دیکن میچل، نخست وزیر کشور گرنادا، واقع در شرق دریای کارائیب شرق، در نشستی خطاب به اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفت قدرت‌های استعماری سابق باید به خاطر نقش تاریخی خود در برده‌داری آفریقایی‌ها عذرخواهی کنند و غرامت بپردازند.

آگهی

آقای میچل این جملات را روز چهارشنبه در چهل و هشتمین نشست جامعه و بازار مشترک کارائیب (کاریکام) در باربادوس، که خانم فن در لاین برای اولین بار در آن شرکت می‌کرد، بیان کرد. 

آقای میچل خطاب به خانم فن در لاین گفت:« قصد بی‌ ادبی ندارم، اما این را صریحا به شما می گویم: ما موضوع غرامت را پیگیری خواهیم کرد.» 

آقای میچل در این زمینه افزود: «ما به خود و نسل‌های آینده بشریت مدیون هستیم که اطمینان حاصل کنیم که برده‌داری به عنوان جنایت علیه بشریت پذیرفته شود، بابت آن عذرخواهی و غرامت مناسب پرداخت شود و جامعه بین‌المللی بپذیرد که این رخداد هرگز نباید تکرار نشود.»  

خانم فن در لاین بدون اشاره به موضوع غرامت به آقای میچل پاسخ داد :«بردگی جنایت علیه بشریت است… کرامت و حقوق اولیه تک‌تک انسان‌ها اصلی خدشه‌ناپذیراست که باید به هر وسیله ای از آن دفاع کرد.»  

بین قرون ۱۵ تا ۱۹ میلادی، دست‌کم ۱۲,۵ میلیون آفریقایی توسط بازرگانان عمدتا اروپایی ربوده شدند و پس از انتقال اجباری، به عنوان برده فروخته شدند. 

درخواست‌ها برای پرداخت غرامت بابت برده‌داری و استعمار سابقه طولانی دارند، اما حالا در سراسر جهان، به ویژه در میان اعضای سازمان «کاریکام» و اتحادیه آفریقا، در حال افزایش است. 

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید 

سازمان «کاریکام» طرح غرامت ویژه خود را دارد که در کنار سایر مطالبات، خواستار انتقال فناوری و سرمایه گذاری برای مقابله با بحران های بهداشتی و بی‌سوادی است. اتحادیه آفریقا نیز در حال تنظیم طرح مطالباتی ویژه خود است. 

در سال ۲۰۲۳، اتحادیه اروپا و جامعه کشورهای آمریکای لاتین وحوزه کارائیب (CELAC)، توافق کردند که در بیانیه پایانی اجلاس خود با اضافه کردن بندی «رنج غیر قابل وصف» تحمیل شده بر میلیون‌ها نفر توسط برده‌داری را به رسمیت بشناسند. 

در بیانیه ای که توسط رهبران هر دو طرف تصویب شد، جامعه کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب به طرح غرامت سازمان «کاریکام» اشاره کرد. 

source

توسط jahankhabari.ir