عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به تیم دیپلماتیکی که دولت در اختیار دارد، از جمله آقایان ظریف و تخت روانچی، احتمال این وجود دارد که اقدامات اساسی در حوزه مذاکرات آغاز شده باشد. با این حال، نه کمیسیون و نه نمایندگان مجلس از جزئیات این اقدامات مطلع نیستند. ممکن است به دلیل ملاحظات مربوط به برخی نمایندگان تندرو در مجلس، دولت از اعلام عمومی این اقدامات خودداری کرده باشد.
محمد مهدی شهریاری، نماینده مردم مانه و سملقان، در ادامه افزود: عملکرد دولت دوازدهم در حوزه سیاست خارجی انتظارات را برآورده نکرده است. هرچند با روی کار آمدن این دولت، تحولات گستردهای در منطقه رخ داد که بیشک بر عملکرد دولت تأثیرگذار بود. با این حال، انتظار میرفت آقای عراقچی با توجه به تجربهاش، سیاست خارجی فعالتری به ویژه در زمینه مذاکرات و رفع تحریمها در پیش بگیرد. اما در برخی مقاطع اعلام شد که نیازی به مذاکره نیست و سپس اعلام کردند که مذاکره انجام خواهد شد. این نشان میدهد که یا استراتژی مشخصی در این زمینه وجود ندارد یا اقداماتی انجام شده که از دید عموم پنهان مانده است.
شهریاری تأکید کرد: سیاست خارجی دولت نباید تحت تأثیر وجود تندروها در مجلس قرار گیرد. مردم با امید به حل مشکلات اقتصادی و معیشتی به دولت رأی دادند، بنابراین ادامه سیاست خارجی منفعلانه و محدود کردن اقدامات به کشورهای همسایه، چندان منطقی به نظر نمیرسد.
وی همچنین با اشاره به روابط با اروپا گفت: متأسفانه روابط با اروپا تحت تأثیر سیاستهای اخیر قرار گرفته و نیاز به ترمیم دارد. در مورد کشورهای همسایه نیز باید استراتژی جدیدی اتخاذ شود. به نظر میرسد تاکنون خواستههای طرفداران دولت چندان برآورده نشده، اما ممکن است خواستههای مخالفان بیشتر محقق شده باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی در پایان با اشاره به موضوع FATF بیان کرد: این پرونده همچنان در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است. امیدواریم مسئولان از لاک خود خارج شده و به پیامدهای منفی عدم پیوستن به FATF واقف شوند.