سیداحمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، در دیداری با اعضای بسیج قوه مقننه که در دفتر نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی برگزار شد، از عبارت «جاسوسانی از جنس نماینده» استفاده کرد که با واکنش نمایندگان مجلس دوازدهم مواجه شد. او مجلس شورای اسلامی را به عنوان «حساسترین نقطه برای فتنهانگیزی و نفوذ دشمن» توصیف کرد و اظهار داشت که دشمن برای نفوذ، جاسوس به مجلس نمیفرستد، بلکه جاسوس استخدام و انتخاب میکند. به گفته او، مجلس محلی است که برای انتخاب جاسوس از همهجا مناسبتر است.
علمالهدی همچنین بیان کرد که در مجلس شورای اسلامی افراد با ایدهها و نگاههای مختلفی حضور دارند و دشمن این افراد را ارزیابی میکند تا کسانی را که به اهدافش نزدیکتر هستند، به خدمت بگیرد. این اظهارات با واکنش محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روبرو شد. شهریاری این سخنان را «بحرانساز» خواند و از علمالهدی خواست تا در صورت مشاهده جاسوسی در مجلس، افراد مشکوک را به وزارت اطلاعات و سپاه معرفی کند.
علمالهدی در طول سالهای گذشته همواره با اظهارات جنجالی خود در مرکز توجه قرار داشته است. او که متولد سال ۱۳۲۳ در مشهد است، از خانوادهای روحانی و پرجمعیت برخاسته و تحصیلات حوزوی خود را در مشهد و تهران گذرانده است. او از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ مسئول کمیته انقلاب اسلامی منطقه یک تهران بود و پس از آن به عضویت شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران درآمد. علمالهدی همچنین از بنیانگذاران دانشگاه امام صادق (ع) بوده و به مدت ۲۲ سال در این دانشگاه فعالیت کرده است.
در سال ۱۳۸۴، او با حکم رهبری به عنوان امام جمعه مشهد منصوب شد و در سال ۱۳۸۵ به عنوان نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. پس از درگذشت عباس واعظ طبسی در سال ۱۳۹۴، علمالهدی به عنوان نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزیده شد.
علمالهدی از منتقدان سرسخت دولت اصلاحات بود و در سال ۱۳۸۴ از محمود احمدینژاد حمایت کرد. او در سالهای اخیر نیز از دولت روحانی انتقادهای شدیدی داشته است، به ویژه در مورد برجام و سیاستهای اقتصادی و فرهنگی دولت. او همچنین از مخالفان سرسخت برگزاری کنسرت در مشهد است و معتقد است که مشهد باید به عنوان یک شهر مذهبی حفظ شود.
از دیگر موضوعات جنجالی مرتبط با علمالهدی، درخواست او برای دائمی شدن تولیت موقوفه گوهرشاد است. او در مصاحبهای با روزنامه فرهیختگان اعلام کرد که خواستار تولیت همیشگی این موقوفه است.
علمالهدی همواره از مواضع تند خود در قبال غرب و مسائل فرهنگی دفاع کرده است. او بدحجابی را از بدترین گناهان میداند و از گشتهای ارشادی برای مقابله با بیحجابی حمایت میکند. او همچنین از طرح اسلامی کردن دانشگاهها دفاع کرده و معتقد است که این طرح باید به طور کامل اجرا شود.
به نظر میرسد علمالهدی با مواضع خاص خود، جریان سیاسی خاصی را نمایندگی میکند و نمیتوان او را تنها به عنوان امام جمعه مشهد در نظر گرفت. اظهارات او همواره بازتابهای گستردهای در رسانهها و افکار عمومی داشته است.