پس از چند هفته مقاومت در برابر نقدهایی که به نقض حقوق بشر می‌شوت، کشور پاناما ده‌ها مهاجری که پس از اخراج از ایالات متحده برای مدت طولانی در کمپ‌های دورافتاده نگهداری می‌شدند، را آزاد کرده و به آن‌ها فرصت ۳۰ روزه برای ترک این کشور داده است.

به تازگی ۶۵ پناهجو و مهاجر غیرقانونی از کشورهای مختلفی چون چین، روسیه، پاکستان، افغانستان، ایران و نپال آزاد شده‌اند. میان این مهاجران، ایرانی‌هایی نیز وجود دارند که ادعا می‌کنند از اسلام به مسیحیت گرویده‌اند و بازگشت به ایران برای آن‌ها تهدید جدی اعدام می‌باشد. افغان‌ها نیز تأکید می‌کنند که از افغانستان به هنگام سears طالبان گریخته‌اند و بازگشت به خاک وطن جان‌سوزی برای آن‌ها خواهد بود.

برخی از این مهاجران غیرقانونی عضو جامعه‌های دگرباشان جنسی در کشورهای مختلفی چون ایران، پاکستان، افغانستان و روسیه هستند و بازگشت به کشورهایشان برای آن‌ها موجب مواجهه با مجازات‌های سنگین خواهد شد.

با این حال، پاناما اعلام کرده است که پذیرای سیاست مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، است و می‌خواهد با پذیرش مهاجران غیرقانونی اخراجی از ایالات متحده و استرداد آن‌ها به کشورهایشان، پیام بازدارندگی‌ای به مهاجران غیرقانونی ارسال کند.

در واکنش به اعتراضات پناهجویان، دولت پاناما قول داده است که اگر این افراد توانایی ترک این کشور در ۳۰ روز آینده را نداشته باشند، مهلت اضافی ۳۰ روزه‌ای برای آن‌ها در نظر بگیرد.

این افراد آزاد شده جزء بیش از ده‌ها نفری هستند که پس از اخراج از آمریکا در هتلی در پاناما سیتی بازداشت شده و سپس به کمپ‌های دورافتاده در نزدیکی مرز پاناما با کلمبیا منتقل شدند. هنوز ده‌ها نفر دیگر در این کمپ‌ها که بنا بر گفته دست‌نشانده‌های حقوق بشر، شرایط آن‌ها انسان‌سوز است، نگهداری می‌شوند.

بر اساس مقررات بین‌المللی، افرادی که از درگیری‌ها یا آزار و اذیت فرار می‌کنند، حق دارند که درخواست پناهندگی خود را به کشور دیگری ارائه دهند.

برخی از مهاجران آزاد شده به خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته‌اند که قصد دارند دوباره تلاش کنند تا به ایالات متحده بازگردند و شانس رسیدن به رویای آمریکایی را دوباره آزمایش کنند. در این میان، گروه‌های حقوق بشری تلاش دارند تا کشورهای ثالثی را پیدا کنند که این افراد به عنوان پناهجو بپذیرند.

توسط jahankhabari.ir