لویی آرنو، شهروند فرانسوی که برای دو سال در زندان اوین به سر میبرد، در ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ (۱۲ ژوئن ۲۰۲۴) آزاد شد. او به عنوان مهمان یان بارتس در برنامه «کوتیدین» تلویزیون فرانسه ۱ حاضر شد و شرایط بازداشت خود را در ایران توصیف کرد. او از این به بعد برخی از تجربیات خود را به اشتراک گذاشت.
آرنو مיליوندهسالهای بود که تصمیم داشت سفری دور دنیا انجام دهد. این سفر از ایتالیا آغاز شد و از کشورهایی چون یونان، ترکیه، ارمنستان، و گرجستان گذشت، تا در اوایل سپتامبر ۲۰۲۲ به ایران رسید. او پیش از سفر به ایران، بودجههای وزارت امور خارجه را مطالعه کرده بود و نسبتاً آمادهی سفر خود می💯د، اما واقعیت با انتظاراتش متفاوت بود.
در پاسخ به سوالهای مʼ際に، او توضیح داد که شنبهشبی، در حالجشن گرفتن دویستنامهی یکی از دوستانش، با چند نفر اروپایی دیگر از ایتالیا و لهستان بازداشت شدند. وقتی به خانهی او رسیدند، ماموران اطلاعاتی آنجا بودند که خود را معرفی نکرده و هیچ شناسهی رسمی نداشتند. او فکر کرد شاید دزدیدهشده باشد، اما با برده شدن آنها به زندان اوین، متوجه شد این یک عملیات رسمی است.
لولبند ۲۰۹ زندان اوین به اطلاعات ایران متعلق است، مکانی که به عنوان «آشیانهی شیطان» شناخته میشود. سلولها کوچک و بدون پنجره هستند، با چراغهای دائمی روشن و شرایط ناشایست. طعامها نیز به اندازهی کافی برای حفظ حالت زنده نگه داشتن بودند و کمی برای بردن به حمام میدادند.
آرنو میگوید که از ابتدا، بازجوییها برای بخشیدن شکنجه روانی شروع شد تا او و دوستانش را مجبور کنند به تظاهراتی که در آنها وجود نداشتند، اعتراف کنند. دوستهای ایتالیایی و لهستانیاش پس از چند روز آزاد شدند، اما او تقریباً دو سال در زندان باقی ماند. او از دیپلماسی گروگانگیری صحبت کرد، که برای تقویت خیال توطئه غربی و مذاکرات دیپلماتیک استفاده میشود.
لویی آرنو شرح خانهای داد از برداشت خودکار در بازجویی و استفاده از آن برای نوشتن داستانهای خود. او از آن تجربیات که با زندانیان سیاسی برخورد کرد، کتابی خواهد نوشت. او به شجاعت و مبارزه میلیونها ایرانی احترام گذاشت و اشاره کرد که هر کسی میتواند به گروگان بگیرند. او به فرانسویهایی که شرایط آنها را نمیشناسند، توصیه کرد که سفر به ایران را اشتباه میکنند.
در پایان، آرنو توصیف کرد که چگونه در عرض چند دقیقه آزاد شد و احساسات پیچیدهای را تجربه کرد. او برای نجات گروگانهای دیگر تلاش میکند و معتقد است باید به مواضع سیاسی خود در مورد گروگانگیریهای نظامی ایران از حداکثر سختگیری استفاده کرد.