پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ یک دگرگونی بسیار بزرگ سیاسی و اجتماعی در تاریخ کشور بود که با مشارکت طیفهای مختلف مردم در واکنش به بیعدالتیهای اجتماعی، افزایش نارضایتیها، اختلافات طبقاتی، خفقان فضای سیاسی، دیکتاتوری رژیم پهلوی در اداره کشور و وابستگی بیحد و حصر به آمریکا و غرب، در راستای سرنگونی نظام ۲۵۰۰ ساله پهلوی به رهبری امام خمینی (ره) رخ داد.
ملت همیشه در صحنه ایران، چهل و ششمین سال است که با تمام مشکلات و سختیها پای حفظ نظام، ارزشها و آرمانهای انقلاب، ایستادهاند و همواره ایام دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را جشن میگیرند.
در این راستا با حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، کارشناس مسائل سیاسی و عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانیم:
بیشتر بخوانید:
ایکنا ـ با توجه به اینکه جهاد تبیین از مؤلفههای اصلی آشنا کردن نسل جوان با واقعیتهای پیروزی انقلاب است، درباره اهمیت و آثار رخدادهای انقلاب بفرمایید.
انقلاب اسلامی در 45 سال گذشته فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشته است و از گردنههای سختی چون جنگ هشت ساله، فقدان رهبر عظیم انقلاب امام خمینی (ره)؛ بنیانگذار انقلاب اسلامی که خللی در اداره هر نظامی پیش میآورد، عبور کرده است. البته جانشینی ایشان توسط امام خامنهای پر و انقلاب اسلامی تثبیت شد و نظام جمهوری اسلامی راه خود را ادامه داد.
در این مدت دستاوردهای زیادی در حوزههای سیاسی اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی داشتیم که اینها به خوبی برای نسل جوان تبیین نشده و حقایق به خوبی آشکار نیست. نمیگوییم همه مشکلات را حل کردیم و کشوری عاری از مشکلات داریم و یا مشکلات اقتصادی را به طور کامل حل و فصل کردهایم. البته هیچ کشوری نتوانسته مشکلات اقتصادی خود را به طور کامل حل کند و حتی کشورهایی که حداقل بیش از 200 سال ثبات مدیریتی و دولتی دارند چون آمریکا که قدم در قرن سوم خود گذاشته و چند سال آینده 250 ساله میشود، هنوز نیز با فقر درصد بالایی از مردم دست و پنجه نرم میکنند.
بد نیست به آمار جهانی اشاره کنم؛ در اقتصاد ما نیز به مانند خیلی از کشورهای دیگر مشکلات داریم اما حداقل توانستیم فقر 46 درصدی مردم ایران در دوران پهلوی را به حدود 14 درصد کاهش دهیم. فقر مطلق در دوران طاغوت تقریبا نیمی از جمعیت را در بر میگرفت اما توانستیم آن را به 14 درصد کاهش دهیم. درحالی که آمارهای معتبر بینالمللی نشان میدهد که 12 درصد مردم آمریکا دست به گریبان فقر هستند اما آمار فقر در ایرانی که 45 سال در مصاف با آمریکا است و انواع تحریمها و فشار اقتصادی نیز به ان تحمیل شده و هشت سال جنگ تحمیلی را نیز پشت سر گذاشته است، 14 درصد است و در آمریکای ابرقدرت 12 درصد است.
انگلستان که تمام دنیا را چپاول کرد و 200 سال هندوستان را استعمار و استثمار و به همه جای دنیا نیز دستدرازی کرد و حتی بعد از کشف آمریکا در قرن شانزدهم، 200 سال یا حداقل دو یا سه قرن نیز بر آمریکا مسلط بود و تمام معادن و مردم بومی آن را استثمار کرد، هنوز 19 درصد فقیر دارد.
فرانسه که 200 سال آفریقا را چپاول کرد نزدیک 15 درصد براساس آمار معتبر بینالمللی دارای فقر است. ژاپن با اینهمه فناوری و پیشرفت دارای 18 درصد فقر است. در کره جنوبی نیز نیمی از مردم آنها در فقر هستند. مردم ترکیه نیز که شبیهترین مردم از لحاظ جمعیت و فرهنگ به کشور ما هستند و تحریم هم نشدهاند اما فقر 21.9 دارد. در عربستان سعودی که 6 میلیون بشکه نفت میفروشد و یک چهارم جمعیت ایران را دارد و دو برابر کشور ما نیز نفت میفروشد اما 25 درصد مردم فقیر هستند.
