صبح امروز، شنبه ۲۹ دی ماه، در همایشی که به منظور تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی در سالن اجلاس سران برگزار شد، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، با حضور در این مراسم و خطاب به فعالان حوزه کشاورزی، اظهار داشت: شما سرمایه‌های اصلی این کشور محسوب می‌شوید.

وی در ادامه به سخنان یکی از بانوان حاضر در جمع اشاره کرد که معتقد بود زنان در این عرصه نمی‌توانند پیشرفت کنند. پزشکیان با تاکید بر موفقیت این بانوی فعال در حوزه کشاورزی، افزود: نباید فراموش کنیم که هر تغییر و تحولی از باورهای اولیه شکل می‌گیرد.

رئیس‌جمهور در بخشی از سخنان خود، شعری از اقبال لاهوری را قرائت کرد و گفت: «ضربتی باید که جان خفته برخیزد از خاک؛ ناله کی بی زخمه از تار رباب آید برون، ذره بی مایه‌ای ترسم که ناپیدا شوی؛ پخته‌تر کن خویش را تا آفتاب آید برون، گر بروی تو حریم خویش را در بسته‌اند؛ سر بسنگ آستان زن لعل ناب آید برون.»

پزشکیان با اشاره به اهمیت باور به توانایی‌های فردی، اظهار داشت: اعتقاد به اینکه می‌توانیم کاری را انجام دهیم، نقطه آغاز رشد، توسعه و پیشرفت است. ما قادریم مشکلات کشورمان را حل کنیم، اما شرط اول این است که این باور را در خود تقویت کنیم. چه کسی گفته است که ما از دیگران پایین‌تر هستیم؟ وقتی این سوال مطرح می‌شود، تغییراتی در انسان ایجاد می‌شود و تحول رخ می‌دهد.

وی در ادامه تاکید کرد: جایگاه ما محدود به موقعیت فعلی‌مان نیست. باید بپذیریم که برای رسیدن به جایگاهی که شایسته آن هستیم، نیاز به تلاش، مطالعه و بیداری داریم. اگر انسان باوری داشته باشد و به سمت آن حرکت کند، حتماً به آن خواهد رسید.

رئیس‌جمهور همچنین به نقش خود در تعیین جایگاه فردی اشاره کرد و گفت: اگر من امروز به عنوان مسئول در این جایگاه قرار دارم، به این دلیل است که همیشه به این فکر بودم که خانواده، شهر و استانم باید از وضعیت فعلی بهتر باشند. پدرم کارمند ساده‌ای بود و ما در مزارع و زمین‌ها کار می‌کردیم، اما همیشه به فکر ارتقا بودیم.

پزشکیان با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آب و خاک کشور، افزود: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که منابع آب و خاک آن محدود است. شما بهتر از هر کس دیگری ارزش این منابع را می‌دانید. باید تلاش کنیم تا این منابع برای نسل‌های آینده حفظ شود و به درستی مدیریت گردد.

وی ادامه داد: مدیریت آب و خاک، تعیین نوع محصولات کشاورزی و کیفیت آن‌ها، از جمله مباحث پایه‌ای در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌هاست. اگر این منابع را بیش از حد مصرف کنیم، مجبور خواهیم بود سرزمین خود را ترک کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به مشکلات کشاورزان در عرضه محصولات خود، گفت: بارها شاهد بوده‌ام که محصولات کشاورزی پس از تولید، روی دست کشاورزان مانده و به بازار عرضه نشده است. این مشکل ناشی از عدم تناسب بین عرضه و تقاضاست. انجمن‌ها و سازمان‌ها می‌توانند در این زمینه نقش مهمی ایفا کنند.

پزشکیان در پایان با تاکید بر لزوم همکاری بین‌المللی در حوزه کشاورزی، گفت: باید استانداردهای لازم برای عرضه محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی را رعایت کنیم. اگر این نگاه را داشته باشیم، راه موفقیت را پیدا خواهیم کرد و آینده کشاورزی کشور را تضمین می‌کنیم.

وی همچنین از وزارت جهاد کشاورزی خواست تا بستر لازم برای رشد کشاورزان در بازارهای جهانی را فراهم کند و مانعی برای پیشرفت آن‌ها ایجاد نکند.

توسط jahankhabari.ir