حسین محمدی‌اصل در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته و با توجه به اخباری که طی ۱۰ روز اخیر منتشر شده، شاهد شکل‌گیری آتش‌بسی در نوار غزه میان نیروهای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی بوده‌ایم. این توافق و آتش‌بس، از یک سو به عنوان رویدادی مثبت در راستای تداوم حیات مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی در استراتژی حذف نیروهای مقاومت و حماس ارزیابی می‌شود و از سوی دیگر، نشان‌دهنده ناچاری صهیونیست‌ها در پذیرش این توافق است.

وی با اشاره به اینکه مفاد آتش‌بس نشان می‌دهد صهیونیست‌ها علیرغم درگیری‌های شدید و کشتار تعداد قابل توجهی از زنان و کودکان، نتوانستند بر ملت فلسطین پیروز شوند، افزود: ارسال کمک‌های انسانی به مردم غزه در ازای این آتش‌بس، نقش مهمی در تقویت و احیای توانمندی‌های نیروهای مقاومت در این مناطق خواهد داشت.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به شکست معنوی صهیونیست‌ها در جنگ با غزه و لبنان، تاکید کرد: این نبرد ۱۵ ماهه نه تنها حاکمیت ملت فلسطین بر اراضی اشغالی را تایید کرد، بلکه موجب تضعیف جایگاه صهیونیست‌ها در افکار عمومی جهانی و داخلی نیز شد.

وی همچنین اشاره کرد که اگر آتش‌بس غزه تداوم یابد، قطعاً جایگاه نتانیاهو دستخوش تغییراتی خواهد شد و جریان‌های تندرویی که این جنگ را بر ملت فلسطین و ساکنان اراضی اشغالی تحمیل کردند، باید پاسخگوی تبعات سیاسی و اجتماعی آن باشند.

**ثبات قیمت نفت در میان‌مدت**

محمدی‌اصل در پاسخ به این سوال که آتش‌بس غزه چه تأثیری بر بازار نفت خواهد داشت، اظهار کرد: به نظر می‌رسد در میان‌مدت شاهد ثبات یا کنترل قیمت‌های نفت باشیم. تجربه نشان داده است که در زمان بروز جنگ‌ها و تنش‌ها در غرب آسیا، تولید و صادرات نفت با چالش‌هایی همراه بوده است. در چنین شرایطی، هزینه‌های جنگ و مدیریت افکار عمومی افزایش می‌یابد و این موضوع بر قیمت نفت تأثیر منفی می‌گذارد.

وی افزود: در این شرایط، کشورهای خریدار از فرصت استفاده کرده و برای کسب امتیازات بیشتر از فروشندگان نفت فشار وارد می‌کنند. کشورهایی مانند عربستان سعودی به عنوان تنظیم‌کننده قیمت نفت، همواره در منطقه نقش کلیدی ایفا کرده‌اند و در مواقعی که صادرات نفت برای کشورهایی مانند چین، آمریکا و اروپا به چالش تبدیل شده، عربستان به عنوان یک متحد استراتژیک، قیمت نفت را کاهش داده است.

محمدی‌اصل ادامه داد: عربستان سعودی در طول جنگ غزه به صورت پنهانی و از طریق توافق‌های خود، نقش مؤثری در افزایش تولید و کاهش قیمت نفت داشته است. همچنین، کشورهای هم‌پیمان تأمین‌کننده نفت در حاشیه خلیج فارس نیز در کاهش قیمت نفت تأثیرگذار بوده‌اند.

وی همچنین به رقابت بین چین و آمریکا بر سر خرید نفت‌های تحریمی اشاره کرد و گفت: این رقابت نیز در کاهش قیمت نفت در دوران جنگ غزه مؤثر بوده است.

این کارشناس با بیان اینکه در میان‌مدت احتمالاً شاهد ثبات و حتی کنترل قیمت نفت خواهیم بود، تاکید کرد: اما در بلندمدت شرایط متفاوت خواهد بود. آتش‌بس میان صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها جنبه کوتاه‌مدت دارد و تداوم آن به رفتار بازیگران داخلی و خارجی، از جمله یمنی‌ها، بستگی دارد.

**واکنش یمنی‌ها به آتش‌بس غزه**

محمدی‌اصل در مورد واکنش یمنی‌ها به آتش‌بس غزه گفت: یمنی‌ها به عنوان جریانی مقاومتی با انگیزه‌ای قوی علیه صهیونیست‌ها و در برابر تهدیدات اسرائیل، انگلیس، فرانسه و آمریکا، اراده قابل توجهی برای ادامه مقاومت خود دارند. تا زمانی که به آن‌ها حمله شود، پاسخ خواهند داد.

وی افزود: اگر قرار باشد یمنی‌ها در این صحنه کوتاه بیایند یا ادبیات جنگی خود را تغییر دهند، ابتدا باید تکلیف خود را با آمریکا و صهیونیست‌ها روشن کنند. به نظر می‌رسد یمنی‌ها تنها در صورتی در مقابل آمریکا و اسرائیل کوتاه بیایند که ابتدا امنیت منطقه توسط طرف آمریکایی و صهیونیستی تأمین شود و پس از آن تصمیم‌گیری‌های لازم در مورد امنیت خود انجام دهند.

توسط jahankhabari.ir