در یک مذاکره بین روسیه و آمریکا که در چهارم فروردین ۱۴۰۴ در ریاض برگزار شد، گریگوری کاراسین، عضو هیئت مذاکره‌کننده روسیه، اعلام کرد که موضوعات مرتبط با چین و ایران در این مذاکرات مطرح نشده‌اند. در گفت‌وگوی پنج‌شنبه با شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴، کاراسین افزود که روسیه روابط عالی، پویا و فعالی با ایران دارد که رو به توسعه است. او بیان کرد که ایران کنوانسیون انپی‌تی (NPT) را امضا کرده و ایده‌های م adolesent غربی برای ایجاد هراس از برنامه هسته‌ای ایران ساختگی است.

کاراسین همچنین در خصوص مذاکرات با آمریکا اشاره کرد که نام چین نیز در این مذاکرات مطرح نشده‌است و افزود که روسیه و چین مشکلات مشترکی دارند که بر اساس منافع دو کشور و جامعه جهانی حل خواهند شد. او از سفر آینده وزیر امور خارجه چین به مسکو به عنوان رویداد خوبی در توسعه روابط دو کشور یاد کرد.

جنبش برای افزایش روابط استراتژیک میان روسیه و چین مورد تأیید کاراسین بود که این دو کشور شرکای استراتژیک هستند و معاهده‌ای مشارکتی راهبردی جامع امضا کرده‌اند. او علاوه بر این، اعلام کرد که مخالف است با آن دید که چین می‌تواند تحت فشار قرار گیرد تا با آمریکا تماس بگیرد.

در اایرنا به رسانه ریانووستی گزارش کرد که سخنگوی وزارت امور خارجه چین خبر داده است که وزیر امور خارجه چین، وانگ یی، از ۱۱ تا ۱۳ فروردین به مسکو سفر خواهد کرد. این سفر به عنوان یک پیام مثبت در ارتباطات دو کشور در نظر گرفته شده است.

پس از مذاکرات طولانی بیش از ۱۲ ساعته در ریاض، گروه‌های کارشناسی روسیه و آمریکا در چهارم فروردین ۱۴۰۴ بیانیه‌ای را منتشر کردند. در این بیانیه آمده است که بر اساس توافق بین رئیسان روسیه و آمریکا، طرف‌های مشارکت‌کننده توافق کردند که بر اجرای طرح دریای سیاه با هدف تضمین ایمنی دریانوردی و جلوگیری از استفاده از کشتی‌های تجاری برای مقاصد نظامی مشورت کنند. این توافقات از زمان رفع تحریم‌ها علیه بانک‌ها و مؤسسات مالی روسیه که در تسویه حساب مبادلات غلات مشارکت دارند، اجرایی خواهند شد.

هیأت‌های مذاکره‌کننده روسیه و آمریکا پس از تماس̀ تلفنی رئیس‌جمهورهای دو کشور، پوتین و ترامپ، از اسفند ۱۴۰۳ تاکنون دو مذاکره در ریاض و یک مذاکره در استانبول داشتند. این مذاکرات عمدتاً به بررسی موانع فعالیت سفارتخانه‌ها و همچنین رفع موانع فنی و عملیاتی مربوط به مذاکرات دریای سیاه و توافقات مرتبط با اوکراین اختصاص یافته است.

توسط jahankhabari.ir