به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا آیتالله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و نماینده مجلس خبرگان رهبری امروز در دیدار دکتر احمد پهلوانیان مدیرکل صدا و سیمای قم فعالیت کارکنان صدا و سیما در مقابل دشمن را مجاهدت عنوان کرد و گفت: قم ظرفیت داشتن شبکهای بینالمللی را دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم صدا و سیمای جمهوری اسلامی را به عنوان رسانه ملی دارای رویکرد تبدیل به دانشگاه عمومی ارزیابی کرد و گفت: امروز عصر رسانههای تأثیرگذار است؛ رسانه ملی در یک جنگ نامتقارن در مقابل غول رسانهای دشمن است.
نماینده مجلس خبرگان رهبری شبکههای تلویزیونی بسیار با زبانهای مختلف، علاوه بر فضای مجازی و اندیشکدههای فریب را غول رسانه دشمنی عنوان کرد که در جنگ ترکیبی و شناختی و معیاری برای محاسبات ملت ایران است و ابراز داشت: اینها وسیلهای برای یأس و نا امیدی ملت ایران است که صدا و سیما در مقابل اینها ایستاده است و این خیلی مهم است.
وی صدا و سیمای ایران را از دید مقابله با دشمن مجاهد فی سبیل الله دانست و تصریح کرد: صدا و سیما در جهاد ترکیبی در مقابل جنگ ترکیبی و جهاد رسانهای در مقابل برنامههای دشمن در رسانه است.
آیتالله کعبی رویکرد جدی به قم به عنوان جهان شهر معنویت، فضیلت و حکمت را ستود و گفت: صدا و سیمای قم یک شبکه محلی مانند دیگر استانها نیست؛ ظرفیتهای قم باید احیا شود؛ نخست اینکه قم استان مذهبی، معنوی، مهاجر پذیر، صنعتی و کشاورزی است که ساکنان امروز و فردای این استان باید در آسایش و آرامش باشند که به آموزش، تربیت و حفظ بنیانهای اصلی خانواده نیازمند هستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: مخاطبان خاص در قم نیازمند پیام ویژهای به عنوان شهروند قم هستند؛ یک سطح قم، حوزه و روحانیت و علما است که این سطح دوم قم از طریق رسانه ملی میتواند شبکه حوزه و روحانیت داشته باشد و گفتمانهای خاص خود را میخواهد و خبرگزاریها نمیتوانند جای شبکه ملی را بگیرند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری خبرگزاریها را متکفل کنونی فعالیتهای رسانهای حوزوی عنوان کرد و گفت: خبرگزاریها نمیتوانند وقایع حوزوی را به صورت گسترده پوشش دهند؛ در این زمینه ارتباطات رسانهای حوزه و روحانیت در سطح کشور حائز اهمیت است؛ قم هم در این زمینه مرکزیت دارد و باید برای این فکر شود؛ برنامه رادیو معارف خوب است اما تنها سطح معارفی را فقط در رادیو پوشش میدهد.
وی حوزه و روحانیت را دارای قابلیت تهیه کننده و طراح و برنامهریز برنامههای همه شبکههای کشور ارزیابی کرد و گفت: روحانیت تنها نباید تولید کننده برنامههای منبر و سخنرانی باشد بلکه باید بر برنامههای گوناگون از لحاظ دینی نظارت داشته باشد؛ از این رو حوزهها و روحانیت میتوانند همکاری خوبی با نهادهای مختلف از جمله مرکز پژوهشهای صدا و سیما داشته باشند و در آنجا شورای سیاستگذاری باشد که حوزه و روحانیت هم در آن مشارکت فعال داشته باشند.
