حمیدرضا ترقی، قائم‌مقام حزب مؤتلفه اسلامی،100 روز از آغاز کار دولت چهاردهم و ریاست جمهوری مسعود پزشکیان می‌گذرد. دولتی که «وفاق ملی» را شعار محوری خود قرار داد تا بدون توجه به جناحی خاص با تمرکز بر انتصابات فراجناحی، همگرایی میان احزاب و گسترش گفت‌وگوها و مذاکرات سیاسی به تقویت انسجام ملی و کاهش تنش‌های داخلی و از سوی دیگر برای پیشرفت و بهبود وضعیت معیشت مردم، گام‌های مثمرثمری بردارد.  

در این راستا حمیدرضا ترقی، قائم‌مقام حزب مؤتلفه اسلامی، در پاسخ به این سؤال که دولت چهاردهم در 100 روز پس از استقرار چه میزان توانسته در عرصه سیاست داخلی بر محور وفاق ملی حرکت کند؟ گفت: به نظر می‌رسد دولت در راستای مسئله تقسیم بودجه، اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور و حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم هنوز نتوانسته توفیق لازم را برای جلب رضایت عمومی بدست بیاورد. 

حل مشکلات اقتصادی نیازمند تلاش بیشتر دولت

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: امروز بیشتر جریان اصلاح‌طلب در قدرت است لذا به اعتراضات مردمی دامن زده نمی‌شود والا اگر همین شیوه در دولت اصولگرا رخ می‌داد یقیناً اصلاح‌طلبان با کمک معترضین و منتقدین دست به جنبش‌های اجتماعی و اعتراضات متعددی می‌زدند اما فعلا این وضعیت موجب شده که اینها علیه خود اقدام نکنند.

وی به تجمعات و اعتراضات مسالمت‌آمیز در نقاط مختلف کشور از بازنشستگان گرفته تا سایرین به دلیل نارضایتی اشاره کرد و گفت: به هر حال مسائلی مانند گرانی و مشکلات معیشتی همچنان باقی است، هرچند دولت چهاردهم با تأمین منابع مالی مختلف خصوصاً از طریق صندوق توسعه ملی توانسته‌ برخی از قوانین برنامه هفتم توسعه مثل همسان‌سازی حقوق و غیره را به مرحله اجرا در آورد اما در مسائل اجتماعی و فرهنگی شاهد عدم اقدامات لازم دولت در مسیر برنامه هفتم توسعه هستیم.

ترقی تصریح کرد: حتی در تهیه لایحه بودجه سال 1404 شاهد هستیم بودجه براساس رشد 8 درصدی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه، تنظیم نشده است و نهایتاً رشد 2 یا 3 درصدی را تضمین کرده که اینها مغایرت‌های نظام بودجه‌ریزی کشور با برنامه هفتم توسعه است.

عملکرد مطلوب دولت در حوزه سیاست خارجی

وی به فعالیت 100 روزه دولت مسعود پزشکیان در عرصه سیاست خارجی اشاره کرد و افزود: دولت در این عرصه سعی کرده تا منطبق بر نظرات مقام معظم رهبری عمل کند که الحمدلله توفیقات خوبی داشته است. دولت چهاردهم همواره بر سیاست ارتباط با همسایگان تأکید کرده است. حتی حضور رئیس‌جمهور در اجلاس سازمان همکاری شانگهای و مجمع عمومی سازمان مللل و سخنرانی ایشان در حمایت از مقاومت و ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب و اروپا برگ دیگری از این توفیقات بود البته اگر برخی از مشاوران غرب‌گرا بگذارند این روند ادامه پیدا کند قطعاً دولت در این عرصه به توفیقات خوبی دست پیدا می‌کند. 

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این سؤال که چه میزان در عرصه حاکمیتی شاهد وفاق ملی هستیم، اظهار کرد: هنوز دولت تعریف مشخصی از وفاق ارائه نکرده تا بتوان براساس آن تعریف ارزیابی کرد که آیا دولت چهاردهم در اجرای این شعار موفق بوده است یا خیر. انتصاب برخی افراد زاویه‌دار در برخی سمت‌ها نشان می‌دهد برخلاف تأکیدات نظر مقام معظم رهبری در برخی موارد این ملاک و معیار رعایت نشده است. طبیعتاً هنگامی که برخی انتصابات با در نظر نگرفتن چنین معیارهایی رخ دهد، قطعاً نتیجه آن تحقق آن اهداف و شعارها نخواهد بود.

لزوم بهره‌مندی دولت از نظرات همه احزاب 

قائم‌مقام حزب مؤتلفه اسلامی در پایان به اقدام رئیس‌جمهور طی این ایام برای دیدار با احزاب و گروه‌های مختلف سیاسی از منتقدان و رقبا تا موافقان اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور در این دیدارها آمادگی خود را برای استفاده از نظرات احزاب و گروه‌ها اعلام کرد اما  لازم است مشاوران ایشان اقدامات عملی را برای شنیدن نقطه نظرات جریان‌های منتقد و رقیب به طور جد در دستور کار قرار دهند. طبیعتاً اینها نیازمند ایجاد یک ساز و کار مشخص است تا ارتباط جریان رقیب و منتقد با دولت و شخص رئیس‌جمهور، شکل بگیرد و به نقطه نظرات آنها توجه شود تا وفاق مورد نظر رئیس‌جمهور برای اداره کشور مؤثر واقع شود. 

انتهای پیام

source

توسط jahankhabari.ir