نشست مشترک کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس مجلس، وزرای صنعت، معدن و تجارت (صمت) و ارتباطات و فناوری اطلاعات، به منظور بررسی چالش‌های مربوط به ناترازی انرژی در بخش صنعت و معدن و ارائه راهکارهای لازم برای رفع این مشکلات برگزار شد. در این جلسه، اعضای کمیسیون به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.

علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، اعلام کرد که در این نشست گزارش‌هایی از برنامه‌های وزارتخانه‌های صمت و ارتباطات در زمینه تأمین و مدیریت انرژی ارائه شد و اعضا نظرات خود را در این خصوص مطرح کردند. سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو این کمیسیون، با اشاره به ضرورت حضور وزرای نفت و نیرو در این جلسه، تأکید کرد که وزارت صمت به عنوان مصرف‌کننده نهایی انرژی، با مشکلات ناشی از کمبود سرمایه‌گذاری در بخش‌های بالادستی مواجه است و در شرایط فعلی، کنترل مصرف تنها راهکار موجود است.

علیرضا سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس و کمیسیون صنایع و معادن، با اشاره به قوانین موجود در حوزه بهینه‌سازی انرژی و جهش تولید، اظهار داشت که این قوانین به درستی اجرا نشده‌اند و لازم است رئیس مجلس دستور اجرای آن‌ها را صادر کند. مصطفی پوردهقان، عضو دیگر کمیسیون، نیز با اشاره به مشکلات قیمت‌گذاری انرژی، خواستار اصلاح نحوه استفاده از برق و مقابله با قاچاق شد.

سیدسلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع و معادن، با اشاره به پیش‌بینی‌های قانونگذاران درباره تبعات ناترازی انرژی، تأکید کرد که اجرای قوانین مربوط به مدیریت مصرف انرژی ضروری است. وی همچنین خواستار توجه بیشتر به مشکلات صنایع کوچک و کارگاهی شد که با کمبود انرژی مواجه هستند.

روح‌الله عباسپور، عضو دیگر کمیسیون، با بیان اینکه یارانه‌های انرژی به غیر از آب میلیاردها دلار هزینه در بر دارد، پیشنهاد کرد که قیمت حامل‌های انرژی واقعی‌سازی شود و درآمد حاصل از آن به مردم پرداخت گردد تا قدرت خرید آن‌ها افزایش یابد. وی هشدار داد که در صورت تعلل در این زمینه، محدودیت‌های انرژی به تولید و صادرات آسیب خواهد زد و در نهایت قیمت ارز افزایش یافته و معیشت مردم تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن، با اشاره به برنامه هفتم توسعه، تأکید کرد که رسیدن به الگوی نهایی برای تخصیص انرژی به بخش‌های حقیقی و حقوقی نیازمند مقدماتی است. وی همچنین خواستار ایجاد شناسنامه مصرف انرژی برای افراد و تجمیع سامانه‌های موجود در این حوزه شد.

زهرا سعیدی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن، با اشاره به آسیب‌های زیست‌محیطی ناشی از تولید برق، پیشنهاد کرد که برای تأمین منابع لازم جهت رفع ناترازی انرژی، از طریق بانک‌ها اقدام به انتشار اوراق شود و سهام شرکت‌های بزرگ نیز به مردم عرضه گردد. وی همچنین خواستار برخورد قاطع با مسئولانی شد که در تأمین انرژی کوتاهی می‌کنند.

سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در ارائه گزارش خود اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳، صنعت با مشکلاتی در تأمین گاز و برق مواجه بوده است. وی افزود که برای جبران خسارات ناشی از قطع گاز و برق، بسته‌های حمایتی در نظر گرفته شده است.

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز با اشاره به تأثیر ناترازی انرژی بر بخش ارتباطات، تأکید کرد که مدیریت مصرف انرژی برای توسعه این بخش ضروری است. وی از تعریف ۶ ابر پروژه برای مدیریت انرژی در کشور خبر داد و گفت که این پروژه‌ها می‌توانند به تعریف پروفایل انرژی برای افراد و ایجاد بازارگاه انرژی کمک کنند.

در پایان، وزیر ارتباطات از سیستم‌های مدیریت انرژی، سامانه جامع تحلیل مدیریت اوج مصرف و زیرساخت‌های دیجیتال انرژی به عنوان راهکارهای کلان این وزارتخانه برای مدیریت انرژی در کشور یاد کرد.

توسط jahankhabari.ir