شهرآرانیوز گزارش داد که شهرکنشینان اسرائیلی برای چندین دهه در خط مقدم تلاش برای کنترل بیشتر بر کرانه باختری قرار داشته‌اند و از حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم دولت و نیروهای امنیتی اسرائیل بهره‌مند شده‌اند.

کریس ون هولن، سناتور آمریکایی، در جلسه کمیته روابط خارجی سنا برای بررسی صلاحیت سفیر پیشنهادی ترامپ در سازمان ملل، از الیز استفانیک درباره وضعیت کرانه باختری سوال کرد. استفانیک در پاسخ گفت که دستیابی به صلح و امنیت در منطقه با چنین دیدگاه‌هایی در سیاست خارجی آمریکا بسیار دشوار خواهد بود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، پس از مراسم تحلیف، با صدور فرمان‌هایی تحریم‌های دولت جو بایدن علیه شهرکنشینان افراطی اسرائیلی که در کرانه باختری مرتکب خشونت شده بودند را لغو کرد.

در ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵، آمریکا و قطر اعلام کردند که اسرائیل و حماس به توافق آتش‌بس دست یافته‌اند. این توافق از ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ اجرایی شد و مرحله اول آن شش هفته به طول انجامید. در طول این مرحله، مذاکراتی درباره اجرای مراحل بعدی توافق انجام خواهد شد. با این حال، نیروهای اسرائیلی در ۲۱ ژانویه به شهر و اردوگاه جنین در کرانه باختری حمله کردند که منجر به شهادت چهار نفر و زخمی شدن ۳۵ نفر شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیروهای مقاومت در کرانه باختری را «تروریست» خواند و ادعا کرد که عملیات نظامی بزرگی برای مقابله با تروریسم در جنین آغاز شده است. او همچنین گفت که این عملیات گامی دیگر برای تقویت امنیت در کرانه باختری است.

توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس که با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا و پس از چندین دور مذاکره در قاهره و دوحه به دست آمده بود، توسط اسرائیل نقض شد. بر اساس این توافق، اسرائیل موظف شد به عقب‌نشینی از غزه تن دهد و مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه نشود.

اسرائیل با حمایت آمریکا از اکتبر ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۵ جنگ ویرانگری را علیه ساکنان غزه به راه انداخت که در نتیجه آن بیش از ۱۵۷ هزار فلسطینی، بیشتر زنان و کودکان، کشته یا زخمی شدند و بیش از ۱۴ هزار نفر نیز مفقودالاثر شدند. این جنگ همچنین باعث ویرانی‌های گسترده و قحطی مرگبار در منطقه شد.

منبع: ایرنا

توسط jahankhabari.ir