**مشکلات اقتصادی و سیاسی ایران و روابط آن با کشورهای مختلف**

**موارد اقتصادی:**
حاجت‌الاسلام حسین طائب، مشاور فرمانده سپاه و رئیس سابق اطلاعات سپاه، در یک سخنرانی در دانشکده دارالقرآن حضرت ولیعصر (عج) در مشهد، به سوالی در مورد رفاهیت اقتصادی ایران اشاره کرد. او که پرسش‌های مختلفی راجع به برداشتهای اقتصادی کشور و رفتارهای بین‌المللی آن طرح کرده بود، توضیح داد که درآمدی که از فروش نفت به دست می‌آید، به حساب‌های خزانه کشور واریز می‌شود. با این حال، تحریم‌های بین‌المللی باعث شده‌اند این پول به سادگی در سیستم بین‌المللی قابل استفاده نباشد. این وضعیت بر اقتصاد کشور تاثیرات جدی دارد و مشکلات متعددی را برای دولت به همراه دارد.

**چشم‌انداز سیاسی:**
طایب به این نکته اشاره کرد که در سیاست خارجی ایران، تعاملات با آمریکا انتخابی است و باید براساس منافع مشترک صورت بگیرد. او تلافی کرد که ایران نمی‌تواند بدون جلب منافع، با ایالات متحده همکاری کند و در حال حاضر، روابط ما با کشورهای مانند عراق برای ایران ارزشمندتر و کم‌ریسک‌تر است. این روابط بر پایه‌ی تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی متنوع و سودآور برای هر دو طرف شکل گرفته است.

**چین و روسیه:**
در باره روابط با چین و روسیه، طایب اظهار داشت که این دو کشور در رابطه‌شان با ایران در وضعیت رقابتی واقع شده‌اند. چین، با هدف برقراری روابط نزدیک‌تر با کشورهای منطقه و جایگزینی آمریکا در بازارهای این مناطق، اقدام می‌کند. این وضعیت دلالت بر تعامل و رقابت همزمان بین آن‌ها و ایران دارد. با این وجود، ایران تلاش می‌کند از این تعاملات بهره‌برداری کند تا این روابط به مصلحت خود باشند.

**ویژگی‌های سیاست تحریمی آمریکا:**
طایب همچنین به تحریم‌های آمریکایی‌ها و اثرات آن بر اقتصاد ایران اشاره کرد. او توضیح داد که آمریکا که همیشه تلاش می‌کرده برای کنترل منابع و تولید نفت منطقه، از طریق تحریم‌ها و فشارهای سیاسی، تلاش کرده تا درآمدهای نفتی ایران را کاهش دهد. این فشارها باعث شده‌اند تولید نفت ایران در مقایسه با کشورهای مجاور مانند عربستان و عراق، به شدت کاهش یابد.

**جوانان و آینده کشور:**
در نهایت، طایب تاکید کرد که جوانان ایران باید برای آینده کشور آگاه باشند. او اظهار داشت که نظام مردم‌سالاری دینی به معنای انتخاب واقعی است و جوانان با آگاهی از واقعیت‌ها، می‌توانند نقش بهتřری در توسعه و پیشرفت کشور بازی کنند. او نیز به اهمیت آگاهی عمومی از علل واقعی مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور تأكید کرد و برای بررسی این مسائل به پژوهش‌های علمی و دست‌یاب منابع موثق اشاره کرد.

توسط jahankhabari.ir