در ایران پس از انقلاب اسلامی ضریب جینی را به 37 درصد رساندیم که یک شاخص و معیار فقر در جامعه است درحالی که این شاخص در دوره پهلوی نزدیک به 50 درصد بود. همچنین وضعیت فناوری، دانش، علم و تعداد دانشگاهها و دانشجویان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن قابل مقایسه نیست. سالهای 56 و 57 حدود 230 هزار دانشجو با وجود 35 میلیون جمعیت در کشور وجود داشت اما اکنون با وجود جمعیت تقریبا 90 میلیونی نزدیک به 4 میلیون دانشجو و 20 میلیون فارغالتحصیل در کشور داریم. این نشان میدهد که ما چه میزان از نظر علم و دانشگاهها پیشرفت داشتیم.
اوایل انقلاب و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در شهرهای ایران، 90 درصد پزشکها از کشورهای بنگلادش، فیلیپین، پاکستان و هندوستان بودند اما اکنون یک پزشک خارجی حتی در سطح پزشک عمومی در داخل کشور نداریم بلکه حتی در دنیا نیز طالب پزشکان متخصص ما هستند. اکنون 98 درصد تولید دارو در داخل کشور است. این پیشرفت فوقالعاده است و 99 درصد شهرها منهای سیستان و بلوچستان به دلیل بُعد مسافت و دوری مسیر و با اندکی تأخیر و بیش از 70 درصد از روستاها گازکشی شدند. اکنون نزدیک به 14 هزار کیلومتر خط ریل در کشور کشیده شده است و در کنار آن آزادراهها و بزرگراههای زیادی ساخته شده و در حوزه سدسازی ایران قدرت خوبی داشته و حتی در فناوریهای جدید و هایتک به دستاوردهای خوب و مطلوبی رسیده است.
همچنین جمهوری اسلامی ایران در عرصه فناوریهای هستهای، در صنعت پهپاد، تولید ماهواره، ساخت ناو و زیردریایی، سلولهای بنیادی، بیوتکنولوژی و نانو تکنولوژی به همت جوانان و مهندسان پیشرفت زیادی کرده و جزء پنج کشور برتر در عرصه قدرت موشکی در منطقه و دنیا شدهایم. کشور در ساخت نفتکش و صادرات آن به ونزوئلا موفق بوده است. حتی در دهه 50، 132 میلیارد بشکه ذخایر نفتی داشتیم و هر سال، طی 45 سال گذشته، حدود 1 میلیارد تا 1 میلیارد و 200 میلیون بشکه برداشت نفت داشتیم و میانگین حدود 45 تا 50 میلیارد بشکه نفت استخراج شده است، یعنی اکنون باید حدود 82 تا 85 میلیارد بشکه نفت میداشتیم اما اکنون 154 میلیارد بشکه نفت براساس کشف چاههای جدید نفتی، زیرساختها و استخراج آن داشتیم. درحالی که در دوران پهلوی تمام چاهها در اختیار خارجیها بود و آنها خود چاه را کشف و استخراج میکردند اما در زمان ملی شدن صنعت نفت، برداشت و صادرات دست خودمان بود اما خارجیها باز بیشتر از نفت ما بر میداشتند و بعد از انقلاب اسلامی، امام راحل دستور داد که شرکت حفاری نفت در ایران توسط مهندسان داخلی شکل گرفت و الان یک قدرت حفاری قوی در کشور هستیم که حدود 70 تا 80 درصد تجهیزات حفاری را در داخل تولید میکنیم.
ایکنا ـ با وجود این دستاوردها چرا آنگونه که باید و شاید به امر جهاد تبیین با توجه به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری پرداخته نشده است و شبکههای معاند و ضد انقلاب نیز در تلاش هستند با سوء استفاده از شرایط کنونی به ویژه شرایط اقتصادی موجود، تصویری سفید و رؤیایی از رژیم پهلوی ارائه دهند و حتی دست به تطهیر چهره پهلوی میزنند.
