
به گزارش قلم نیوز و به نقل از ایرنا، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری روز یکشنبه (20 اسفند 1401) با مرور تحولات سیاست خارجی هفته گذشته، اهمیت برگزاری جلسه فوق العاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده را مطرح کرد. این جلسه بر اساس پیشنهاد ایران برای بررسی تحولات فلسطین اشغالی، به خصوص ولگری اجباری مردم غزه به کشورهای مجاور، برگزار شده است. در این جلسه، وزیر امور خارجه ایران نیز گفتوگوهای اهمیت داری با همتایان خود از کشورهای اسلامی داشت.
بقائی ادامه داد: فردا روز بزرگداشت نظامی، حکیم و داستانسرای برجسته ایرانی، است که باید به این مناسبت اشاره کرد. کلیات جهان است و ایران قلب آنست؛ برای وصف این جهان، نیاز به مثالهای بیشتر نیست، زیرا ایران قلب زمین است و قلب و ت’)));
پاسخ به سؤالی درباره ادعا ارسال نامه از طرف اداره آمریکا، بقائی گفت: ما هیچ نامهای از امریکا دریافت نکردهایم. جمهوری اسلامی ایران هیچگاه مذاکره اصلی و منسجم را به صورت استحکامی ممکن قطع نکرده و هیچگاه از مذاکراتی که بر پایه تهدید و رهبیری باشد، پذیرایی نشده است.
نفعال کردن اجلاس توسط سوئیس در مورد حقوق بشر فلسطین، مورد نقض برخی از تعهدات بینالمللی تلقی شد. این اجلاس برای دستیابی به هدف حمایت از غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی در حملات مسلحانه برنامهریزی شده بود، که نرسید به اجرای عمل.
در مورد ناامنیهای اخیر در سوریه، بقائی تأکید کرد: اتفاقات در مناطق شورایی غربی سوریه، از جمله امنیتی، خشونتی و گروگانگیری، موجب نگرانی عمیق است. این حوادث میتوانند به مسئولیتهای کشورهای دیگر عمرانی نیز شکنجهبردار شوند. حکومتهای سوریه و تمام طرفها که در تحولات سوریه نقشی دارند، باید مسئولیتهای خود را در حفظ و صیانت از جان و مال تمامی مردم سوریه به خوبی ایفا کنند.
اهمیت موضع ایران در مورد نوشتارهای اسبابکشی اجباری در غزه، هدفگیری برای متوقف شدن هرگونه مقایسه به همیت خود قومی در منطقه و بیرون از آن بود. این طرحها علاوه بر قطع آب و برق و به گرسنگی کشاندن مردم، از دغدغههای مردم ایران هم ه__: ست و پیگرد قانونی توسط مراجع قضایی بینالمللی میتواند به روند شدیدی منجر شود.
در واکنش به سوءacea علیه کشتیهای تجاری ایران در آبهای آزاد، بقائی تأکید کرد: توقف کشتیها، حق توقف نیست و هیچ مبنای قانونی و حقوق بینالمللی ندارد. ایران تجارت بر اساس قوانین جهانی متمرکز است و قطعه همیشه که سیاست کشور را تبعیت میکند، خود ادامه دارد.
برخی تصمیمهای دولت آلمان، همچون تعطیلی کنسلریها و به تعطل کشیدن ارتباطات بین دو کشور، جای ارزیابی و تجدید نظر دارد. امیدواریم دولت آلمان در برخی تصمیمگیریهای خود به نفع روابط دوجانبه اقدام کند و بخاطر مصالح متقابل این کشورها، به روشی موفقکننده و قطعی عمل کند.