مشاور و دستیار رسانهای رئیس دفتر رئیسجمهوری با تأکید بر این موضوع که تنها کسی که تحریمها را اعمال کرده است، مسئول لغو آنهاست، اظهار داشت: رئیسجمهور همواره بر اهمیت دوستی و ارتباط با جهان، پرهیز از جنگ و محکومیت کشتار بیگناهان تأکید کرده است. آیا پاسخ به پیام صلح، افزایش تحریمها و فشار بر مردم ایران است؟
یوسف پزشکیان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، در یادداشتی با عنوان «آمریکا، شاکی یا متهم؟» نوشت: «آمریکاییها هنرشان این است که جنایت کنند، حقیقت را وارونه نشان دهند و دیگری را به عنوان مجرم معرفی کنند. ترامپ در اولین اقدام خود علیه ایران، دستور افزایش فشار اقتصادی و اعمال تحریمهای بیشتر را صادر کرد و سپس گفت بیایید مذاکره کنیم. شگفتانگیز است! مذاکره نیاز به حسن نیت دارد. اگر واقعاً قصد مذاکره داشتند، میتوانستند با برداشتن بخشی از تحریمها شروع کنند. اما غرور و استکبارشان به حدی است که نمیتوانند از آن دست بکشند.»
وی ادامه داد: «برخی تصور کردند که سخن رئیسجمهور مبنی بر اینکه «تحریمها باید برداشته شود»، به معنای وعدهای برای رفع تحریمهاست. اولاً، کسی که تحریمها را اعمال کرده، باید آنها را لغو کند. ثانیاً، رئیسجمهور همواره بر دوستی با جهان، پرهیز از جنگ و محکومیت کشتار بیگناهان تأکید کرده است. آیا افزایش تحریمها و فشار بر مردم ایران، پاسخ مناسبی به پیام صلح است؟»