تخته سنگ نقش برجسته مرمری که به مدت ۵۰ سال به عنوان شیئی تزئینی در منزل یک خانواده بلژیکی نگهداری میشد بخشی از بقایای شهر پمپئی متعلق به روم باستان است.
ماهیت اصلی این قطعه سنگ باقی مانده از بقایای شهر باستانی پمپئی که قدمت آن به بیش از ۲ هزار سال پیش باز میگردد هنگام اقدام خانواده بلژیکی برای فروش منزل مسکونی پیش از اسبابکشی به خانه جدید مشخص شد.
رسانههای بلژیک از ماجرای شناسایی و کشف این سنگ قدیمی که از دهه ۱۹۷۰ ناپدید شده بود به عنوان یک واقعه شگفتانگیز و غافلگیر کننده یاد کردهاند.
ماجرا از آنجا آغاز شد که خانواده تیمرمان پیش از جابجایی و اسباب کشی به خانه جدید، در تدارک فروش منزل مسکونی خود در شهر «ارزل» واقع در منطقه فلاندر بلژیک تصمیم میگیرند ارزش شیء تزئینی تحت مالکیت خود را توسط کارشناسان هنری مشخص کنند.
شی مورد نظر سنگ نقش برجستهای از جنس مرمر است که سالها در یکی از دیوارهای منزل آنها به عنوان تزئین جاسازی شده است.
چندین عکس از این قطعه به صورت پست الکترونیکی برای یکی از کارشناسان موزه اشیاء باستانی گالو-رومن در شهر تنژران بلژیک ارسال شد تا اصالت و ارزش آن مشخص شود.
جدا از کارشناسان خبره، مدیر این موزه که خود نیز بک باستانشناس است به سرعت تشخیص داد که این شیء بخشی از بقایای متعلق به یک دوره باستانی است.
بدین ترتیب یکی از کارشناسان و متخصصان موزه عازم شهر ارزل میشود تا این شیء را از نزدیک مورد بررسی قرار دهد.
وی پس از عزیمت به محل در مییابد که تشخیص ابتدایی وی درست بوده و این شیء، سنگی از بقایای شهر پمپئی است که بیش از ۲ هزار سال قدمت دارد.
از نگاه کارشناس موزه گالو-رومن «تنژران»، این سنگ مرمر نقش برجسته یک «شیء بسیار مهم» برای تاریخ پمپئی است.
حال آنکه به گفته کارشناسان، قطعاتی به جا مانده از پمپئی که نشانی از فوران کوه آتشفشانی وزوویوس در آن مشهود باشد بسیار نادر و کمیاب هستند.
مالک این سنگ بسیار ارزشمند به باستانشناس موزه گفته است که این نقش برجسته را سال ۱۹۷۵ حین سپری کردن تعطیلات در ایتالیا از یک فروشنده خیابانی خریده است.
روایتی که کارشناس و باستانشناس موزه تنژران باور چندانی به آن ندارد؛ وی در این خصوص میگوید: «صاحب پلاک نقشبرجسته مرمر احتمالاً به دنبال راهی برای فروش آن بوده است.
به گزارش رسانهها، خانواده بلژیکی نیز تمایل خود را برای دریافت غرامت مالی و تحویل این قطعه باستانی اعلام کرده است.
این اثر باستانی پس از سالها دوری از نگاه علاقمندان به اشیاء باستانی، به ایتالیا بازمیگردد تا در موزه به نمایش گذاشته شود.
شهر باستانی پمپئی سال ۷۹ پس از میلاد در پی فوران کوه آتشفشانی وزوویوس و جاری شدن گدازههای این آتشفشان در شهر از بین رفت.
ویرانه های پمپئی که در قرن شانزدهم کشف شد همچنان پس از چند قرن بینشی تازه از زندگی در این شهر متعلق به روم باستان ارائه می دهد.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
source