روز یکشنبه ۱۲ ژانویه (۲۳ دی) رأی‌گیری برای دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری در کرواسی آغاز شد.

آگهی

در این انتخابات زوران میلانوویچ رئیس‌ جمهوری فعلی با دراگان پریموراک وزیر سابق آموزش و نامزد حزب راست میانه اتحاد دموکراتیک کرواسی به رقابت می‌پردازد.

در دور نخست این انتخابات که دو هفته پیش در ۲۹ دسامبر برگزار شد، میلانوویچ با کسب ۴۹.۷ درصد آرا در میان هشت نامزد پیشتاز شد.

با این حال وی برای پیروزی قطعی به اکثریت مطلق نیاز داشت و از همین رو انتخابات به دور دوم رفت.

زوران میلانوویچ مدت‌ها رهبر حزب سوسیال‌ دموکرات‌ها بود و بخش عمده‌ای از دوران حرفه‌ای خود را در اپوزیسیون سپری کرد. وی که عمدتا به دلیل رویکرد پوپولیستی خود شناخته می‌شود، بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ به‌عنوان نخست‌وزیر کرواسی فعالیت داشته است.

آقای میلانوویچ از منتقدان سرسخت آندری پلنکوویچ نخست‌وزیر فعلی و حزب اتحاد دموکراتیک کرواسی محسوب می‌شود. اختلافات مداوم و مشاجرات میان این دو به یکی از ویژگی‌های شاخص سیاست کرواسی تبدیل شده است.

در حالی که میلانوویچ در سال‌های گذشته به جناح چپ‌گرا تعلق داشت، اما در سال‌های اخیر به‌تدریج به سمت جناح راست سیاسی گرایش پیدا کرده است.

با وجود این، او همچنان به‌عنوان تنها وزنه تعادل در برابر قدرت حزب حاکم اتحاد دموکراتیک کرواسی شناخته می‌شود.

در سوی مقابل دراگان پریموراک، نامزد رقیب میلانوویچ، قبل از ورود به عرصه سیاست یک پزشک اطفال و استاد دانشگاه بود.

او از سال ۲۰۰۹، زمانی که به‌عنوان وزیر آموزش در کابینه حزب حاکم فعالیت می‌کرد و تلاش داشت کارزار مستقل ریاست‌ جمهوری خود را راه‌اندازی کند، در عرصه سیاسی کرواسی حضور چشمگیری نداشته است.

در جریان کارزار امسال پریموراک تلاش کرده خود را به‌عنوان فردی خواهان تنش‌زدایی، وحدت‌بخش و همچنین حامی غرب معرفی کند و خود را در تضاد با میلانوویچ قرار دهد.

هرچند ریاست‌ جمهوری در کرواسی عمدتاً تشریفاتی است اما رئیس‌ جمهوری منتخب از اختیارات سیاسی برخوردار است، به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح عمل می‌کند و در سیاست خارجی نیز نقش‌آفرینی دارد.

میلانوویچ بارها اعلام کرده است که کرواسی باید از درگیری‌های جهانی دور بماند، حتی با وجود اینکه عضو ناتو و اتحادیه اروپا است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

وی در زمان مسئولیتش مشارکت کرواسی در یک ماموریت آموزشی به رهبری ناتو در آلمان را متوقف کرده و ماه‌ها تلاش کرد تا رأی‌دهندگان را متقاعد سازد تا مانع از اعزام سربازان کرواسی به میدان جنگ اوکراین شده است. با وجود اینکه چنین پیشنهادی هرگز مطرح نشده بود.

میلانوویچ همچنین کوشش کرد تا نمایندگان مخالف را قانع کند که با تقاضای سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو مخالفت کنند.

آگهی

در دور اول انتخابات در ماه دسامبر، پریموراک توانست ۱۹.۶ درصد آرا را کسب کند که از دیگر نامزدها بیشتر بود و او را به دور دوم رساند. با این حال این عملکرد به‌عنوان نتیجه‌ای ضعیف برای نامزد تحت حمایت حزب حاکم تلقی شد، حزبی که بیشترین تعداد اعضا را در کشور دارد.

کرواسی حدود ۳.۵ میلیون واجد شرایط رأی دارد با این حال میزان مشارکت در دور اول تنها ۴۶ درصد بود که پایین‌ترین سطح در تمامی انتخابات‌های ریاست‌جمهوری طی ۱۵ سال گذشته محسوب می‌شود.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir