حکم فروش کالا با «وام مرابحه» از نظر مقام معظم رهبری

به گزارش ایکنا، برنامه نسیم احکام از سلسله برنامه‌هایی است که پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری جهت تبیین جدیدترین استفتائات رهبر معظم انقلاب اسلامی تولید و منتشر کرده است.

در قسمت ششم این برنامه با عنوان «مرابحه وکالتی» حجت‌الاسلام والمسلمین رضایی به تشریح حکم وام‌هایی که بانک‌ها پرداخت می‌کنند و نحوه بازپرداخت آنها می‌پردازد.

متن سخنان حجت‌اسلام رضایی به شرح ذیل است:

بانک وقتی این وام را در اختیار مشتری می‌گذارد، در حقیقت دو وکالت به او می‌دهد؛ وکالت اول این است که بانک مشتری را مالک پول نمی‌کند، بلکه به او امانت و وکالت می‌دهد که با پول بانک کالایی از جمله یخچال، فرش، بخاری و خودرو یا هر کالای دیگری که مورد نیاز مشتری است به نمایندگی از بانک خریداری کند.

به بیان روشن‌تر نیت مشتری باید این باشد که وام متعلق به من نیست، بلکه من امانت‌دار این پول هستم و باید به سفارش بانک فلان کالا را برای بانک خریداری کنم.

بعد از خریدن کالای موردِ نظر، وکالت دوم فعال می‌شود به بیان روشن‌تر کالای خریداری‌شده توسط مشتری که به نمایندگی از طرف بانک خریداری شد به خودِ مشتری به اقساط و با سود بیشتر، فروخته می‌شود. مبلغ اقساط و سود هم بسته به توافقی است که مشتری با بانک می‌کند. در این صورت مشتری مالک این کالا می‌شود.

اگر مشتری به وجه نقد کالای خریداری‌شده بیشتر از خود کالای خریداری‌شده نیاز داشته باشد، می‌تواند آن کالا را در بازار بفروشد و پول آن صرف مسئله مورد نظرش کند. این کار شرعی است و هیچ مشکلی ندارد.

انتهای پیام

source

توسط jahankhabari.ir