیست؛ یک کشور در اختیار شما است که در قبالش وظیفه دارید، در قبالش مأموریت دارید؛ نمی‌شود حکمرانی شما را نقض کرد، نباید نقض کنند. مسأله [حکمرانی] این است. من به این مناسبت فضای مجازی، حرف خودم را و آن مبنای خودم را گفتم، قبلا هم گفته‌ام، بعضی‌ها جور دیگری تبیین می‌کنند یا می‌فهمند یا نمی‌خواهند بفهمند، اما حرف من این است: فضای مجازی در کشور باید قانونمند شود؛ آن‌وقت یک فرصت خواهد شد. اگر ما توانستیم در فضای مجازی حکمرانی قانونمند داشته باشیم، فضای مجازی برای کشور یک فرصت می‌شود، و الا ممکن است تهدید شود.»

source

توسط jahankhabari.ir