جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که در حال کنارهگیری از سمت خود است، در مصاحبهای اخیر به موضوع آتشبس و گفتوگوهایش با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، اشاره کرد. او در این گفتوگو اظهار داشت: «به نتانیاهو گفتم که نمیتوانی این جوامع را بمباران کنی. او در پاسخ به من گفت که تو هم قبلاً چنین کاری کردهای و برلین را بمباران کردهای و حتی از سلاح هستهای استفاده کردهای.»
بایدن در ادامه افزود: «اسرائیل نمیتواند امنیت خود را بدون توجه به نیازهای امنیتی فلسطینیان تضمین کند. با مشاهده بمباران بیمارستانهای غزه، من خواستار آتشبس شدم. تونلهای حماس که تا عمق ۲۰ متری حفر شدهاند، بسیار چشمگیر هستند. دولت نتانیاهو افراطیترین دولت در تاریخ اسرائیل است و او شجاعت مقابله با اعضای ائتلاف خود را ندارد. ممکن است اعضای ائتلاف به برکناری او رأی دهند.»
وی همچنین از ایالتهایی که تحت رهبری جمهوریخواهان هستند، به دلیل عملکرد ضعیف در مدیریت اقتصاد در سالهای اخیر انتقاد کرد و اعتراف نمود که دموکراتها میتوانستند در ارائه دستاوردهای خود به رأیدهندگان بهتر عمل کنند. بایدن در این باره گفت: «ایالتهای قرمز در مدیریت اقتصاد، تولید و دسترسی به زنجیرههای تأمین عملکرد بسیار ضعیفی داشتهاند.»
رئیسجمهور آمریکا همچنین به نحوه مدیریت خود در اقتصاد اشاره کرد که یکی از موضوعات مهم در شکلدهی به رویکرد رأیدهندگان در ماه نوامبر بود. او بیان کرد که دموکراتها، از جمله خودش، فرصتهایی را برای ارتباط بهتر با مردم درباره مشارکت در برنامههای عمومی و پروژههای زیربنایی از دست دادهاند.
بایدن به موضوع امضای چکهای محرک اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: «این موضوع به ذهنم خطور کرد که امضای چکهای محرک اقتصادی در سال ۲۰۲۰ توسط دونالد ترامپ کار احمقانهای نبود.» این چکها بر اساس قانونی در سال ۲۰۲۰ و با امضای ترامپ برای کمک به مردم در دوران همهگیری کرونا صادر شدند.
او در ادامه افزود: «این چکها به ترامپ کمک کرد و باعث تضعیف توانایی ما در متقاعد کردن مردم شد که ما مسئول رساندن این کمکها به آنها بودیم.»
در مارس ۲۰۲۱، بایدن لایحهای محرک اقتصادی به ارزش ۱.۹ تریلیون دلار با عنوان «طرح نجات آمریکا» را امضا کرد که هدف آن تزریق پول به اقتصاد آسیبدیده از همهگیری کرونا بود. این قانون توسط کنگره و بر اساس خطوط حزبی تصویب شد. بر اساس بخشی از این قانون، مبلغ ۱۴۰۰ دلار به صورت نقدی به افراد با درآمد خاص پرداخت شد. کاخ سفید این طرح را به عنوان یک «بازیابی تاریخی در سراسر کشور» معرفی کرد.
بایدن همچنین ابراز نگرانی کرد که ممکن است مردم عادی آمریکا خود را بدون قهرمان ببینند و گفت: «اگر ثروتمندان و میلیاردرها شروع به کنترل همه چیز، از رسانهها تا اقتصاد کنند، دیگر چه کسی میتواند برای من بجنگد؟»
وی در پایان نگرانی خود را درباره شکنندگی دموکراسی بیان کرد و افزود: «این موضوع کمی نگرانکننده است. ما یک دیوان عالی داریم که مستقل اما پاسخگو است. کنگرهای وجود دارد که نظرات شما را میشنود، اما در برابر استانداردهای اولیه پاسخگو است. ریاست جمهوری نیز اختیارات محدودی دارد. شما دست برتر هستید، اما نمیتوانید همه چیز را دیکته کنید.»
منبع: ایسنا