ترجمه شده از زبان: فرانسوی

کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر خرید مشترک و تولید مشارکتی تسلیحات، استقراض جمعی و لزوم خرید تسلیحات اروپایی دچار اختلاف نظر شدند.

آگهی

از یک سو، دست دولت‌ها تنگ است و از سوی دیگر تهدید روسیه و چشم‌انداز عقب‌نشینی آمریکا در دوران ترامپ از ادامه حمایت مالی از اوکراین برای اروپا واضح شده است.

فیلیپ پرشوک، مدیر دفتر اروپایی موسسه تحقیقات استراتژیک وابسته مدرسه عالی نظامی (IRSEM) می‌گوید: «شما باید کارخانه تاسیس و راه‌اندازی کنید، باید نیرو آموزش دهید. بنابراین این هدف یک شبه محقق نمی‌شود.»

پس از حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، کشورهای عضو اتحادیه اروپا حسابی دست در جیب کردند و ضمن افزایش خرید سلاح، کمک‌های خود را روانه اوکراین کردند.

به گفته آژانس دفاعی اروپا (EDA)، هزینه های دفاعی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ به ۳۲۶ میلیارد یورو رسید که ۱.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی آنها را شامل می‌شد. بنابراین، هزینه دفاعی اتحادیه اروپا در مقایسه با سال ۲۰۲۱ و پیش از تجاوز روسیه به خاک اوکراین، ۳۱ درصد افزایش یافت.

خرید مشترک و تولید مشارکتی

در پی آغاز جنگ در اوکراین، راه‌حل‌های مختلفی برای تأمین مالی نظام دفاعی اتحادیه اروپا مانند تولید مشارکتی و خرید مشترک سلاح‌ ارائه شد.

گونترام ولف،*عضو ارشد اندیشکده بروگل معتقد است که «نقطه شروع» باید پذیرش طرح هزینه‌کرد مشترک به منظور افزایش کارایی، سودآوری و کاهش هزینه‌ها باشد.

او در گفتگو با یورونیوز تاکید کرد: «اگر کشورهای عضو در زمینه تولید موشک‌های مافوق صوت، پدافند هوایی، ماهواره‌ها، هواپیماهای بدون سرنشین سرمایه‌گذاری مشترکی انجام دهند، قطعا با هزینه‌کرد کمتر و سودآوری بیشتری مواجه خواهند شد.»

با این حال، نیازهای خاص تسلیحاتی کشورهای عضو مانعی در برابر این همکاری محسوب می‌شود.

در این خصوص، ژان ژوئل اندرسون، تحلیلگر ارشد موسسه مطالعات امنیتی اتحادیه اروپا، به یورونیوز می‌گوید: «برخی از کشورهای عضو تسلیحات سبک‌تر و قابل حمل مانند وسایل نقلیه زرهی و توپخانه را ترجیح می‌دهند، در حالی که برخی دیگر بر تولید و خرید تانک‌ها و توپخانه‌های سنگین تمرکز کرده‌اند.»

قرض گرفتن مشترک

یکی از راه‌حل‌های مطرح شده برای تامین مالی پروژه تسلیح اتحادیه اروپا، استقراض مشترک از طریق عرضه و فروش اوراق قرضه یورویی است.

در این خصوص، ژان ژوئل اندرسون توضیح می‌دهد: «ایده استقراض مشترک برای اتحادیه اروپا بسیار مهم است چون که بسیاری از دولت‌های عضو با مشکل مالی مواجه‌اند و این ایده استقراض مشترک می‌تواند هزینه تامین مالی را برای اعضا کاهش دهد.»

با این حال، آلمان به عنوان قدرت اقتصادی برتر اتحادیه اروپا همچنان با این ایده مخالف است.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

آیا باید « تسلیحات اروپایی» بخریم؟

برخی، مانند امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، خواستار «خرید اروپایی» با هدف تحقق استقلال استراتژیکِ اتحادیه اروپا در حوزه نظامی و دفاعی هستند. اما برخی کشورهای دیگر به هزینه و زمان تحویل تسلیحات مورد نیازشان اولویت می‌دهند.

در این مورد، فیلیپ پرشوک معتقد است: «مساله این نیست که شما فقط باید تسلیحات اروپایی بخرید اما شاید لازم باشد که کشورهای عضو در مورد خرید تسلیحاتی که مشابه اروپایی دارد، ارزیابی دوباره‌ای انجام دهند. چون اگر مثلا در هند و اقیانوس آرام یا تایوان اتفاقی رخ دهد، اروپایی‌ها دیگر در تحویل سلاح‌های سفارش داده شده به خارج از اتحادیه، اولویت نخواهند داشت. بنابراین بهتر است که کشورهای عضو خود را در قبال تحولات آتی بیمه کنند.»

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir