به گزارش خبرنگار ایکنا، نخستین همایش دو روزه بینالمللی «الگوهای امنیت و چشمانداز ثبات در منطقه غرب آسیا» به همت انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا از ظهر امروز، سهشنبه ششم آذرماه، در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.
در مراسم افتتاحیه این همایش سیداسدالله اطهری مریان، رئیس همایش؛ رحمت حاجیمینه، دبیر علمی همایش و محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور سخنرانی کردند.
رحمت حاجیمینه، دبیر علمی همایش به عنوان سخنران نخست گفت: این همایش حاصل زحمات چندین ماه یا یکسال است. از آقای ظریف تشکر میکنم که به انجمنهای علمی توجه ویژه دارند و از ایشان میخواهیم برای تقویت انجمنهای علمی تلاش کنند؛ چون انجمنهای علمی در همه کشورها اهمیت راهبردی دارند و نقش مهمی در دیپلماسی علمی دارند و به ارتقای منافع علمی کمک میکنند.
سایهافکنی سنت هابزی بر امنیت منطقه
وی افزود: در غرب آسیا سه سنت هابزی، لاکی و کانتی وجود دارند که نقش سنت هابزی بسیار زیاد است و بر امنیت منطقه سایه افکنده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: ۱۵۰ چکیده مقاله به این همایش ارسال شده که ۱۳ چکیده آن از خارج از کشور بوده و این نشان از استقبال بینالمللی از این همایش دارد. از این ۱۵۰ چکیده فقط ۱۳ چکیده مقاله رد و بقیه تأیید شدند.
حاجیمینه بیان کرد: از لحاظ اجرایی سعی شده عدالت جغرافیایی اجرا حاکم باشد و از هر استان ارائهدهنده مقاله داشته باشیم که به نوعی عدالت علمی هم محسوب میشود. همچنین اساتید دانشگاه استقبال خوبی از همایش داشتند.
غرب آسیا؛ محلی برای آزمایش تئوریهای امنیتی
در ادامه سیداسدالله اطهری، رئیس همایش، در سخنانی با بیان اینکه ثروت این کشور اساتید، دانشجویان و روشنفکران هستند، گفت: دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران فقط یک ساختمان نیست بلکه اساتید بزرگی در این دانشکده حضور داشتهاند و جا دارد در اینجا از مرحوم عنایت یاد شود.
وی افزود: بحث ثبات و امنیت براساس رژیمهای امنیت منطقهای که برای همکاری میان کشورهاست شامل همه میشود. در اینجا مسئله ثبات و امنیت ایران حائز اهمیت است. میلیتاریزه شدن سیاست خارجی ایران سبب انعقاد قراردهایی مانند سنتو و غیره شد.
اطهری با بیان اینکه غرب آسیا به محلی برای آزمایش تئوریهای امنیتی تبدیل شده است، گفت: برجام آخرین اقدام برای امنیت منطقه بود و به نظر من راهی که آقای ظریف رفتند با هدف توسعه ایرانشهر بود و تا ابد با ایشان هستیم.
یادآور میشود این همایش دو روزه شامل ده محور اساسی به شرح ذیل است:
ـ الگوهای نظری نوین در حوزه امنیت و ثبات منطقهای
ـ الگوهای تاریخی امنیت و ثبات منطقهای در غرب آسیا
ـ کانونهای بحرانزایی و امنیتزایی در منطقه غرب آسیا
ـ بازیگران منطقهای و الگوهای امنیت و ثبات در منطقه غرب آسیا
ـ بازیگران فرامنطقهای و الگوهای امنیتی و ثبات در منطقه غرب آسیا
ـ سیاست خارجی و امنیتی ایران در منطقه غرب آسیا و چشمانداز ثبات
ـ هویت و الگوهای امنیتی و ثبات در منطقه غرب آسیا
ـ انرژی و الگوهای امنیتی و ثبات در منطقه غرب آسیا
ـ محیط زیست و الگوهای امنیتی و ثبات در منطقه غرب آسیا
ـ فناوریهای نوین و الگوهای امنیتی و ثبات در منطقه غرب آسیا
انتهای پیام
source