تاریخ انتشار •به روز شده در
السالوادور کوچکترین کشور آمریکای مرکزی و در عین حال پرتراکم ترین کشور منطقه از حیث جمعیت است که به دلیل خشونت، قتل و درگیریهای گروههای جنایتکار در آن معروف است.
نجیب بُقیله، رئیس جمهوری السالوادور، پیشنهاد پذیرش افراد دیپورتشده از ایالات متحده فارغ از توجه به ملیت آنها، از جمله شهروندان آمریکایی را مطرح کرد.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا دوشنبهشب اعلام کرد که آقای بُقیله «با بیسابقهترین و فوقالعادهترین توافق مهاجرتی در کل جهان موافقت کرده است.»
روبیو این توافق را بهعنوان قراردادی با «یک کشور امن ثالث» توصیف کرد که به آمریکا اجازه میدهد مهاجران غیر السالوادوری که قوانین مهاجرتی آمریکا را نقض کردهاند، به السالوادور دیپورت کند.
آقای روبیو افزود که «[رئیسجمهوری السالوادور] همچنین پیشنهاد داده مجرمان خطرناکی که در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا در بازداشت و در حال گذراندن محکومیت خود هستند، حتی اگر شهروند یا مقیم قانونی آمریکا باشند، به السالوادور منتقل شوند.»
آقای بُقیله این پیشنهاد را در پستی در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد و گفت که السالوادور «فرصت برونسپاری بخشی از سیستم زندانهای ایالات متحده را به [واشنگتن] ارائه داده است.»
رئیسجمهوری السالوادور تأکید کرد که این کشور تنها «مجرمان محکومشده» را میپذیرد و در ازای آن مبلغی دریافت خواهد کرد که «برای آمریکا نسبتاً کم، اما برای ما قابلتوجه خواهد بود و سیستم زندانهای ما را پایدار خواهد کرد.»
ایلان ماسک، میلیاردر معروف و یکی از چهرههای کلیدی در دولت ترامپ نیز در پلتفرم ایکس که متعلق به خودش است به این پیشنهاد واکنش نشان داد و نوشت: «ایدهی فوقالعادهای است!»
با این حال، اجرای چنین توافقی با چالشهای حقوقی قابلتوجهی روبهرو خواهد شد، زیرا دولت ایالات متحده از نظر قانونی نمیتواند شهروندان آمریکایی را دیپورت کند.
پس از اظهارات وزیر امور خارجه ایالات متحده، یکی از مقامات آمریکایی گفت که دولت ترامپ در حال حاضر برنامهای برای دیپورت شهروندان آمریکایی ندارد، اما پیشنهاد آقای بُقیله را قابلتوجه دانست.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
وزارت امور خارجه آمریکا، زندانهای پرازدحام السالوادور را «خشن و خطرناک» توصیف کرده است. این وزارتخانه در صفحه خود در خصوص اطلاعات کشورها اشاره کرده است که «در بسیاری از زندانهای این کشور، امکانات بهداشتی، آب آشامیدنی، تهویه، کنترل دما و نور کافی یا وجود ندارد یا ناکافی است.»
سفر مقامات آمریکایی به السالوادور و مرزهای جنوبی
روبیو در سفر به السالوادور تلاش میکرد تا دولت السالوادور را به عنوان دولت دوست خود برای اجرای قوانین سختگیرانهتر مهاجرتی، مطابق با خواستههای دونالد ترامپ، تحت فشار بگذارد.
همزمان، پیتر هگسِت، وزیر دفاع ایالات متحده، برای اولین بار از زمان انتصابش، از مرز جنوبی آمریکا بازدید کرد.
وی در گفتوگو با رسانهها تأکید کرد که دولت ترامپ قصد دارد کنترل کامل مرزها را در اختیار بگیرد و با همکاری نهادهای دولتی، امنیت مرزی را بهطور کامل اجرا کند.
آقای هگست تصریح کرد که تکمیل این مأموریت به معنای «کنترل ۱۰۰ درصدی مرز» است.
او افزود: «هزاران نیروی فعال و گارد ملی به همراه تجهیزات و سامانههای پیشرفته به مرز اعزام شدهاند تا بتوانیم نظارت کامل داشته باشیم.»
ویرایشگر ویدئو • Rory Elliott Armstrong
source