برخی از دستیاران دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، پس از محکومیت بین‌المللی طرح او برای جابجایی جمعیت غزه و اسکان دائمی آنها در سرزمینی دیگر، به تلطیف این پیشنهاد پرداختند.

آگهی

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه در یک کنفرانس خبری با حضور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفت که ایالات متحده را در موقعیت «مالک بلندمدت» غزه می‌بیند و از اسکان «دائمی» ۱.۸ میلیون فلسطینی در کشورهای همسایه صحبت کرد.

ترامپ همچنین درها را برای استقرار نیروهای آمریکایی در آنجا به عنوان بخشی از عملیات بازسازی عظیم غزه باز گذاشت.

واکنش‌های شدید در داخل و خارج ایالات متحده به این سخنان همچنین طرح پرسش‌هایی درباره قانونی بودن آن، باعث شد مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه اعلام کند که ترامپ تنها انتقال موقت مردم غزه به خارج این باریکه آنهم برای امکان بازسازی مدنظر دارد و تاکید کرد که رئیس جمهور متعهد به استفاده از نیروهای آمریکایی برای به دست آوردن کنترل دائمی غزه نیست.

روبیو گفت که این پیشنهاد یک «حرکت خصمانه» نیست، بلکه «یک حرکت بسیار سخاوتمندانه، پیشنهادی برای بازسازی و پذیرش مسئولیت بازسازی» است.

روبیو در مورد پیشنهاد ترامپ برای انتقال فلسطینیان به اردن و مصر نیز گفت: «بدیهی است که هنگامی که شما مشغول کار بازسازی هستید، مردم باید در جایی زندگی کنند.»

پیشنهاد جنجالی ترامپ نه‌تنها محکومیت فوری مقامات سراسر جهان را در پی داشت بلکه کشورهای عربی و رهبران اروپایی بار دیگر حمایت خود را از تشکیل کشور فلسطین از طریق اجرای «راه حل دو دولت» اعلام کردند.

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید نیز در نشست مطبوعاتی روز چهارشنبه دوباره تاکید کرد که مردم غزه باید برای انجام روند بازسازی «موقتا» جابجا شوند.

او در واکنش به این انتقادات که ترامپ می‌خواهد پول مالیات دهندگان آمریکایی را صرف بازسازی غزه کند نیز گفت: «دونالد ترامپ بهترین معامله‌گر روی کره زمین است و با شرکای ما در منطقه معامله خواهد کرد.»

سخنان روز سه‌شنبه ترامپ درباره غزه، سیاست دیرینه ایالات متحده در حمایت از راه حل «دو دولت» در مناقشات اسرائیل و فلسطینی‌ها را تغییر داد؛ آنهم در بحبوحه توافق آتش‌بس شکننده‌ای که در ماه ژانویه میان دو طرف برقرار شد و امید می‌رفت که دور دوم مذاکرات اسرائیل و حماس باعث تقویت آن شود.

جهان عرب به‌سرعت به طرح ترامپ واکنش نشان داد و آن را رد کرد. مصر و اردن، همسایگان سرزمین‌های فلسطینی نیز اعلام کردند که فلسطینیان باید در خاکشان باقی بمانند.

ملک عبدالله، پادشاه اردن روز چهارشنبه در دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت که کشورش هیچ گونه تلاش برای الحاق سرزمین فلسطین به خاک کشور دیگری را نمی‌پذیرد.

عربستان سعودی، متحد اصلی آمریکا در منطقه نیز گفت که در غیاب یک کشور مستقل فلسطینی، با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار نخواهد کرد.

نتانیاهو: اولین ایده خوبی است که شنیده‌ام

سازمان ملل اعلام کرد که پیشنهاد خروج فلسطینیان از غزه به منزله «پاکسازی قومی» است. آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان نیز گفت که پیشنهاد ترامپ با قوانین بین‌المللی در تضاد است.

با این وجود در داخل اسرائیل، طرح ترامپ با تحسین اعضای دولت نتانیاهو مواجه شد.

نتانیاهو روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای با فاکس‌نیوز گفت: «این پیشنهاد اولین ایده خوبی است که شنیده‌ام و فکر می‌کنم باید واقعاً پیگیری، بررسی و انجام شود؛ زیرا فکر می‌کنم آینده متفاوتی برای همه ایجاد می‌کند».

آگهی

محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطینی از سازمان ملل متحد خواست تا از مردم فلسطین و حقوق مسلم آنها محافظت کند و گفت آنچه ترامپ می‌خواهد انجام دهد «نقض جدی قوانین بین‌المللی» است.

source

توسط jahankhabari.ir