رویداد ۲۴| به گزارش نیویورک پست، جرمی فریمن، لبخوان قضایی، گفته است که هرچند این دو لبخند میزدند و میخندیدند، اما مکالمه آنها چیزی «سبک و بیاهمیت» نبوده، برخلاف آنچه در شبکههای اجتماعی مطرح شده است. فریمن خاطرنشان کرد که ترامپ، که شانهبهشانه اوباما نشسته بود، به سمت او خم شد و پیشنهاد کرد که مکانی خلوت برای گفتوگویی مهم در ادامه روز پیدا کنند، که ممکن است به توافقات بینالمللی مرتبط باشد.
او گفت: «من نمیتوانم اینجا صحبت کنم؛ باید زمانی مکانی خلوت پیدا کنیم. این موضوع مهم است و باید امروز خارج از اینجا به آن رسیدگی کنیم.» نسخه ترجمهشده این مکالمه به نقل از نیویورک پست به این شرح است:
ترامپ و اوباما درباره چه صحبت کردند؟
این مراسم درست پیش از مراسم تحلیف ترامپ که برای ۲۰ ژانویه برنامهریزی شده بود، برگزار شد. در ادامه مکالمه، فریمن لحظهای کلیدی را ترجمه کرد که در آن ترامپ به خروج از یک توافق اشاره کرد و شرایط آن را عامل تصمیم خود دانست. ترامپ به اوباما گفت: «من از آن بیرون آمدهام. این به خاطر شرایط است. باور میکنی؟» اوباما نیز با سر تکان دادن پاسخ داد.
ترامپ گفته است: «و بعد، من این کار را خواهم کرد»، پیش از آنکه دوربین مکالمه را قطع کند. سپس ترامپ پیشنهاد داد: «بعداً در ورودی به من زنگ بزن»، که به نظر میرسد اشاره به در ورودی کلیسای ملی باشد. مکالمه با لبخند هر دو نفر ادامه یافت و اوباما گفت: «میتوانی فقط… این خوب میشود.»
ارتباط ترامپ و اوباما در مراسم خاکسپاری کارتر
باراک اوباما و دونالد ترامپ سابقه روابط سیاسی خوبی ندارند. ترامپ بارها اوباما را هدف حمله قرار داده و ادعا کرده که او در ایالات متحده متولد نشده است و او را به جاسوسی در انتخابات ۲۰۱۶ متهم کرده است. از سوی دیگر، اوباما نیز هر دوره انتخاباتی ترامپ را تهدیدی برای دموکراسی خوانده و او را به انتشار دروغها متهم کرده است.
به همین دلیل، دیدن تعامل این دو نفر در مراسم خاکسپاری باعث حیرت کاربران اینترنت شد. این مراسم با حضور روسای جمهور پیشین از جمله جورج بوش، بیل کلینتون، جو بایدن و معاونان سابق با حداقل تعامل برگزار شد.
کلیپ این لحظه به سرعت در شبکههای اجتماعی دستبهدست شد. بسیاری اشاره کردند که کامالا هریس، معاون رئیسجمهور، درست در مقابل این دو نشسته بود و حتی یک بار به پشت سرش نگاه کرد تا مکالمه آنها را مشاهده کند.
لحظهای نادر که توجهها را جلب کرد
با وجود سالها رقابت سیاسی، باراک اوباما و دونالد ترامپ، روسای جمهور پیشین آمریکا، در مراسم خاکسپاری جیمی کارتر با یکدیگر دست دادند و در کنار هم با حالتی آرام و صمیمی دیده شدند. آنها در حال گفتگو بودند و گاه با لبخند و خنده همراهی میکردند.
این لحظه کمسابقه از همدلی میان دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، و باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین، در مراسم خاکسپاری دولتی جیمی کارتر در واشنگتن برگزار شد و موجی از واکنشها در شبکههای اجتماعی به همراه داشت.
حضور شخصیتهای برجسته در مراسم
اوباما و ترامپ درحالی صندلی کنار یکدیگر را انتخاب کردند که شخصیتهای برجسته دیگری نظیر جو بایدن، رئیسجمهور فعلی، کامالا هریس، معاون رئیسجمهور، جورج بوش، بیل کلینتون، و مایک پنس، معاون رئیسجمهور پیشین، نیز حضور داشتند و تقریبا به جز احوالپرسی معمول مکالمهای بین آنها رد و بدل نشد. تنها غایب مراسم از میان روسای جمهور پیشین و همسرانشان، میشل اوباما بود. این مراسم برای گرامیداشت جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین برگزار شده که در ۲۹ دسامبر در سن ۱۰۰ سالگی در منزلش در پلینز، جورجیا درگذشت.
گفتوگوی دوستانه ترامپ و اوباما
با وجود تاریخچه خصومت میان این دو، اوباما و ترامپ در آغاز مراسم با یکدیگر دست دادند و گفتوگویی طولانی داشتند. در این مکالمه، ترامپ با دقت به صحبتهای اوباما گوش میداد و هر دو لبخند میزدند. کاخ سفید بعداً تأیید کرد که این دو پیش از نشستن در کنار هم، به صورت خصوصی دیدار کردند، اما جزئیات این گفتگو اعلام نشد.
واکنشها به این لحظه
چندین کاربر آنلاین درباره موضوع مکالمه این دو رقیب سیاسی حدس و گمانهایی زدند. ترامپ در ادامه روز، از ویلای خود در مارالاگو، فلوریدا، درباره ویدیوی منتشرشده از این لحظه اظهارنظر کرد.
او گفت: «نمیدانستم که اینقدر دوستانه به نظر میرسد.» و در ادامه افزود: «گفتم: خب، آنها مثل دو نفر به نظر میرسند که یکدیگر را دوست دارند. شاید هم همینطور باشد. ما دیدگاههای متفاوتی داریم، درست است؟ اما شاید هم همینطور باشد. نمیدانم. فقط کنار هم خوب بودیم.»
ترامپ ادامه داد: «ولی من تقریباً با همه خوب کنار میآیم.»
تضاد با تاریخچه روابط
این لحظه تضاد آشکاری با تاریخچه روابط پرتنش این دو داشت. ترامپ پیشتر نظریه بیاساس «توطئه تولد» درباره اوباما را گسترش داده و او را بهطور مکرر مورد حمله قرار داده بود و وی را «رئیسجمهوری ناکارآمد و وحشتناک» خطاب کرده بود.
از سوی دیگر، اوباما نیز ترامپ را به عنوان «میلیاردری ۷۸ ساله که از زمانی که ۹ سال پیش از پلهبرقی طلایی خود پایین آمد، دست از شکایت درباره مشکلاتش برنداشته است» توصیف کرده بود.
مراسم خاکسپاری به عنوان فرصتی نادر
مراسمهای خاکسپاری اغلب به عنوان گردهماییهای نادری برای روسای جمهور سابق آمریکا محسوب میشوند، روسای جمهور سابق در حالت معمول مشغول امور خصوصی، کارهای خیریه و سخنرانیهای عمومی هستند و کمتر توجه رسانهها را به خود جلب میکنند.
source