حسینی مونس، سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع، با اشاره به اهداف بلندمدت این سازمان در حوزه فضایی، اعلام کرد که دستیابی به مدار ۳۶۰۰۰ کیلومتری زمین یکی از مهم‌ترین اهداف ماست. وی با تأکید بر تدابیر رهبر معظم انقلاب، بیان کرد که این سازمان مأموریت‌های متنوعی در بخش‌های موشکی، دفاعی و فضایی دارد که بخشی از آن‌ها در بازدید اخیر رئیس‌جمهور از سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع مورد توجه قرار گرفت.

وی با اشاره به نام‌گذاری چهاردهم بهمن ماه به عنوان روز ملی فناوری فضایی، خاطرنشان کرد که از سال ۱۳۷۸ که اولین ماهواره بومی ایران با نام “امید” توسط ماهواره‌بر سفیر به فضا پرتاب شد، پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه پرتابگر‌های فضایی حاصل شده است. او افزود که امروزه با تلاش دانشمندان ایرانی، به فناوری پرتاب چندگانه ماهواره به ارتفاع بالای مداری دست یافته‌ایم.

حسینی مونس به دستاوردهای اخیر سازمان فضایی اشاره کرد و ماهواره‌بر سیمرغ را به عنوان رکورددار حمل همزمان ماهواره و دستیابی به ارتفاع بالا معرفی نمود. وی توضیح داد که این ماهواره‌بر در هشتم بهمن ماه سال گذشته موفق شد سه ماهواره را به طور همزمان در مدار زمین قرار دهد و به ارتفاع ۱۱۰۰ کیلومتری برسد. همچنین در شانزدهم آذر ۱۴۰۳، سنگین‌ترین محموله فضایی کشور با وزن ۳۰۰ کیلوگرم توسط ماهواره‌بر سیمرغ به فضا پرتاب شد.

سخنگوی سازمان فضایی وزارت دفاع به سکوی پرتاب ماهواره سریر نیز اشاره کرد و آن را یکی از دستاوردهای مهم این وزارتخانه دانست. وی اعلام کرد که این سکوی جدید امکان پرتاب محموله‌های سنگین‌تر را فراهم می‌کند و در نسخه‌های آینده قادر به حمل محموله‌هایی با وزن چهار تا پنج تُن خواهد بود. او تأکید کرد که هیچ محدودیت فناورانه‌ای در این زمینه وجود ندارد و با استفاده از این ماهواره‌بر، دستیابی به مدار ۳۶۰۰۰ کیلومتری که هدف نهایی است، امکان‌پذیر خواهد بود.

حسینی مونس همچنین به پروژه منظومه شهید سلیمانی اشاره کرد و آن را گامی مهم در جهت ایجاد شبکه‌ای از ماهواره‌ها در مدار زمین دانست. وی توضیح داد که این پروژه با مشارکت شرکت‌های داخلی و تحت نظارت سازمان فضایی وزارت دفاع در حال اجراست و هدف آن کاهش زمان دسترسی به اطلاعات و بهبود ارتباطات است.

وی در پایان با اشاره به اهداف آتی سازمان فضایی، اعلام کرد که با توجه به تدابیر رهبر معظم انقلاب، گام‌های بلندی در حوزه فضایی برداشته خواهد شد. او نوید داد که در آینده نزدیک پرتاب‌های جدیدی انجام خواهد شد و اخبار مربوط به آن‌ها در زمان مناسب اعلام می‌شود. حسینی مونس با ابراز امیدواری نسبت به آینده حوزه فضایی کشور، تأکید کرد که این حوزه یکی از الزامات اصلی پیشرفت علمی و فناوری در کشور است و تمام تلاش‌ها برای دستیابی به اهداف تعیین‌شده ادامه خواهد یافت.

توسط jahankhabari.ir