هیچ نظارتی در اجرای قانون مدیریت پسماندها نیست

رفیعی: کیفیت مصالح ساختمانی مردم را بیچاره کرده است

دیدارنیوز: نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر در مجلس گفت: متاسفانه هیچ نظارتی در اجرای قانون مدیریت پسماند‌ها نبوده و برای اولین بار است که مجلس این گزارش را قرائت می‌کند.

سمیه رفیعی در نشست علنی امروز سه شنبه (۱۸ دی ماه) در خصوص گزارش کمیسیون کشاورزی در خصوص مدیریت پسماند گفت: متاسفانه هیچ نظارتی در اجرای قانون مدیریت پسماند‌ها نبوده و برای اولین بار است که مجلس این گزارش را قرائت می‌کند در حوزه مدیریت پسماند‌های ویژه و صنعتی دچار چالش‌هایی هستیم که ابا دارم در جلسه علنی نسبت به آن بخواهم صحبت کنم.

وی افزود: پدیده‌هایی که دیدیم آسیب به سلامت مردم و سکونت‌گاه‌های انسانی وارد می‌کند البته جا دارد تقدیر و تشکر بکنم از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران که در عدم وجود نظارت‌های درست از دستگاه‌های ذی‌ربط یک نظارت خیلی خوبی را داشتند و توانستند بعضی از مراکز غیرقانونی دفع پسماند ویژه را پلمپ کنند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس اظهار کرد: در هر صورت از سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات درخواست دارم که هرچه زودتر به این موضوع ورود دقیق داشته باشند. در بحث زباله سوزی که در حال حاضر به عنوان تک راهکاری به همه جای کشور به عنوان نسخه واحد پیشنهاد می‌شود. دستگاه‌های استقرار دستگاه‌های زباله سوز با کیفیتی که الان است و در تهران و نوشهر هم چیزی وجود دارد این پاسخگوی نیاز‌های ما نیست، زیرا هم مصرف آب بالایی زیادی دارد و هم اینکه اساساً خروجی دودکش‌های آن استاندارد نیست.

وی عنوان کرد: الان دستگاه آنالیزی که دو گاز سمی دی اکسید و فولان را بخواهد آنالیز و سنجش کند وجود دارد؟ میزان خروجی که این‌ها دارند این میزان را دارند؟ چرا مجوز می‌دهید و هر شهری می‌رویم صحبت می‌کنیم تک راه‌حلی را ادامه می‌دهند. استاندارد در زباله یعنی پیش از اینکه هر زباله‌سازی بخواهد استقرار پیدا کند باید اول خروجی‌های کنترل شود ولیکن استاندارد زباله سوز‌ها هنوز اجباری نشده و سازمان استاندارد در این حوزه کوتاهی دارد.

رفیعی گفت: معاونت علمی نقش معاونت علمی در این حوزه خیلی زیاد است و معاونت علمی مکلف است تسهیل ورود دانش بنیان‌های نوآوری‌های نو را به حوزه دانشی و تکنیکی زباله سوزی وارد کند.

وی افزود: همه دانش بنیان‌ها همه آن کسانی که حرف برای گفتن دارند در ساختار فعلی معاونت علمی ریاست جمهوری پشت در این تک راه حل ایستادن و اجازه ورود به آن‌ها داده نمی‌شود چرا، چون انحصار در دست یک شرکت است و تمام ساختار‌های کشور را توانسته مدیریت کند.

به نقل از رسانه خانه ملت، این نماینده مجلس عنوان کرد: در بحث مصالح ساختمانی فقط یک درصد از مصالح ساختمانی ما در واقع بازیافت می‌شود که خودش منشا گرد و غبار و هزار انواع آلودگی‌ها و آلایندگی‌هاست. اینجا باید مصوب کنیم باید در قانون علاوه بر اینکه باید تاسیسات بازیافت مصالح ساختمانی را بگذاریم باید کیفیت مصالح ساختمانی را حتماً و قطعاً بالا ببریم کیفیت مصالح ساختمانی متأسفانه مردم را بیچاره کرده است.

source

توسط jahankhabari.ir