از جمله پروژههای رسانهای و تبلیغاتی دشمن در سالهای گذشته تطهیر رژیم پهلوی است تا جنایات این رژیم را علیه ملت ایران بپوشانند و سعی میکنند چهره مثبتی از این رژیم نشان دهند در حالی که میزان چپاول شاه و شاهزادهها از اموال و منابع ملت ایران هنگام فرار از کشور، 34 میلیارد دلار بود. یعنی هر سال دو میلیارد دلار از فروش نفت به حسابهای محمدرضا پهلوی در سوئیس واریز میشد که حساب و کتاب آن را مجلس و دولت نمیدانست و در این 45 سال، شاهزاده و نسل پهلوی از این پول ملت ایران مصرف و علیه ملت ایران کار کردند. هنگام فرار شاه و خاندانش از ایران فقط 384 چمدان سفارشی از خارج از کشور برای جواهرات، طلاجات و عتیقهجات را جمع کردند و با خود بردند.
خاندان پهلوی در ایران، هر زمین مناسبی را که میدیدند برای شاه یا شاهزادهها بر میداشتند و تحت بنیاد پهلوی بود اما بعد از انقلاب نیز بنیاد مستضعفان تشکیل شد که اینها را اداره میکند و درآمد آن برای مناطق محروم صرف میشود و هزار مدرسه برای مناطق محروم از این پولها ساخته شد و جاده، راه، عمران و آبادی در مناطق محروم از این پولهاست. باید در جهاد تبیین این مطالب گفته شود تا نسل جوان به مقایسه دستاوردهای پیش و پیش از انقلاب اسلامی بپردازند. امام راحل 10 سال رهبر این جامعه بودند، هنگامی که از دنیا رفتند چه میزان اموال ایشان زیاد شد؟ نه تنها زیاد نشد بلکه کم هم شد یعنی اراضی ارث پدری در خمین را به مردم بخشیدند یا مقام معظم رهبری و فرزندان ایشان زندگی زاهدانه دارند و هیچ چیزی به اموال خود نیفزودند. اینها باید برای نسل جوان و نوجوان تبیین شود تا بدانند دشمن چگونه یک ظالم و طاغوت را تطهیر میکند و نگاه مثبت از آن ارائه میدهد. جهاد تبیین رسالت خیلی سنگین است چراکه باید به زبان روز ویژه جوانان، با به کارگیری ابزارهای هنری و جذاب به آن پرداخته شود.
ایکنا ـ با توجه به عمر ۴۶ ساله انقلاب اسلامی و با وجود تمام مشکلات و مسائل به ویژه در عرصه معیشتی و اقتصادی اما مردم کماکان پایبند به آرمانهای انقلاب هستند، درباره دلایل این پایبندی بفرمایید.
رسالت بزرگ مردم در این عصر و زمانه، حفظ انقلاب است. ملت ایران خود انقلاب را خلق و ایجاد کردند و خود نیز مراقب و محافظ انقلاب اسلامی هستند و به آرمانها و ارزشهای آن اعتقاد دارند چراکه این انقلاب عزت و استقلال را برای این ملت آورد و دست بیگانگان را از تسلط بر کشور، منابع، مخازن و معادن آن کوتاه کرد. کمتر کشوری مثل ایران در زمینه عزت و استقلال سیاسی در دنیا وجود دارد که مستقل از بزرگترین قدرتها و بیاعتنا به آنان تصمیمگیری کند. شاید خیلی از کشورها به ظاهر اعلام استقلال میکنند اما آیا میتوانند در مقابل تصمیم آمریکا بایستند اما ایران در طول 45 سال مقابل استکبار جهانی ایستاده است و نشانه آن نیز این است که در طول این سالها همه ساله مردم در 22 بهمن راهپیمایی حمایت از انقلاب، تداوم انقلاب و حضور در صحنه را نشان دادند. در هیچ کجای دنیا بعد از انقلابها، پشتیبانی مردم آن هم پس از 46 سال وجود ندارد اما در ایران این حمایت همچنان وجود دارد که نشاندهنده مردمی بودن پایههای این انقلاب است.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
source