مراسم نخستین سالگرد درگذشت آیتالله عبدالنبی نمازی، عضو مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در دو شهر کاشان و تهران برگزار خواهد شد. این مراسم در کاشان، روز دوشنبه ۸ بهمن ماه، پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد حضرت بابالحوائج (ع) و در تهران، روز پنجشنبه ۱۱ بهمن ماه، پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد سیدالشهداء (ع) واقع در میدان انقلاب، برپا میشود.
آیتالله نمازی که نماینده سابق ولی فقیه در کاشان بود، پس از یک دوره بیماری در روز یکشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۲ در منزل خود درگذشت. وی متولد سال ۱۳۲۷ در بوشهر بود و در طول حیات خود مسئولیتهای مهمی از جمله نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دورههای دوم و سوم از استان بوشهر، دادستانی کل کشور در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳، نمایندگی مقام معظم رهبری و امامت جمعه کاشان از سال ۱۳۸۵ تا زمان درگذشت، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری از استان تهران در دوره چهارم و ریاست حوزه علمیه کاشان را بر عهده داشت.
وی در دوران جوانی همراه پدرش، حجتالاسلام شیخ احمد نمازی، به آبادان مهاجرت کرد و تا سن ۱۴ سالگی در آنجا زندگی کرد. پدرش در آبادان آموزشکده قرآن تأسیس کرد و عبدالنبی در آنجا قرآن را فرا گرفت و تحصیلات جدید را تا پایه ششم ادامه داد. سپس بخشی از دروس ادبیات عرب را در آبادان خواند و در سال ۱۳۴۱ برای ادامه تحصیلات حوزوی به عراق عزیمت کرد.
آیتالله نمازی در نجف اشرف از محضر علمای بزرگی همچون آیتالله موحد نجفآبادی، آیتالله تبریزی و آیتالله سبزواری بهره برد و سپس به قم مهاجرت کرد و از اساتید بزرگی مانند آیتالله اراکی، آیتالله آملی و آیتالله گلپایگانی استفاده نمود.
وی در دوران قبل از انقلاب، از مدافعان قیام امام خمینی (ره) بود و در راه روشنگری و تبلیغ فعالیتهای گستردهای انجام داد. در سال ۱۳۵۲، پس از یک سخنرانی در ایام محرم، دستگیر و به زندان عادلآباد شیراز منتقل شد، اما پس از مدتی با حمایت برخی علمای شیراز آزاد گردید. پس از ناامن شدن شیراز برای وی، به بندرعباس رفت و به تبلیغ ادامه داد، اما جلسات سخنرانی او در آنجا نیز تعطیل شد و به قم بازگشت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آیتالله نمازی در جبهههای جنگ حضور فعال داشت و در عملیاتهای مهمی مانند رمضان، محرم، والفجر، بدر، خیبر، فتح، کربلای ۴ و ۵ شرکت کرد. در یکی از این عملیاتها، بر اثر بمباران شیمیایی از ناحیه چشم و سینه مجروح شد و در عملیات مرصاد نیز به شدت زخمی گردید.
وی پس از انقلاب، مسئولیتهای مهمی در قوه قضائیه بر عهده گرفت و به عنوان قاضی شرع در منطقه سرپل ذهاب و قصر شیرین فعالیت کرد. برخی از مسئولیتهای او پس از انقلاب شامل نمایندگی امام و فرماندهی سپاه منطقه ۲ کشوری، مسئولیت بخش آمار و بررسی شورای مدیریت حوزه علمیه قم، مسئولیت آموزشهای عقیدتی-سیاسی سپاه پاسداران و دادستانی کل کشور بود.
مراسم سالگرد درگذشت این عالم برجسته، فرصتی برای یادآوری خدمات و مبارزات او در راه اسلام و انقلاب اسلامی است.