**گفتوگو**
کتاب «وقت اضافه» ذکری از زندگی شهید حسن غازی، که در عملیات خیبر به شهادت رسید، دارد. نویسنده این کتاب، زینب عطایی، در شرح حیات این شهید میگوید: حسن غازی یکی از فوتبالیستهای باشگاه سپاهان بود که با خلق و خوی خوب و مهارتهای حرفهای، بسیاری از افرادی را که با دین و جبهه آشنایی نداشتند، برای دفاع از میهن به میدان مبارزه وارد کرد.
عملیات خیبر با ۲۲۰ گردان سپاه پاسداران و ۶ گردان ارتش در مناطق هورالحويزه و جزایر مجنون آغاز شد و از اولین عملیات آبی و خاکی در تاریخ جنگهای مدرن بهشمار میآید. در این عملیات، فرماندهان نظامی ایران توانستند با نبوغ و خلاقیت خود، پلهایی را در هور احداث کنند که به تحول بزرگی در اقدامات نظامی ایران در سالهای بعد از فتح خرمشهر منجر شد.
حسن غازی یکی از فرماندهان برجسته این عملیات بود. او بهعنوان فرمانده گروه ۶۱ توپخانه محرم به عملیات خیبر شرکت کرد و در تلاش برای هدایت خط مقدم محاصره شده، به سمت طلائیه حرکت کرد. در همین مسیر، تانک دشمن گلوله مستقیمی را به مکان او شلیک کرد و او بهشهادت رسید.
در دههی ۶۰، حسن غازی همزمان در تیم ملی فوتبال جوانان بازی میکرد و در رشته داروسازی دانشگاه تحصیل میکرد. اما او مسیر جبهه و دفاع از میهن را برگزید. عطایی در این باره میگوید: مسیر انتخابی او یکی از بزرگترین قربانیها بود که برای دفاع از میهن آورده شد. حسن غازی بهعلت مهارتهای خود، به فرمانده توپخانه ۱۵ خرداد سپاه منصوب شد.
نویسنده کتاب «وقت اضافه» میافزاید: در این اثر، بخشهایی به زبان طنز نوشته شده و بخشهای دیگر به زندگی و تواناییهای این شهید بزرگوار میپردازد. او اولین مربی احمدرضا عابدزاده، دروازهبان مشهور فوتبال ایران، بود و همرزم شهید حسن طهرانیمقدم بود.
عطایی تاکید میکند که جوانان باید بدانند هزینههای فراوانی برای رسیدن به موفقیتهای امروز دادهشده است. او معرفی شهدا را مهم میداند و بیان میکند: برخی از شهدای بزرگ ما هنوز ناشناختهاند. معرفی این شهدا به عنوان الگو برای جوانان بسیار ارزنده است.
هاجدانیا، پیشنهادی برای ساخت فیلمی کوتاه درباره حسن غازی اعلام شد، اما بهعلت مسائل مالی، این پروژه تاکنون بینتیجه مانده است. اگر هزینهها تامین شود، تولید فیلم در کوتاهمدت انجام خواهد شد.
**انتهای پیام**