صادق زیباکلام در نامهای سرگشاده به مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، اظهار داشت: مصیبت از جایی آغاز شد که ما اهداف دموکراتیک انقلاب را با دشمنی با آمریکا، خصومت با اروپا، نابودی اسرائیل و صدور انقلاب جایگزین کردیم. او در این نامه که به مناسبت نزدیک شدن به سالگرد انقلاب نوشته شده، از پزشکیان پرسید: آیا در مراسم سالگرد انقلاب در میدان آزادی قصد دارید همان شعارها و حرفهای تکراری را بیان کنید؟ این سخنان تکراری به مرور زمان به سوهان روح تبدیل شدهاند.
زیباکلام افزود: با نسل جوان و اطرافیانتان گفتوگو کنید. اگر آنها به شما گفتند که هنوز عدهای برای این حرفها ارزش قائل هستند، حرفهای من را نادیده بگیرید. یکی از مشکلات اصلی نظام این است که مسئولان گویی در دنیایی دیگر زندگی میکنند و واقعیتهای جامعه را نمیبینند. او ادامه داد: مدتهاست این سوال برای من مطرح است که آیا مسئولان ما واقعاً از وضعیت جامعه و مردم بیخبرند یا اینکه میدانند، اما معتقدند چارهای جز انجام وظیفه ندارند.
زیباکلام بیان کرد: اتفاقاً مورد دوم را بیشتر میتوانم درک کنم، چرا که مسئولان خود را موظف به پیشبرد رسالتشان میدانند، فارغ از اینکه مردم در نتیجه سیاستهای آنها در چه وضعیتی قرار گرفتهاند. او گفت: ۴۶ سال است که این سیاستها ادامه داشته و اگر عمری باقی باشد، ۴۶ سال دیگر هم باید ادامه پیدا کند. این موضوع قابل درک است. اما آنچه برای من سخت است، این است که آیا مسئولان اصلاً از آنچه در کشور میگذرد و وضعیت مردم بیخبرند؟ به نظر میرسد تصور آنها این است که مشکلاتی وجود دارد، اما با تلاش مردم فداکار و مسئولان متعهد، این مشکلات حل خواهند شد و جای نگرانی نیست.
زیباکلام در ادامه گفت: بعید است که رئیسجمهور از وضعیت کشور و مردم بیخبر باشد. اگر شما در سخنرانیتان به مناسبت ۲۲ بهمن بگویید که ما کشور ثروتمندی هستیم، میتوانیم و باید بتوانیم، کلید حل مشکلات وفاق ملی است، کشور ما سرشار از منابع طبیعی است و ایران کشوری ثروتمند است، این سخنان که ۴۶ سال است تکرار میشوند، چندان مفید نخواهند بود. او تأکید کرد: مصیبت از جایی شروع شد که ما پس از انقلاب، اهداف دموکراتیک مانند حاکمیت قانون، انتخابات آزاد، پاسخگویی حکومت، آزادی بیان، نبود زندانی سیاسی، امکان انتقاد از حکومت و آزادی مطبوعات را با استکبارستیزی، دشمنی با آمریکا، خصومت با اروپا، نابودی اسرائیل و صدور انقلاب جایگزین کردیم.