وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از صنایع جنوب تهران، مشکل اصلی صنعت و تولید را ناترازی انرژی عنوان کرد و از حمایت ویژه دولت برای اختصاص تسهیلات در جهت احداث نیروگاههای تجدیدپذیر خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت صمت، سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، صبح روز شنبه ۲۹ دیماه از شهرک صنعتی شمسآباد در جنوب استان تهران بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند تولید و چالشهای پیشروی آن قرار گرفت. وی با ارزیابی مثبت از محصولات تولیدی این شهرک صنعتی، اظهار داشت: تولیدات این مجموعه در سطح جهانی قرار دارد و گزارشهای صادراتی تولیدکنندگان گواه این ادعاست.
وزیر صمت در حاشیه این بازدید به خبرنگاران گفت: بزرگترین چالش پیشروی صنایع، ناترازی انرژی است و امسال نیز مانند سالهای گذشته، صنایع از این بابت متحمل خسارت شدهاند. وی با اشاره به بسته حمایتی دولت، افزود: بسته کارشناسی وزارت صمت در کمیسیون زیربنایی با حمایت رئیسجمهور به تصویب رسیده و امیدواریم با بررسیهای بیشتر، این بسته در جهت کاهش مشکلات تولیدکنندگان اجرایی شود.
اتابک وجود منابع گسترده خورشیدی را به عنوان یک فرصت بزرگ برای کشور دانست و تأکید کرد: با احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تا پایان امسال و سال آینده، صنایع و خوشههای صنعتی از مشکلات ناشی از ناترازی انرژی رهایی خواهند یافت. وی همچنین با اشاره به هدف دولت برای تأمین ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی، بیان کرد: نیاز شهرکهای صنعتی با تنها یک دهم این میزان برطرف خواهد شد و با همت جمعی صنعتگران، تولید از چالشهای ناترازی انرژی نجات خواهد یافت.
وزیر صمت در تشریح بسته حمایتی دولت، به کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش به عنوان موانع اصلی تولید اشاره کرد و افزود: با این حال، ارز اختصاصیافته به صنعت امسال افزایش یافته و شرایط ارزی کشور برای تولید در مقایسه با سال گذشته بهبود قابل توجهی داشته است. وی همچنین اظهار داشت: بخشی از مشکل ناترازی انرژی در کوتاهمدت با مدیریت کسری انرژی و اولویتدهی به تولید قابل حل است و این راهحل هماکنون در برخی شهرکهای صنعتی در حال اجراست.
اتابک در پایان با اشاره به سفر اخیر خود به بلاروس و نشست کمیسیون مشترک همکاری تهران و مینسک، گفت: با ایجاد سازوکار تعرفه صفر، ۸۷ درصد محصولات تحت پوشش این توافق قرار خواهند گرفت. وی همچنین افزود: اقدامات دولت چهاردهم در رفع موانع مالی و بانکی در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، پیمان شانگهای و توافقات با ازبکستان، به همراه ورود به بازار ۲۴۰ میلیوننفری از طریق ارمنستان، گامی مهم در جهت توسعه اقتصادی کشور محسوب میشود.