### نوشتار بازنویسی شده:
#### گزارش ازبهناهخوردهی شهرآرانیوز
در جمعهشب، میخائیل اولیانوف، پیامی را در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) منتشر کرد و گفت: «امروز با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی.async دیداری داشتم.»
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی وین، در ادامه در پیام خود افزود: «در این دیدار، در مورد برنامه هستهای ایران و امنیت هستهای اوکراین مذاکرهای صورت گرفت.»
أملایرنا اطلاع میدهد که پیشتر، در دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳، نمایندگان روسیه و چین در وین با معاون وزیر امور خارجه ایران، کاظم غریبآبادی، دیداری داشتند. همچنین، در نشست سهجانبه پکن، درباره هماهنگیهای مشترک سه کشور در مورد پرونده هستهای ایران گفتگو کردند.
میخائیل اولیانوف در یک پیام دیگر در شبکه اجتماعی ایکس، در روز دوشنبه، نوشت: «پس از نشست سهجانبه در پکن، امروز نمایندگان چین، ایران و روسیه بار دیگر در وین برای هماهنگی نقشها دیداری داشتند.»
نشستهای سهجانبه در پکن در ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ (۱۴ مارس ۲۰۲۵) برگزار شد که در آن، «ماجئوشو» معاون وزیر امور خارجه چین، «کاظم غریبآبادی» معاون وزیر امور خارجه ایران و «سرگی الکسنמתیچ ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه شرکت کردند. در این نشست، سه کشور بر رفع تحریمهای یکجانبه علیه ایران و عدم قبول تهدیدات و استفاده از نیروی نظامی علیه تأسیسات هستهای ایران تاکید کردند.
غریبآبادی با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نیز دیداری داشت. در این اجلاس، او بر اهمیت رویکرد مستقل، فنی، بیطرفانه و حرفهای آژانس تاکید کرد و اضافه کرد: «ایران و آژانس سابقهای طولانی از همکاری دارند و این که تواناییهای آنها برای حل اختلافات را به شرط استقلال و بیطرفی آژانس حفظ کنند.»
همچنین، غریبآبادی اصرار کرد: «ایران در حفایت از امنیت و منافع ملی خود، به همکاری با آژانس در چارچوب تعهدات خود متعهد است.»
این نشستها در زمانی برگزار شدند که کشورهای غربی، بهویژه آمریکا و سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسا و آلمان)، تلاش میکردند تا در پرونده هستهای ایران فشارهای بیشتری ایجاد کنند. در نشست شورای حکام، این کشورها قطعنامهای تصویب کردند که در آن از مدیرکل آژانس تقاضای گزارش جامعتری درباره برنامه هستهای ایران داشتند.
در نشست غیرPersons شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز، که بر اثر درخواست آمریکا، انگلیس، فرانسه، کره جنوبی، یونان و پاناما برگزار شد، نشاندهنده تلاش غربی برای استفاده از گزارشهای آژانس برای افزایش فشارهای دیپلماتیک علیه تهران است.
هرچند برنامه هستهای ایران همواره تحت نظارت آژانس بوده است و تاکنون هیچ انحرافی از تعهدات این کشور گزارش نشده است، اما سیاست فشار حداکثری و سوءاستفاده از ابزارهای نظارتی آژانس برای اعمال فشارهای سیاسی همچنان ادامه دارد. به رپلی دادن این فشارها، ایران در سالهای اخیر گامهایی در راستای کاهش تعهدات برجام خود برداشت که کاملاً در چارچوب حقوقی این توافق بود.
ایران همیشه تأکید کرده است که دیپلماسی موفق خواهد بود اگر طرفهای غربی رویکردی سازنده و از فشارهای یکجانبه دست ببرند. مذاکرات اخیر ایران با ترویکای اروپایی در ژنو و گفتوگوهای سهجانبه در پکن نشاندهنده تمایل تهران به حلوفصل دیپلماتیک این موضوع است، بهشرط ارائه تضمینهای واقعی برای لغو تحریمها. مقامات ایران اعلام کردهاند که هرگونه توافق پایدار باید شامل تعهدات متقابل و اجرای عملی لغو تحریمها باشد تا از سوءاستفادههای آینده جلوگیری شود.
#### منبع: ایرنا