رئیس‌جمهور ایران، ایمان و اعتقاد مردم کشور را دلیل اصلی مقاومت در برابر جنگ تحمیلی و پیروزی بر دشمنان دانست و تأکید کرد که ایران هیچ‌گاه به دنبال تجاوز، جنگ یا ایجاد ناآرامی نبوده است.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در دیدار با سفرای کشورهای مختلف مقیم تهران، به مناسبت نزدیک شدن به چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ابراز امیدواری کرد که این حضور بتواند به حل مشکلات منطقه‌ای و جهانی کمک کند. وی خاطرنشان کرد که در زمان پیروزی انقلاب، جوانان ایران به دنبال رفع تبعیض و بی‌عدالتی بودند تا نگاه‌های تبعیض‌آمیز نسبت به قومیت‌ها و جنسیت‌ها در جامعه از بین برود. او افزود که از همان ابتدای تشکیل جمهوری اسلامی، توطئه‌های مختلفی علیه کشور آغاز شد و ایران بیشترین قربانیان ترور را در جهان داشته است، چراکه برخی نمی‌خواستند ایران به استقلال کامل دست یابد.

پزشکیان با اشاره به شهادت شخصیت‌های برجسته‌ای مانند رئیس‌جمهور، نمایندگان مجلس و ائمه جمعه توسط تروریست‌ها، اظهار داشت که متأسفانه همین تروریست‌ها بعداً ایران را به ترور متهم کردند. وی تأکید کرد که ایران تنها خواستار زندگی آزادانه و فراهم کردن فرصت رشد برای مردم خود بر اساس شایستگی‌هایشان بوده است.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به جنگ تحمیلی در سال‌های اولیه انقلاب، بیان کرد که به دلیل ایمان و باور مردم ایران، کشور توانست با دست خالی در برابر دشمنان بایستد و آن‌ها را از خاک خود بیرون کند. او تأکید کرد که ایران هیچ‌گاه متجاوز نبوده و به دنبال جنگ و ناآرامی نیست.

پزشکیان با یادآوری شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، یک روز پس از مراسم تحلیف ریاست جمهوری، اظهار داشت که ایران همواره خواستار صلح و دوستی با همه کشورها بوده است، اما رسانه‌های بی‌انصاف جهان، ایران را عامل ناآرامی در منطقه معرفی می‌کنند. وی با اشاره به کشته شدن نزدیک به ۱۴ هزار زن و کودک در غزه و بمباران بیمارستان‌ها، پرسید: آیا این کودکان لباس نظامی به تن داشتند؟ کدام حقوق بشر اجازه می‌دهد کودکان زیر خروارها خاک دفن شوند؟ او افزود که دنیا در برابر این جنایات سکوت کرده و تنها به بیان جملات دیپلماتیک بسنده کرده است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جنگ به نفع ایران نیست، گفت که ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست و رهبر انقلاب نیز از نظر اعتقادی این موضوع را حرام دانسته‌اند. وی افزود که حتی اگر برخی فکر کنند ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است، این کار با دکترین نظام جمهوری اسلامی که قتل عام انسان‌های بی‌گناه را محکوم می‌کند، مغایرت دارد.

پزشکیان اتهامات علیه ایران را ناشی از اقدامات اسرائیل دانست که به کشورهای منطقه تجاوز کرده است. او پرسید: چه کسی مردم غزه را از خانه و کاشانه خود آواره کرد؟ انسان آواره مجبور به دفاع از خود است و هر انسان آزاده‌ای در برابر ستم خواهد ایستاد. وی تأکید کرد که صلح و آرامش تنها در سایه عدالت و انصاف امکان‌پذیر است، نه در جنگ و خونریزی.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران به دنبال ارتباط صمیمانه با کشورهای اسلامی برای انتقال تجربیات متقابل است، گفت که با همکاری می‌توانیم این کره خاکی را حفظ کنیم و فرصت زندگی در آن را برای یکدیگر شاد کنیم. وی افزود که جنگ و خونریزی کار انسان‌ها نیست و باید از آن دوری کرد.

پزشکیان همچنین اظهار داشت که ایران در تلاش است تا تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها را در داخل کشور از بین ببرد و به همه افراد فرصت رشد بر اساس شایستگی‌هایشان را بدهد. اما هر بار که می‌خواهیم اقداماتی انجام دهیم، با جنگ، ترور و ایجاد اختلاف مواجه می‌شویم.

در پایان، رئیس‌جمهور از حضور سفرا در این مراسم تشکر کرد و ابراز امیدواری نمود که کشورهای جهان بر اساس عزت و احترام متقابل، روابط خود را تقویت کنند. وی گفت که ایران آماده است تا با کشورهای همسایه و دیگر کشورها از جمله روسیه و چین، برنامه‌های راهبردی مشترک را برای همکاری‌های بیشتر امضا کند.

توسط jahankhabari.ir