نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا، در حالی برای سومین دوره سوگند ریاستجمهوری یاد کرد که ایالات متحده جایزه تعیینشده برای دستگیری او را به ۲۵ میلیون دلار افزایش داده است. در عین حال اعتراضات داخلی و بینالمللی به دلیل اتهام تقلب در انتخابات سال گذشته، همچنان ادامه دارد.
مادورو که از سال ۲۰۱۳ قدرت را در دست دارد، در شرایطی سوگند یاد کرد که ایالات متحده جایزه ۶۵ میلیون دلاری برای دستگیری او و دو تن از نزدیکانش به اتهام قاچاق مواد مخدر تعیین کرده است. آمریکا همچنین ادعای او درباره پیروزی در انتخابات اخیر را رد کرده است.
رئیسجمهوری اقتدارگرای ونزوئلا که از زمان به قدرت رسیدنش سطح سرکوبها در کشور را بهشدت افزایش داده، تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر پیروزی در انتخابات ۲۸ ژوئیه سال گذشته ارائه نکرده است. از سوی دیگر، مخالفان او شواهدی منتشر کردهاند که نشان میدهد یکی دیگر از نامزدهای انتخابات به نام ادموندو گونزالس، به دلیل خشم گسترده مردم از فروپاشی اقتصادی ونزوئلا، برنده واقعی انتخابات بوده است.
با این حال، صبح روز جمعه، مادورو که حاضر به کنارهگیری از قدرت نشده و همچنان از حمایت فرماندهان ارتش و نیروهای امنیتی برخوردار است، در مجلس ملی ونزوئلا سوگند ریاستجمهوری یاد کرد.
او این مراسم کمجمعیت در کاراکاس را که رهبران کشورهای دموکراتیک آن را تحریم کرده بودند «پیروزی بزرگ دموکراسی ونزوئلا» توصیف کرد.
این مراسم با غیبت معترضان از جمله لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیسجمهور برزیل، و گوستاوو پترو، رئیسجمهور کلمبیا که از متحدان دیرینه منطقهای محسوب میشوند و پیروزی مادورو را به رسمیت نمیشناسند، برگزار شد.
این دو کشور پیروزی مادورو را به رسمیت نمیشناسند.
در مقابل میگل دیاز کانل و دانیل اورتگا رهبران اقتدارگرای کوبا و نیکاراگوئه در ردیف اول حضور داشتند و نمایندگانی از چین و روسیه نیز در این مراسم شرکت کردند.
مادورو در سخنرانی ۹۰ دقیقهای خود ادعا کرد که در حال رهبری یک «انقلاب دموکراتیک» در ونزوئلا است و خود را بهعنوان رهبر پروژهای «کاملا دموکراتیک» معرفی کرد که از قهرمانان استقلال آمریکای لاتین الهام گرفته است.
او مخالفان خود را به عنوان فاشیستها و الیگارشهای «فاسد» توصیف کرد و خاویر میلی رئیسجمهور راستگرای آرژانتین را «نازی صهیونیست» و «سادیست اجتماعی» خطاب کرد. مادورو گفت: «من توسط دولت آمریکا یا دولتهای پروامپریالیستی راستگرای آمریکای لاتین رئیسجمهور نشدم. من از دل مردم آمدهام. من از مردم هستم و قدرت من از تاریخ و از مردم نشات میگیرد.»
واکنشهای بینالمللی
سوگند مادورو موج تازهای از محکومیت بینالمللی، از جمله در میان برخی از چهرههای جناح چپ، که او مدعی نمایندگی آنهاست، به دنبال داشت.
گابریل بوریک، رئیسجمهور شیلی، گفت: «من از جناح چپ هستم و بهعنوان یک چپگرا میگویم که حکومت نیکلاس مادورو یک دیکتاتوری است.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در واکنش به سوگند مادورو گفت: «مردم ونزوئلا و جهان میدانند که نیکلاس مادورو بهوضوح در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ شکست خورده و هیچ حقی برای ادعای ریاستجمهوری ندارد. ما آمادهایم از بازگشت دموکراسی در ونزوئلا حمایت کنیم.»
دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا و عضو حزب کارگر اعلام کرد که انتخابات ماه ژوئیه در ونزوئلا نه آزادانه بود و نه منصفانه و رژیم مادورو نماینده خواست مردم این کشور نیست. او همچنین با اشاره به تحریمهای جدیدی که با همکاری اتحادیه اروپا علیه ۱۵ تن از افراد مرتبط با رژیم مادورو اعمال شده است، تاکید کرد «بریتانیا در برابر سرکوب، تضعیف دموکراسی و نقض حقوق بشر در ونزوئلا سکوت نخواهد کرد».
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
آمریکا اعلام کرد که جایزه برای اطلاعات منجر به دستگیری مادورو و وزیر کشور او، دیوسدادو کابلو به اتهام قاچاق مواد مخدر را به ۲۵ میلیون دلار افزایش داده و جایزه ۱۵ میلیون دلاری برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری ولادیمیر پادریو لوپز، وزیر دفاع دیرینه مادورو، شود، تعیین کرده است.
source
سئو سایت