پس از ۴۷۱ روز درگیری‌های شدید در نوار غزه، سرانجام در ساعت هشت و سی دقیقه صبح روز یکشنبه، ۱۹ ژانویه (مصادف با ۳۰ دی)، مرحله اول آتش‌بس جدید بین رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطین در این منطقه به اجرا درآمد. این آتش‌بس نه تنها به منظور توقف موقت جنگ طراحی شده، بلکه به عنوان گامی مهم برای تبادل اسرا و آغاز فرآیندی پیچیده به سوی صلح و ثبات در منطقه تلقی می‌شود.

این توافق که با میانجی‌گری مصر، قطر و آمریکا بین رژیم صهیونیستی و حماس به دست آمده، در مرحله اول به مدت شش هفته اجرایی خواهد شد و در صورت پایبندی طرفین به تعهداتشان، وارد مراحل بعدی می‌شود. هدف اصلی این توافق، آزادی اسرای دو طرف است.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های فلسطینی و عبری، در مرحله اول ۳۳ اسیر صهیونیست آزاد خواهند شد. از سوی دیگر، منابع صهیونیستی اعلام کردند که ۷۳۷ اسیر فلسطینی در روز جمعه آزاد می‌شوند، اما مقامات مصری این عدد را در روز شنبه به ۱۸۹۰ نفر افزایش دادند. همچنین قرار است تعدادی از اسرای صهیونیست امروز به نمایندگان صلیب سرخ تحویل داده شوند.

وزارت امور خارجه مصر نیز شامگاه شنبه اعلام کرد که بیش از ۱۸۹۰ اسیر فلسطینی در ازای آزادی ۳۳ اسیر اسرائیلی در مرحله اول این توافق آزاد خواهند شد. این مرحله از آتش‌بس به مدت ۴۲ روز ادامه خواهد داشت.

بر اساس این توافق، با آغاز آتش‌بس، کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه خواهند شد و تعداد آنها به ۶۰۰ کامیون در روز، شامل ۵۰ تانکر سوخت، خواهد رسید. بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر، نیز تأکید کرد که این کامیون‌ها و تانکرهای سوخت از روز یکشنبه وارد نوار غزه می‌شوند.

مرحله اول این توافق ۶۰ روز به طول می‌انجامد و جزئیات مراحل بعدی در مذاکرات بین طرفین تعیین خواهد شد. این توافق آتش‌بس و تبادل اسرا شامگاه چهارشنبه به دست آمد و کابینه رژیم صهیونیستی پس از جلسه‌ای چند ساعته در بامداد شنبه آن را تصویب کرد. دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نیز پیشتر اعلام کرده بود که این توافق از روز یکشنبه اجرایی می‌شود.

توسط jahankhabari.ir