آیتالله کعبی افزود: در این شورای سیاستگذاری باید از ظرفیت حوزه و روحانیت استفاده شود تا در سطوح مختلف صدا و سیما تولیدات فاخری انجام شود؛ حوزه دارای چنین قابلیتی هست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از تحصیل تبعههای مختلف از 124 کشور در قم خبر داد و تصریح کرد: قم دارای ارتباطات جهانی و بینالمللی است که باید آن را پوشش دهیم و به خوبی در عرصه بینالملل منعکس کنیم؛ شاید از شبکههای العالم یا پرس تیوی صحبت کنند اما آنها مأموریت بینالمللی متفاوتی دارند و دغدغه آنها معرفی قم در سطح جهان نیست؛ خیلی از مردم جهان میخواهند بدانند که در قم چه میگذرد و قم هم تمایل خودنمایی در عرصه بینالملل را دارد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری پوشش رسانهای بینالمللی همایشها، فعالیتهای علمی و تبلیغ بینالمللی از قم را حائز اهمیت توصیف کرد و ابراز داشت: شبکه کربلا با یک نگاه بینالمللی تشکیل شده است و تلاش میکنند امام حسین (ع) را در سطح جهان معرفی کنند؛ اینجا هم ما چنین ظرفیتهایی از قم برای معرفی در سطح جهان داریم.
وی محورهای فعالیت شبکه پیشنهادی حوزوی را تولید ایمان، معنویت، تحکیم پایههای خانواده، ترویج سبک زندگی اسلامی و مانند این مفاهیم در عرصه فرهنگ برشمرد و ادامه داد: بعضی مسائل مهم ملی، مانند اسم سال و جریانسازی درباره چنین موضوعاتی در این شبکه مطرح میشود؛ در عرصه فرهنگ هم لازم نیست که صدا و سیما تولید کننده محتوا شود بلکه انتظار این است که صدا و سیما با هنر، ادبیات فاخر، برنامههای جذاب تولیدات در گنجینههای گران سنگ قم را به محتوای پالایششده تبدیل کند و مؤسسات زیادی در قم وجود دارد که چنین کارهایی را انجام میدهند.
آیتالله کعبی بصیرت افزایی را بخش دیگری عنوان کرد که میتواند در شبکه حوزوی قم وجود داشته باشد و توضیح داد: این بصیرت افزایی درباره مسائلی که رهبری میفرمایند انجام خواهد شد و صدا و سیما باید در این زمینه با جنگ شناختی دشمن مقابله کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیان خاطرهای گفت: در شبکه گرگان برنامهای با عنوان شناخت است که با هدف ترویج گفتمان انقلاب اسلامی راهاندازی شده است و استفاده از شخصیتهای ملی برای تبیین گفتمان انقلاب اسلامی دعوت میکنند که بسیار جذاب و پر بیننده بود؛ چنین برنامههایی در قم اولویت دارد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری تقویت تعامل بین حوزه و روحانیت و صدا و سیما را خواستار شد و ابراز داشت: این تقویت باید از چند طریق انجام شود؛ یکی پوشش به هنگام رهنمودهای مراجع معظم تقلید، اعضای مجلس خبرگان رهبری، جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه، مرکز مدیریت حوزه و مراسم حوزوی است؛ اینها باید در بخشهای خبری مختلف شبکه قم منتشر شود؛ در این باره گلهمندیهایی است که در دفاع از صدا و سیما مطالبی را گفتهام اما شما هم باید توجه لازم را داشته باشید.
وی در بیان آخرین نکته از سخنان خود گفت: جریانسازی و شبکهسازی اجتماعی در بیان جوانان و تولید برنامههای اجتماعی پر بیننده و جذاب برای صدا و سیما و افزایش مخاطب برای آن بسیار خوب است؛ از این برنامههای شما در فضای مجازی هم پخش شود و به نحوی باشد که تولید کننده مطالب اجتماعی برای جوانان باشید و غیر مستقیم با اینها در بخشهای مختلف کار کنید؛ شما میتوانید با رویکرد اجتماعی جوانان خوش استعداد استفاده بهینه کنید.
source