پسر بزرگ شهید حجتالاسلام مقیسه به خاطرهای از پدر و شهید آیتالله رئیسی اشاره کرد و گفت: در دوران شیوع کرونا، شهید رئیسی، رئیس وقت قوه قضاییه، به پدرم گفته بود: «آقا شیخ محمد! حیف است که ما بخواهیم با این بیماری دنیا را ترک کنیم، من و تو باید شهید شویم.» و همینطور هم شد.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام حسین مقیسه، پسر بزرگ شهید حجتالاسلام محمد مقیسه، اظهار داشت: هنوز یک روز از شهادت این بزرگواران نگذشته که دشمنان شروع به ترور شخصیتی شهدا کردهاند. وی تأکید کرد: این اقدام نشان میدهد که رفتار و کردار قضات شهید، مصداق بارز آیه شریفه «مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» است.
حجتالاسلام مقیسه، شهادت را مزد ۴۰ سال جهاد شهید مقیسه دانست و افزود: این دو شهید والامقام با مردم مهربان بودند و با دشمنان و منافقین به شدت و قاطعانه برخورد میکردند. وی سادهزیستی، اهتمام به اقامه نماز جماعت، نیکی به پدر و مادر و ولایتمداری را از ارکان اصلی زندگی شهید مقیسه برشمرد.
وی همچنین گفت: شهید مقیسه حتی بدون عمامه و عبا پشت سر من میایستاد و مردم را در مسجد به اقامه نماز جماعت تشویق میکرد. او در خدمت به پدر و مادر که به دلیل کهولت سن زمینگیر شدهبودند، پیشقدم بود و در ماههای اخیر آنان را از سبزهوار به تهران آورده بود. بسیاری از شبها نمیخوابید تا از پدرش مراقبت کند و با دست خود به او غذا دهد.
فرزند ارشد شهید حجتالاسلام مقیسه ادامه داد: پدرم حتی خریدهای خانه را خودش انجام میداد و به میدان ترهبار یا صف نانوایی میرفت و میگفت: «من یک طلبه سادهام.» او حتی بر سر زمین کشاورزی در روستا میرفت و بیل میزد، آبیاری میکرد و به درختان رسیدگی مینمود.
حجتالاسلام مقیسه، ولایتمداری محض را از دیگر ویژگیهای شخصیتی پدرش عنوان کرد و گفت: همه همت و حرف پدر این بود که اگر حرف این سید بزرگوار را گوش بدهند، مملکت گلستان میشود. وی افزود: دغدغه این شهید بزرگوار نظام بود و تأکید داشت که ما باید هزینه نظام شویم و نظام نباید برای ما هزینه کند.
وی به خاطرهای دیگر از پدر و شهید آیتالله رئیسی اشاره کرد و گفت: در دوران کرونا، شهید رئیسی به پدرم گفته بود: «حیف است که ما با این بیماری دنیا را ترک کنیم، من و تو باید شهید شویم.» و این پیشبینی تحقق یافت.
فرزند ارشد شهید حجتالاسلام مقیسه اظهار داشت: شهادت برای پدر دور از انتظار نبود و حتی من چند بار خواب شهادت او را دیده بودم. سالهایی بود که ما شاید ماه به ماه پدر را نمیدیدیم، چون او در خط مقدم مبارزه با منافقین بود.
وی همچنین به خاطرهای از سال ۱۳۷۸ اشاره کرد و گفت: قرار بود پدر روضه امام رضا (ع) را در مسجد ولیعصر (عج) نظام آباد بخواند، اما نیروهای اطلاعاتی به او گفتند بهتر است آن روز به مسجد نرود، چون تنها یکی از دو تیم ترور را دستگیر کردهبودند. با این حال، پدر گفته بود: «روضه امام رضا (ع) را ترک نمیکنم.» و آن روز روضه را خواند.
حجتالاسلام مقیسه با اشاره به علاقه پدر به شهید بهشتی، گفت: ما به شهادت حججالاسلام مقیسه و رازینی افتخار میکنیم و جانمان را برای حفظ نظام میدهیم. این دو شهید بزرگوار مانند امیرکبیر و شهید بهشتی، جاودانه و در تاریخ ماندگار شدند.
وی در پایان با قدردانی از لقبی که رهبر انقلاب به شهید حجتالاسلام مقیسه دادهاند، گفت: به رهبر انقلاب از همین جا پیام میدهیم که ما قدردان محبت ایشان هستیم که به شیخ مقیسه لقب «قاضی شجاع» دادند. این بالاترین افتخار و آرامش قلب ما است. لقب قاضی شجاع، بزرگترین مدال افتخار ۴۰ ساله شیخ محمد قاضی شجاع نظام است.