پژوهشی که به انجام رسید نشان داد که نگاه کردن به مشاهدههای طبیعت میتواند تأثیر مثبتی در کاهش درد داشته باشد. این مطالعه توسط یک تیم پژوهشی صورت گرفت که ۴۹ نفر را با یک شوک الکتریکی جزئی مواجه کرد و در همان زمان فیلمهای مختلفی از صحنههای طبیعت و شهری نشان داد.
نوع الذيتلگرایان به صحنههای طبیعت در ظرف چشمکنیمهای درد کمتری را تجربه کردند نسبت به آنهایی که صحنههای شهری را میدیدند. اسکنهای مغناطیسی مغز این افراد نیز تغییراتی نشان داد که به حواسپردازی در پاسخ به درد برمیگشت.
نتایج این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است. دکتر الکس اسمالی از دانشگاه اکستر پایان گرفته است که این یافتهها میتواند به عنوان شواهدی برای اهمیت حفاظت از محیطهای طبیعی به کار روند. این مطالعه نشان میدهد که حتی تصاویر مجازی طبیعت نیز میتواند پتانسیل شفابخش را برای افراد فراهم کند، حتی زمانی که شخصا به بطحیعت رفتگی ندارند.
دکتر اسمالی نیز معتقد است که این پژوهش راههای جدیدی را برای درک بهتر اثرات طبیعت بر ذهن انسانها باز میکند. مکس اشتاینینگر، یکی از مؤلفان این مطالعه از دانشگاه وین، تاکید کرده است که اثر تسکینکننده طبیعت بر درد «واقعی» است، با این حال این اثر تقریباً نصف اثر داروهای مسکن است.
اشتاینینگر اصرار دارد که افرادی که درد دارند، حتماً باید از داروهای تجویز شده استفاده کنند. در عین حال، او ابراز امیدواری کرده است که در آینده از روشهای جایگزینی مجهز برای تسکین درد، از جمله تجربه طبیعت، برای بهبود مدیریت درد استفاده شود.