تاریخ انتشار به روز شده در

بر اساس گزارش‌های متعدد به نقل از مقامات اسرائیلی و حماس، گفته می‌شود که این گروه فلسطینی عصر یکشنبه پنجم ژانویه (۱۶ دی) با اسرائیل بر سر فهرست گروگان‌هایی که در مرحله اول توافق احتمالی آتش‌بس آزاد خواهند شد، به جمع‌بندی رسید.

آگهی

پس از آنکه خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از مقامات حماس مدعی شد که این گروه فلسطینی چنین فهرستی را ارائه کرده است، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به سرعت آن را تکذیب کرد و گفت: «تا کنون، حماس لیستی از گروگان‌ها را نداده است.»

رویترز بعداً توضیح داد که این مقام حماس فهرستی حاوی اسامی ۳۴ گروگانی را که بر اساس توافق احتمالی آتش‌بس با اسرائیل آزاد می‌شوند، به آنها ارائه کرده است. با این حال، این آژانس خبری نام‌های موجود در لیست را فاش نکرد.

روزنامه سعودی الشرق فهرستی از این ۳۴ گروگان را منتشر کرد. حماس از ذکر جزئیات درباره اینکه چه کسی از این گروگان‌ها زنده است خودداری می‌کند، اما بر اساس این گزارش، یکی از مقامات حماس گفته است که تعیین وضعیت اینکه کدامیک از این گروگان‌ها زنده هستند حدود یک هفته طول می‌کشد.

این فهرست شامل دو کودک، ۱۰ زن، ۱۱ مرد مسن و ۱۱ مرد زیر ۵۰ سال است.

ما به ازای آزادی این گروگان‌ها برای حماس چیست؟

وب‌سایت اسرائیلی والا به نقل از یک مقام بلندپایه اسرائیلی که نامش فاش نشده گزارش داد که حماس این فهرست را در ازای دریافت «قیمت مناسب» – به معنی تعداد زندانیان امنیتی فلسطینی که باید به عنوان بخشی از توافق آزاد شوند – تایید کرده است.

خبرگزاری فرانسه نیز جزئیات مشابهی را گزارش داد و به نقل از یک مقام ناشناس حماس اعلام کرد که این گروه درخواست متارکه یک هفته‌ای درگیری را داده است تا بلکه بتواند بررسی کند چه کسانی از این فهرست زنده هستند.

این مقام بیان کرد: «حماس موافقت کرده است تا ۳۴ گروگان از فهرستی که اسرائیل به عنوان بخشی از مرحله اولیه توافق مبادله اسیران ارائه کرده بود را آزاد کند.» وی خاطرنشان کرد که «حماس با آزادی این گروگان‌ها فارغ از زنده یا مرده بودن آن‌ها موافقت کرده است.»

بعید است اسرائیل با متارکه یک هفته‌ای جنگ، آن هم بدون حصول توافق نهایی موافقت کند.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید 

کشورهای قطر، مصر و ایالات متحده ماه‌ها تلاش کرده‌اند تا بلکه توافقی برای پایان دادن به جنگ به دست آورند. هدف مذاکره‌کنندگان پایان دادن به درگیری ۱۵ ماهه در نوار غزه و آزادی بقیه گروگان‌هایی است که هنوز در دست گروه‌های شبه نظامی فلسطینی هستند.

طبق گزارش‌ها، حماس تا ههمین هفته گذشته با آزادی ۱۲ نفر از آن ۳۴ گروگان مخالف بود و هر مردی بین ۱۸ تا ۵۰ سال را «سرباز» می‌دانست.

این مقام حماس که روز یکشنبه با رویترز صحبت کرده است، تاکید کرد که هرگونه توافقی منوط به خروج کامل نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و استقرار آتش بس دائمی است و مدعی شد که هیچ پیشرفتی از سوی اسرائیل در این زمینه حاصل نشده است.

این در حالی است که نتانیاهو بارها در جریان مذاکرات ناموفق مختلف تاکید کرده است که اسرائیل با پایان کامل جنگ موافقت نخواهد کرد و اعلام کرده است که نبرد علیه حماس پس از منعقد شدن هر توافقی از سر گرفته خواهد شد.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید 

 گزارش های متعدد روز یکشنبه حاکی از آن است که برت مک گورک، فرستاده ویژه کاخ سفید در امور خاورمیانه، برای مذاکرات در دوحه قطر حضور دارد و افزود که انتظار می رود دیوید بارنیا، رئیس موساد نیز به آنجا برود. اخبار کانال ۱۲ اسرائیل خبر داد که آقای بارنیا قرار است دوشنبه یا سه شنبه وارد دوحه شود.

آگهی

 نتانیاهو اخیراً جلسات امنیتی متعددی را در رابطه با مذاکرات مربوط به گروگان‌ها انجام داده است،‌ بطوریکه کانال ۱۲ گزارش داد که یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل و ران درمر، وزیر امور استراتژیک نیز همگی در این جلسات حضور داشتند.

این شبکه همچنین اشاره کرد که اسرائیل ضرب الاجل دستیابی به توافق را همزمان با مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا در بیستم ژانویه (۱ بهمن) قرار داده است.

 سایت های خبری والا و آکسیوس روز یکشنبه گزارش دادند که انتظار می رود آقای درمر این هفته به واشنگتن سفر کند تا با مقامات ارشد کاخ سفید و دولت آینده ترامپ دیدار کند.

آیا اعطای مصونیت به رهبران حماس یک گزینه است؟

خبرگزاری الحدث عربستان به نقل از منابعی از هیات اسرائیلی در قطر گزارش داد که اسرائیل می‌تواند با اعطای مصونیت به رهبران حماس موافقت کند و از هدف قرار دادن آن‌ها در خارج نیز خودداری کند؛ البته تنها در صورتی که این گروه نیز موافقت کند که از حکومت خود بر نوار غزه دست بکشد و به خارج از این باریکه برود.

آگهی

در این گزارش آمده است که به جای گروه حماس، باریکه غزه توسط «یک نهاد مستقل فلسطینی» با هماهنگی جامعه جهانی کنترل خواهد شد.

در این سناریو، یک نیروی حافظ صلح بین المللی، مشابه یونیفل در لبنان، با نظارت ایالات متحده بر اجرای توافق تشکیل خواهد شد.

چند گروگان در نوار غزه هستند؟

از ۲۵۱ گروگانی که حماس در حمله هفتم اکتبر به گروگان گرفته بود، ۹۶ نفر هنوز در نوار غزه هستند که دست‌کم مرگ ۳۴ نفر از آن‌ها توسط ارتش اسرائیل تایید شده است.

حماس ۱۰۵ غیرنظامی را در جریان وقفه یک هفتگی جنگ در اواخر ماه نوامبر آزاد کرد و چهار گروگان دیگر را نیز قبل از آن آزاد شدند.

آگهی

هشت گروگان توسط سربازان زنده نجات یافتند، و اجساد ۳۸ گروگان از جمله سه نفر که به اشتباه توسط ارتش اسرائیل در تلاش برای فرار از اسیرکنندگان خود کشته شدند نیز توسط نیروهای اسرائیلی پیدا شده و به اسرائیل منتقل شده‌اند.

علاوه بر این‌ها، حماس همچنین دو غیرنظامی اسرائیلی را که در سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ وارد باریکه غزه شده بودند و همچنین اجساد دو سرباز ارتش اسرائیل که در سال ۲۰۱۴ کشته شدند را در اختیار دارد.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir