وی افزود: ۵۰۰ گروه بسیجی در امر پایش در کنار صنعتگران قرار دارند و در قالب کلینیکهای صنعتی به صنعتگران خدمات مشاورهای ارائه میدهند و ۸۰ کلینیک صنعتی ما هم در شهرکهای صنعتی دایر شدهاند و به طور متوسط سالانه هزار واحد صنعتی از مشاورههای کلینیکهای صنعتی بسیج بهره میبرند.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن ادامه داد: در اجلاسیه که فردا در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود؛ ۶۰۰ پیشران توسعه صنعت و معدن حضور دارند و بیش از هزار بنگاه اقتصادی مشارکت خواهند داشت. این اجلاسیه یکی از مصادیق رونق تولید با مشارکت مردم محسوب میشود و اگر بتوان میان بخش خصوصی پیشران و صنایع کوچک تعامل برقرار کرد قطعاً اتفاقات خوبی در حوزه صنایع رخ خواهد داد. همچنین در اجلاسیه مذکور پنج پنل تخصصی برگزار میشود و نظام مسائلی که قبلاً احصا شده به بحث گذاشته میشوند.
اصغری با بیان اینکه بخش سوم اجلاسیه با دعوت از ۴۰۰ نفر هیئت اندیشهورز برگزار خواهد شد، گفت: مأموریت اصلی هیئت اندیشهورز ما مطالعه مشکلات، ارائه راهکار و مطالبهگری تخصصی از دستگاههاست و اگر چنین اتفاقی رخ دهد گام بزرگی در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری برداشتهایم و این هیئت در تلاش برای مطالعه راهکارهای تخصصی هستند. هیئت اندیشهورز ما از اعضای وزارتخانههای نیرو و صمت و سازمان انرژی اتمی هستند.
وی تأکید کرد: در بخش آخر از مدیران جهادی و طلایهداران عرصه صنعت و معدن تقدیر خواهیم کرد و تعدادی از مدیران جهادی هم تقدیر خواهند شد.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن با بیان اینکه هدف از برگزاری این اجلاسیه تقویت روحیه ما میتوانیم است، گفت: یک بخش از نمایشگاه به محصولات نوآورانه ارتباط دارد و بخش دیگر با حضور واحدهایی است که سال گذشته از فعالیت آنها مانعزدایی شده است.
اصغری با اشاره به دستاوردهای طرح «صنعتیار» اظهار کرد: از طریق این طرح بیش از هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط احیا شدند و یازده هزار شغل جدید ایجاد شد و ۳۵ هزار شغل هم به ثبات رسیدند. رسالت اصلی بسیج وزارتخانهها نوآوری در صنایع است مثلاً اگر بسیج وزارت نفت بتواند ایدهای را اجرا کند یک قدم در مسیر منویات مقام معظم رهبری گام برداشته است.
وی بیان کرد: مشکل اساسی واحدهای تولیدی تجاریسازی و حضور در بازار است که اگر بتوان به اینها در این امر کمک شود قطعاً در زمینه بومیسازی و رفع موانع تولید گام بزرگی را برداشتهایم.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن ادامه داد: خیلی از مشکلات صنعتگران در حوزه گمرکی، تأمین مالی و تخصیص ارز است و تلاش شده این مشکلات برطرف شوند و البته شکل فعالیت سازمان بسیج صنعت کمک به اشتغال است.
اصغری درباره تأثیر ناترازی انرژی بر فعالیت واحدهای تولیدی گفت: در این زمینه پیشنهاد ذخیرهسازی محدود در تابستان را ارائه کردیم که در جوار واحدهای صنعتی اتفاق بیفتد تا صنایع در ایام زمستان که گازشان قطع میشود بتوانند مشکل خود را رفع کنند. همچنین ایده استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را مطرح کردهایم. سازمان بسیج مستضعفین در قالب طرح جهاد روشنایی اقداماتی را انجام داده و یکی از پیشنهادات ما این است که نیروگاههای تجدیدپذیر همجوار با واحدهای صنعتی احداث شود که زمین آن هم وجود دارد ولی در زمینه تأمین ارز این نوع انرژی مشکلاتی وجود دارد ولی وزارت نیرو اهتمام دارد برای تولید چهار هزار مگاوات برق پاک، زمین اختصاص دهد و با شرکتهایی هم قرارداد منعقد شود.
وی تأکید کرد: از صنایع بزرگ میخواهیم در چند رشته صنعتی بزرگ ایفای نقش کرده و واحدهای صنعتی کوچک را پشتیبانی کنند.
اصغری با بیان اینکه بسیج صنعت و معدن تلاش میکند امکان حضور دانشبنیانها را در شرکتهای صنعتی را فراهم آورد، اظهار کرد: معمولاً دانشبنیانها در فضای دانشگاه فعالیت دارند و به همین دلیل جسارت حضور در شهرکهای صنعتی را ندارند و این مسئله باعث شده تا از طریق کلینیکهای صنعتی، بسترهای لازم برای حضور صدها شرکت دانشبنیان در شهرکهای صنعتی را فراهم آوریم.
اصغری در پایان با اشاره به جلوگیری از حوادث مرتبط با معدن گفت: در این زمینه پیشنهادات ما الزامآور نیستند و فقط میتوانیم مطالبهگری داشته باشیم.
انتهای پیام
source