پیکر شهید حجت‌الاسلام والمسلمین علی رازینی که صبح روز شنبه، ۲۹ دی‌ماه در جریان یک عملیات تروریستی در کاخ دادگستری به درجه رفیع شهادت نائل آمد، صبح روز دوشنبه، اول بهمن‌ماه از معراج شهدا به سمت کاخ دادگستری تشییع خواهد شد. مراسم تدفین این شهید بزرگوار نیز در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) در شهر قم برگزار می‌شود. جزئیات بیشتر درباره زمان و نحوه برگزاری مراسم تشییع متعاقباً به اطلاع عموم خواهد رسید.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی رازینی از چهره‌های سرشناس و تأثیرگذار در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران بود که نقش بسزایی در مقابله با گروه‌های معاند، به‌ویژه سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و دیگر جریان‌های ضدانقلاب ایفا کرد. وی در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیت‌های مهمی در حوزه قضایی بر عهده داشت و به عنوان یکی از قضات برجسته در رسیدگی به پرونده‌های امنیتی، به‌خصوص محاکمه اعضای گروهک منافقین شناخته می‌شد. او در طول دوران فعالیت خود، سمت‌هایی همچون ریاست کل دیوان عدالت اداری، دادستانی، ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح و ریاست دادگاه ویژه روحانیت را نیز بر عهده داشت.

یکی از مهم‌ترین دوره‌های فعالیت شهید رازینی، دهه ۶۰ شمسی بود؛ زمانی که سازمان مجاهدین خلق (منافقین) با انجام عملیات‌های تروریستی، بمب‌گذاری و ترور مسئولان نظام جمهوری اسلامی، امنیت کشور را به خطر انداخته بود. در آن سال‌ها، این گروهک با هدایت مسعود رجوی و همکاری با دشمنان خارجی، جنایات گسترده‌ای را مرتکب شدند که از جمله آن‌ها می‌توان به ترور شخصیت‌هایی همچون شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید باهنر و برخی ائمه جمعه اشاره کرد. در این شرایط، دادگاه‌های انقلاب اسلامی نقش کلیدی در رسیدگی به پرونده‌های این گروهک تروریستی داشتند و شهید رازینی به عنوان یکی از قضات قاطع، بر اساس احکام اسلامی به محاکمه منافقین و دیگر جریان‌های معاند پرداخت.

همچنین، شهید رازینی در دوران ریاست بر دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ، با قاطعیت به جرایم عناصر نفوذی و خرابکاران رسیدگی کرد و مانع از فعالیت مجدد آن‌ها شد. وی علاوه بر فعالیت‌های قضایی، مسئولیت‌های فرهنگی و اجرایی متعددی نیز بر عهده داشت. از جمله این مسئولیت‌ها می‌توان به عضویت در شورای نمایندگان رهبری در دانشگاه‌های کشور، عضویت در هیأت امنای مرکز علوم اسلامی خواهران (جامعه‌الزهرا)، ریاست دانشکده علوم قضایی و عضویت در هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران اشاره کرد.

شهید رازینی همچنین در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری عضویت داشت و سمت‌هایی همچون ریاست کل دیوان عدالت اداری، ریاست دادگاه ویژه روحانیت، قضاوت در دیوان عالی کشور، ریاست کل دادگستری استان تهران و ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است. وی به عنوان یکی از چهره‌های مؤثر در تاریخ انقلاب اسلامی، همواره در مسیر دفاع از ارزش‌های نظام و مقابله با دشمنان داخلی و خارجی گام برداشت.

توسط jahankhabari.ir