**متن بازنویسی شده:**
به گزارش خبرنگاران فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست مطبوعاتی هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی و ششمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی با حضور حجتالاسلام رضا غلامی، رئیس سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، و حجتالاسلام احمدحسین شریفی، دبیر علمی کنگره، برگزار شد.
غلامی در این نشست اعلام کرد که افتتاحیه کنگره به تاریخ 22 آبان در مکان فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد. او بر اهمیت زنده بودن فضای علوم انسانی، رقابت برای نقد و نوآوری، و درگفتهای علمی بین صاحبنظران تأکید کرد و اضافه کرد: “واقعیتی که نمیتوان نادیده گرفت، کمساخته بودن سرمایهگذاری پژوهشی در زمینه علوم انسانی است که تقریباً صفر محسوب میشود.”
غلامی ادامه داد به سؤالهایی که از مسئولین مطرح میشود، مانند سهم بودجه پژوهشی کشور در علوم انسانی، و اشاره کرد به شرایط سparents و تهیدست بودن دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در این حوزه. او بیان کرد که برای نوآوری و خلاقیت در علوم انسانی، بستر پژوهشی و فعالیتهای پیراپژوهشی مثل نشستها و مناظرهها ضروری است. او تأکید کرد که شرایط در علوم انسانی به گونهای باید فراهم شود که نوآوریهای خلاق رخ دهد.
غلامی معتقد است که صندوقهایی که برای حمایت از پژوهشگران کشور وجود دارند، تاکنون توانستهاند تأثیر بالایی در تحول علوم انسانی أیجاد کنند. او افزود که علوم انسانی در کشور “غریب و مظلوم” است و فرصتهای سرمایهگذاری در این حوزه به وجود نیاومده است.
سیاستزدگی علوم انسانی را نیز از چالشهای این حوزه مطرح کرد و بیان کرد: “سیاستزدگی علوم انسانی در محیطهای دانشگاهی و پژوهشگاهی وجود دارد. برخی جناحهای سیاسی از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی به نفع خود سوءاستفاده میکنند که این مسئله گاهی آزاداندیشی در فضای دانشگاه را کمرنگ میکند.” او تأکید کرد که سیاستزدگی با دانشگاهها متناسب نیست.
غلامی به محورهای دیگری هم اشاره کرد، از جمله تصمیماتی که جهت ارتقای علوم انسانی گرفته میشود و که اغلب توسط متخصصان علوم انسانی انجام نمیشود. او برآورد کرد که تغییردر آییننامه ارتقاء برای تبدیل شدن به یک مجموعه قوانین نوآورانه و کمککننده به نقد ضروری است.
غلامی همچنین بیان کرد که کنگره در طول سالها UTILIES تولید فکر و اندیشه نمایان کرده و گفتمانسازی خوبی داشته است. او اعلام کرد که در کنگره تاکنون بیش از 700 مقاله علمی منتشر شده و کتابهای آموزشی و کمکآموزشی به چاپ رسیدهاند.
شریفی نیز در این نشست اشاره کرد به مسئولیت علوم انسانی غربی در حل مسائل جامعه مسلمانان و بیان کرد که این علوم مبتنی بر مکاتب انسانیسازی و لیبرالیسم است و گرهای از امور جامعه اسلامی نمیگشاید. او بر اهمیت تحول در علوم انسانی اسلامی بارها تأکید کرد و بیان کرد که کنگره شبکهای از اندیشمندان و محققان شکل داده و تاکنون بیش از 3300 نفر را شناسایی کرده است. او اعلام کرد که تاکنون بیش از 4000 مقاله در کنگره دریافت و ارزیابی شدهاند و 707 مقاله منتشر شدهاند. همچنین، بیش از 60 نشست علمی و تخصصی برگزار شده و 100 کرسی و نشست در سطوح مختلف تشکیل شدهاند.
در پایان، غلامی با اشاره به کیفیت محور شدن کنگره هفتم، اعلام کرد که در این دوره تعداد مقالات پذیرفته شده کم شده است، اما کیفیت آنها بهبود یافته است.