جوان آنلاین: رئیس قوه قضائیه در بازدیدهای آسیبشناسانه از مراکز و مراجع قضایی با حضور در دیوانعالی کشور گفت: چرا قانونی وضع میکنیم که بعد از مدت کوتاهی مجبور به عوض کردن آن شویم؟
رئیس عدلیه چندی پیش هم درجریان سفر استانی به کرمانشاه، در دیدار با فعالان اقتصادی، مسئولان و اقشار مختلف مردم، اخذ نظر بخش خصوصی در زمان مطرح شدن لوایح و طرحها را ضروری و با طرح این سؤال که آیا نباید بدانیم پیامد این لوایح بر بخش خصوصی چیست، گفته بود «نباید در اتاق در بسته قوانینی وضع شود در حالی که ندانیم در میدان چه خبر است.»
به گزارش مهر، حجتالاسلام محسنی اژهای، روز گذشته در ادامه بازدیدهای آسیبشناسانه و مسئلهمحور خود از مراجع و مراکز مختلف قضایی، برای چهارمین بار طی مدت اخیر، از دیوان عالی کشور بازدید کرد. اژهای در جمع قضات دیوان عالی کشور گفت: یکی از جلوههای تحول در دستگاه قضایی ایجاد تحول در ابزارها، تجهیزات، آموزشها و گزینشها است.
رئیس دستگاه قضا گفت: قاطبه قضات دیوان عالی کشور انسانهای فرهیخته، کاردان و دلسوز هستند. تخصص، بیطرفی، دقت، سلامت و دلسوزی قضات دیوان عالی باید برای مردم و جامعه ملموس باشد یکی از مسئولیتهای دیوانعالی نظارت بر حسن اجرای قوانین در محاکم است. وقتی نظارتهای دیوان بر محاکم گسترش یابد طبیعتاً در اتقان آرای محاکم نیز مؤثر باشد.
اختیارات قوه قضائیه منحصر در قانون اساسی نیست
محسنی اژهای گفت: رئیس قوه قضائیه عضو شوراهای انقلاب فرهنگی، فضای مجازی و برخی دیگر از شوراهای عالی در کشور است. بنابراین قوه قضائیه در این شوراها نیز میتواند منشأ اثر و نظر باشد. وی با اشاره به جایگاه رفیع دیوان عالی در ساختار قضایی کشور و نقش مؤثر آن در پیشبرد مسئولیتهای خطیر دستگاه قضایی اظهار کرد: نباید تصور کرد که اختیارات و مسئولیتهای قوه قضائیه منحصر در اصول ۱۵۶، ۱۶۱، ۱۷۳ و ۱۷۴ قانون اساسی است، بلکه دستگاه قضایی در نظام حکمرانی کشور نقش بیبدیل و مؤثری دارد. چنانچه قوه قضائیه، مقتدر، صحیحالعمل و دارای اختیارات و اعتبارات لازم باشد، میتواند جلوی بسیاری از اعوجاجات در کشور را بگیرد و چنانچه اعوجاجی پیش آمد، امور را به مسیر اصلی بازگرداند. رئیس عدلیه بیان داشت: چنانچه قوه قضائیه در عرصههای مرتبط با حوزه وظایف و اختیاراتش فعالتر شود، میتواند بسیار برای کشور منشأ اثرات خیر باشد. برای نمونه، چنانچه ما در حوزه دیپلماسی قضایی فعالتر شویم، میتوانیم برای کشور بسیار نافع باشیم. ما در این زمینه و زمینههای مشابه گامهایی را برداشتهایم، اما باید بر سرعت و حجم کار و تلاش در این قبیل امور بیفزاییم.
برای کارآمدی قوه قضائیه ناگزیر به تحول هستیم
رئیس دستگاه قضا گفت: قوه قضائیه ملجأ و پناهگاه هر تظلمخواهی در کشور است و تفاوتی ندارد این تظلمخواه از چه گروه، صنف و جناحی باشد. ما وفق قانون، ملجأ هر تظلمخواهی هستیم. وقتی قوه قضائیه به صورت صددرصد مورد حمایت مردم باشد، مردم نیز کمککار دستگاه قضایی در پیشبرد مسئولیتهایش میشوند.
قاضیالقضات اظهار داشت: ما نیاز به تحول هرچه عالمانهتر و بیشتر در قوه قضائیه و همه اجزا و بخشهای آن داریم. برای اجرای هرچه بهتر و کاراتر وظایف و مسئولیتهای خود در قوه قضائیه ناگزیر به متحول شدن هستیم. ما باید تحول در سراسر قوه قضائیه را تکمیل کنیم تا رضایتمندی مردم بیشتر شود و زمان و هزینه رسیدگی به پروندهها کاهش یابد.
حجتالاسلام محسنی اژهای بیان داشت: تحول باید با «اراده»، «علم»، «تدبیر» و «شجاعت» همراه باشد. «تحول» در برخی از امور شبیه جراحی است و بعضاً نیاز به ریسکپذیری دارد. گاهی «تحول» با چالشها و هزینههایی همراه است. باید برای مقابله با این چالشها و هزینهها آماده باشیم تا تحول واقعی را در جهت منافع نظام و مردم محقق سازیم. همچنین در پیشبرد «تحول» نیز باید دقت و اتقان لازم را داشته باشیم. نباید بهگونهای باشد که یک مسیر تحولی را فیالمثل بالغ بر دو سال طی کنیم و سپس متوجه شویم که اشتباه کردهایم و بخواهیم مسیر را بازگردیم.
با روشهای پیشین نمیتوانیم با مسائل روز مواجه شویم
رئیس قوه قضائیه گفت: یکی از جلوههای تحول در دستگاه قضایی ایجاد تحول در ابزارها، تجهیزات، آموزشها و گزینشها است. قطعاً با ابزارها و روشهای پیشین نمیتوانیم با مسائل روز و مستحدثه مواجه شویم. باید در ابزارها و روشها مستمراً بهروز شویم. ضروری است بهرهگیری از فناوریهای نوین را هرچه بیشتر در قوه قضائیه گسترش دهیم تا امور قضایی و حقوقی مردم هرچه سریعتر، سهلتر و کمهزینهتر انجام گیرد. رئیس دستگاه قضا گفت: قاطبه قضات دیوان عالی کشور انسانهای فرهیخته، کاردان و دلسوز هستند. تخصص، بیطرفی، دقت، سلامت و دلسوزی قضات دیوان عالی باید برای مردم و جامعه ملموس باشد. باید وقتی پروندهای به دیوان عالی ارجاع میشود، اصحاب و طرفین پرونده آرامش خیال بیشتری پیدا کنند و اطمینان یابند که پروندهشان زیر نظر قضاتی کاردان، متخصص، بیطرف و دلسوز رفته است. رئیس عدلیه تصریح کرد: من نیز از گذشته موافق پخش و انتشار محتوای جلسات هیئت عمومی دیوان عالی و حضور اساتید، حقوقدانان و دانشجویان در جلسات هیئت عمومی این دیوان بوده و هستم، اما لازمه این امر آن است که به واسطه پخش و انتشار محتوای جلسات هیئت عمومی دیوان، احساس اطمینان مردم و جامعه نسبت به نخبگی و تخصص و بیطرفی قضات دیوان عالی کشور بیشتر شود.
source